به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر كاظم نظم ده امروز در بازديد از مركز توان بخشي نابينايان رودكي ، در جمع خبرنگاران گفت: نابينايي به دلايل مختلفي ايجاد مي شود و 9/47 درصد از اختلالات نابينايي به دليل آب مرواريد صورت گرفته كه بيشترين عامل در وقوع معلوليت نابينايي در كشور است.
وي افزود: در حال حاضر با توجه به برنامه ها و اقدامات انجام شده 80 درصد عوامل ايجاد كننده كم بينايي و نابينايي قابل درمان و پيشگيري است كه از اين تعداد 60 درصد اختلالات نابينايي قابل درمان و 20 قابل پيشگيري هستند .
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي خاطر نشان كرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني ، در هر ثانيه يك نفر دچار نابينايي و در هر دقيقه نيز يك كودك نابينا مي شود. همچنين 161 ميليون نفر در جهان دچار اختلالات بينايي هستند كه از اين تعداد 124 ميليون نفر دچار اختلال كم بينايي و 37 ميليون نفر دچار نابينايي مطلق هستند.
نظم ده با اشاره به اينكه معلوليت هاي متوسط و خيلي شديد نابينايي در دنيا ، 2/4 درصد جمعيت هر كشور را تشكيل مي دهد. بر همين اساس در ايران از ميان 2 ميليون و 800 هزار معلولي كه در كشور بر اساس برآورد جهاني محاسبه شده ، پيش بيني مي شود بيش از 400 هزار نفر دچار نابينايي و كم بينايي باشند.
وي افزود: در حالي كه تعداد نابينايان شناسايي شده براي دريافت خدمات توانبخشي از سازمان بهزيستي تنها 76 هزار و 707 نفر بوده اند كه در اين ميان استان تهران با 6 هزار و 36 نفر نابينا و كم بينا در ميان استان هاي ديگر بيشترين سهم اختلالات نابينايي را به خود اختصاص داده است.
معاون امور توانبشخي سازمان بهزيستي از تحت پوشش قرار دادن 34 هزار و 551 نابينا و كم بينا در سازمان بهزيستي خبر داد و گفت: اين افراد 50 درصد نابينايان شناسايي شده در كشور را تشكيل مي دهند كه سازمان بهزيستي به آنها خدمات ارايه مي دهد.
نظم ده گفت: ارائه خدمات و وسايل كمك توانبخشي ، عصا ، آموزش جهت يابي ، لوح و قلم و.. از جمله خدماتي است كه بهزيستي به افراد نابينا و كم بينا ارائه مي دهد .
وي به اجراي طرح غربالگري تنبلي چشم اشاره كرد و گفت: اين طرح براي كودكان زير 6 سال در كشور اجرا مي شود و تاكنون در طي 5 سال اجراي آن، بيش از 50 هزار كودك مبتلا به تنبلي چشم شناسايي و براي تشخيص دقيق تر به متخصصان ارجاع داده شده اند.
نظم ده از تاسيس مراكز توانبخشي كودكان نابيناي زير 6 سال توسط بخش خصوصي در استان هاي مختلف خبر داد و افزود: در حال حاضر 15 مركز دولتي ويژه توانبخشي كودكان نابيناي زير 6 سال در كشور فعال است و قصد داريم با ارائه مجوز به بخش خصوصي و همچنين پرداخت يارانه نسبت به ايجاد اين مراكز در هر استان اقدام كنيم .
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي تاكيد كرد : خريد هر دستگاه برجسته نگار كامپيوتربراي نابينايان 5 ميليون تومان هزينه لازم دارد در حالي كه با اعتبارات اندك سازمان بهزيستي نمي توان نياز نابينايان را برطرف كرد.
نظم ده گفت: بايد از معلولان نابينا حمايت هاي ويژه اي درزمينه هاي مختلف معيشتي ، آموزشي ، ازدواج ، مسكن و... صورت گيرد و بايد حمايتها به گونه اي باشد كه حداقل ها براي فرد معلول در نظر گرفته شود كه البته ميزان اعتبارات آنقدر ناچيز است كه رضايت گروه هدف ايجاد نمي شود. همچنين با ارائه تسهيلات به كارفرمايان مشكل اشتغال اين افراد را برطرف كرد.
وي از افزايش وام كارفرمايي خبر داد و افزود: در گذشته مبلغ وام كارفرمايي كمتر از 5 ميليون تومان بود در حالي كه امروزه اين مبلغ به 5 تا 10 ميليون تومان افزايش پيدا كرده است. البته هر فرد معلول تحت پوشش براي دريافت وام اشتغال وكارآفريني و همچنين كارفرمايان براي دريافت وام كارفرمايي بايد دوسال در نوبت بمانند .
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي از طرح پرداخت بيمه بيكاري به نابينايان فاقد شغل بالاي 40 سال در كشور خبر داد و گفت: اين طرح پس از كاركارشناسي به سازمان مديريت ارسال شده و موافقت نسبي سازمان مديريت نيز كسب شده است و به طور حتم سال آينده به تصويب نهايي رسيده و اجرايي مي شود.
نظر شما