به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از منابع اينترني، دكتر ساموئل كوبيا دبيركل شوراي جهاني كليساها در نامه تبريك به هفت كشور حامي اين قطعنامه يعني آرژانتين، استراليا، كاستاريكا، فنلاند، ژاپن، سوئيس و بريتانيا خواستار قرارداد قانوني و جامعي شد كه تضمين كند انتقال هرگونه سلاح محدوده شده و با مجوز و بر اساس قانون صورت مي گيرد، انتقال سلاح به بازار سياه متوقف شده و فراهم كنندگان اين سلاح ها نسبت به عدم نقض حقوق بشر متعهد باشند.
دكتر كوبيا گفت: هنگامي كه موضوع افراد ذي نفع اين قطعنامه مطرح مي شود بايد دربرگيرنده قوانين حقوق بشر باشد.
نامه دبير كل شوراي جهاني كليساها بر ضرورت كنترل جهاني تجارت اسلحه تأكيد كرد و گفت: هر هفته در هر منطقه اي گسترش سلاح به مرگ و مير خشونت آميز منتهي و موجبات رنج و انحراف از صلح را فراهم مي كند.
بر اساس آماري كه دبير كل سازمان ملل ارائه كرده است بيش از 90 درصد تنشهاي مسلحانه در دهه 1990 داخلي بوده است تا ميان كشورها. جرايم خشونت آميز در برخي از شهرهاي صنعتي جهان افزايش يافته است. طي دهه 1990 در حدود 6 ميليون غير نظامي در درگيريهاي مسلحانه كشته شدند.
چندي پيش نيز يك گروه از رهبران ديني طي نامه اي خواستار وضع قانون بين المللي براي كنترل تجارت اسلحه شدند.
رهبران ديني طي اين نامه تصريح كردند: ما به عنوان رهبران ديني كشورهاي مختلف از دولتهاي جهاني مي خواهيم مصرانه تجارت اسلحه را تحت كنترل خود درآورند. اين امر يك داستان وحشت برانگيز جهاني است كه به جنگ و تنش در تمام قاره ها، كشورها و مناطق دنيا مربوط مي شود، در حالي كه قسمت اعظم قربانيان آن جنگجو نبوده و مردان، زنان و كودكان عادي هستند .
نظر شما