به گزارش خبرنگار مهر، حیدر عزیزنژاد عصر شنبه در نشست هماندیشی مشکلات، گرفتاریها و مخاطرات سازمانهای مردم نهاد اظهار داشت: یکی از اهداف ما از ابتدا ایجاد همگرایی بین سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت، مجموعه کانونهای دانشجویی مرتبط با حوزه سلامت، مسئولین مربوط به این حوزهها از حوزه معاونت بهداشتی و سایر مجموعهها بهویژه اساتید دانشگاه است.
وی ادامه داد: ما در جایگاهی قرار گرفتیم که این جایگاه داوطلبی بوده اما وقتی که قرار میگیریم دیگر داوطلبی نیست بلکه الزامی را با خواسته خود برای خود تعریف کردیم و یک مسئولیت اجتماعی را به دوش خود انداختیم.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هفته گذشته برای اولین بار در کشور مجمع ملی سلامت تشکیل شد که رئیس جمهور بهعنوان رئیس این مجمع، وزیر جهاد کشاورزی وزیر کشور، وزیر بهداشت هم حضور داشتند و همه به این مقوله رسیدند که مشکلات سلامت بخش عمدهای (بالای ۸۰ درصد) تأمین سلامت خارج از بحث وزارت بهداشت، توسعه بیمارستانها است و در حوزه مردم، سازمانهای دولتی غیر وزارت بهداشت است که مطلب مهمی است و این دستور کار اصلی ما است.
وی ادامه داد: خواسته، اراده، هدف ما این است که اولاً ضلع های حاضر در این جلسه را باید تقویت کنیم که تعامل داشته باشیم. سازمانهای مردم نهاد را باید با نهادهای دانشجویی، اساتید دانشگاه، تعامل و ارتباط داشته باشند و استفاده علمی، مردمی داشته باشند.
عزیزنژاد افزود: یکی از انجمنها یا نهادهایی که بهطور شایسته میتوان از ظرفیت و توانایی آنها صحبت به میان آورد نهاد یا انجمن دانشجویی بهداشت محیط است زیرا در زمینه مشکلات و موانع موجود در زمینه بهداشت محیط استان بازخوردهایی را بهخوبی به مسئولان و مردم منعکس کرده و ارائه میدهد که میتواند تکان دهنده باشد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: سازمان های مردم نهاد منتظر برگزاری جلسات نباشند و باید خودشان فعال بوده و مراجعه کنند و باید ارتباطات را تقویت کنند.
وی بیان کرد: وقتی خود افراد با توجه به ظرفیتهایشان روی قضیه حساس میشوند، میتواند اثرگذار باشد و این تأثیر قابل توجه است و لازمه آن این است که باید به هم وصل باشیم و ارتباط را حفظ و تقویت کنیم.
عزیزنژاد ادامه داد: نکته مورد توجه این است که ما هنوز از یکدیگر شناخت کافی نداریم؛ منظور از عدم شناخت عدم استفاده از ظرفیت های یکدیگر و تعامل با هم است و باید خود سازمانهای مردم نهاد بیایند در زمینه برنامههای پیشبینی شده خود و اجرایشان با ما تبادل نظر کنند و مشاوره بگیرند و اگر از نظر نیروی انسانی (دانشجویان) و امکانات کمبودی دارند درخواست کنند و دانشگاه آنچه بتواند با آنها تعمل و همکاری خواهد کرد.
وی افزود: سازمانهای مردم نهاد بر حسب اساسنامهشان باید عمل کنند و در رابطه با سال آینده اینکه تقریباً اواخر هر ماه یک نشست با سمنها را برگزار خواهیم کرد و حتماً این اضلاع ( کانونهای دانشجویی، سمنها، اساتید مجرب) هم حضور خواهند داشت و همچنین در جلسه ماهیانه سال آینده در هر ماه یکی از سمنها یا کانونها برای دیگران گزارش عملکرد باید بدهند و همچنین آن گزارش را به ما بدهند تا در سایت دانشگاه رسماً یک باکس تخصیص یابد و در آن درج شود و مورد مشاهده همه قرار گیرند تا همه از عملکرد و فعالیت ها آگاهی یابند.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بر لزوم تخصیص سایت در رابطه با سمن ها، ارائه گزارش عملکرد، ارائه گزارش عملکرد مالی سمن ها و شفافیت سازی تاکید کرد.
وی گفت: در هر جلسه ماهیانه علاوه بر مباحث مطروحه حتماً از بخشهای مرتبط هم دعوت بهعمل خواهد آمد تا بتوانیم سمنها را توسعه دهیم.
رئیس ثبت شرکت های اداره اسناد و املاک استان بوشهر اظهار داشت: برای پیشبرد اهداف موسسات مردم نهاد که بالطبع برطرف کننده مشکلات موجود در اجتماع هستند، باید تعامل داشته باشیم.
انیس ناصری درخصوص سازمان های مردم نهاد بیان داشت: تعداد کثیری در کل استان از طریق همکاران در فرمانداری و استانداری تا الان ثبت کردهایم و خدا را شکر عملکرد چشمگیری در خصوص این عزیزان در سطح استان دیدهایم؛ بهویژه در سال ۹۵ حتی بازرسیهایی در کل استان داشتهایم.
وی ادامه داد: از سال ۹۳ تاکنون اداره ثبت شرکتها در مراکز استانها تشکیل شده و همه واحدهای تابعه در شهرستانها را تحت پوشش قرار دادهایم؛ پس بهتر است که همه در خصوص ثبت شخصیت حقوقیشان به مرجع ثبت شرکتها مراجعه کنند. افرادی که فعالیتهایشان از طریق امور اجتماعی استانداری است مدارک لازم را از طریق آن سیستم اخذ میکنند و در هر صورت سمنها از مرجع ذیصلاح شان باید مدارک را اخذ کنند.
ناصری گفت: هر اساسنامه قانون مدون هر شخصیت حقوقی است که میبایست فعالیتها و عملکرد موسسین مدیران این موسسات شخصیت های حقوقی تحت الشعاع آن اساسنامهای که آن مرجع حقوقی تدوین کرده قرار میگیرد پس بالطبع همه در بدو امر باید مستنداتی که، از طریق این سیستم های محترم مراجع ذی صلاح به آنها داده می شود را کاملاً مطالعه، مسئولیتها را پذیرفته و بر اساس آن نسبت به ثبت و شخصیت حقوقی اقدام کنند.
وی افزود: درخصوص سمنها و شرکتهایی که بهصورت غیر انتفاعی به مردم ما ارائه خدمت میدهند شرایط ویژه میگذاریم. تا زمانی که حضور دارم کارشناس حقوقی فیسبیلالله همه مردم هستم پس از این نظر مطمئن باشید مشکلی در اداره ثبت نخواهند داشت. همانطور که همکاری لازم در زمینه موسسههای مردم نهاد در سیستم های استانداری، فرمانداری و غیره داشتیم این قول را میدهم که افرادی که از طرف مرجع علوم پزشکی توسط روسا معرفی میشوند ما خدمات ویژه را صد در صد خواهیم داد.
ناصری اظهار داشت: انتظار داریم افرادی که قبول مسئولیت میکنند واقعاً وجدانی و اخلاقی بپذیرند نه به خاطر اینکه اسم یک مدیر یا رئیس را کاغذی داشته باشند. از مدیران موسسات مردم نهاد درخواست داریم که جنبه وجدانی و اخلاقی که مهمترین رکن در قبول مسئولیت است را رعایت کنند.
وی اضافه کرد: از نظر مسائل حقوقی زمانی که موسسات مردم نهاد مدارک و اساسنامهشان را از مرجع ذیصلاح گرفتند میتوانند در سامانهای به نام سامانه ثبت شرکتها وارد کنند؛ بدین صورت که سمنها با اخذ اساسنامه و معرفی نامهای که از مرجع ذیصلاح میگیرند وارد سامانه اداره کل ثبت شرکتها میشوند و این برای عزیزانی است که هنوز شرکت یا موسسهای ثبت نکردهاند و شخصیت حقوقی پیدا نکردهاند و تازه میخواهند ثبت کنند که باید اطلاعات را در سامانه ثبت کنند.
ناصری خاطرنشان کرد: مزیتی که دارد این است که ما از موسسات برای کمک به آنها در ثبت شرکت، سوء پیشینه نمیخواهیم و همچنین هزینه دریافتی از این عزیزان یک سوم هزینه ای است که از شخصیت های حقوقی دیگر دریافت میکنیم و اگر در رابطه با این موضوع خدمات دیگری هم از دستمان بر بیاید برای تقلیل هزینههای پستی، این هم با مسئولیت خود اینجا اعلام میدارم که هر همکاری را در این خصوص انجام دهم.
وی ادامه داد: بعد از نوروز یک دوره آموزشی ورود به سامانه ثبت شرکتها را میگذاریم که حتی یک یا دو نفر بهصورت افراد ثابت در سیستم خودتان و نمایندگان شخصیتهای موسسات و نهادها حضور پیدا کنند و آموزشهای درون سازمانی هم به این افراد خواهیم داد که بدون هیچ هزینهای خود موسسات یا شرکتها وارد سامانه شوند و موسساتی که تغییراتی در اطلاعات یا تصمیماتشان دارند این تغییرات را به رویت مدیران مراجع ذیصلاح برسانند و پس از تأیید وارد سامانه کنند. هر تصمیمی که اتخاذ می شود باید حتما به اساس نامه رجوع کنند.
نظر شما