به گزارش خبرگزاری مهر؛ کتاب صوتی «دیادلام»حاصل خوانش سه شعر، به همراهی موسیقی است که در کنار هم یک پرفرمانس صوتی تولید کردهاند.
در کتاب گویای«دیادلام»، از اشعار سه شاعر از شاعران یک جریان شعری مدرن موسوم به «شعر دیگر» و مربوط به دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی استفاده شده است که محتوای هر سه شعر نگاهی متفاوت به داستان کهن «لیلی و مجنون» است.
دُیادُلام پرفرمنسی شنیداری است، از سه مواجهه با سوگستانِ لیلی و مجنون، در شعر مُدرن ایران. این کار در سه پرده با استفاده از جریان «شعرِ دیگر» ساختار پیدا کرده است، اما خود نیز به تنهایی رفتاری است موسیقایی با این اشعار و تجربهای است نو، در جایی که موسیقی به خوانشِ شعر برخاسته است.
«دُیادُلام» در فضایی از روایت، اجرا و موسیقی، در سه پرده «شبانه اشباحِ شرقی» بر اساس سرودهای از «بهرام اردبیلی» با عنوان «هفت پیکر» که برای نخستین بار در شماره اول جزوه شعر دیگر منتشر شد، «شقیقه سرخ لیلی»، بر اساس سرودهی «پرویز اسلامپور» که در کتاب شعر «پرویز اسلامپور» منتشر شده است و «مکتوب قیس عامری»، بر اساس سرودهای با عنوان «لیلی» از «محمدرضا فَشاهی» و ابیاتی از شعر شاعران عرب، و با حضور جمعی از نوازندگان و آواپردازان موسیقی کشورمان به اجرا در آمده است.
نکته قابل توجه در این اثر گروه شدن این سه شعر از این سه شاعر نوگرا است که بر اساس یک تم یا موتیف برگرفته از اشعار کهن فارسی سروده شدهاند.
به عبارت دیگر حضور «لیلی و مجنون» در هر سه شعر، به مثابه موتیف کلی برای مصرف شاعر است. هر سه تنها قاب و سه لحن هستند از داستانی با شکوه.
در این اثر میثاق مهرپور، کورُش قزوینه، سیاوش ولیپور، امیرحسین کیانپور، نبیل یوسُف شریداوی و ساناز حمیدی به عنوان نوازندگان فعالیت داشته و ارژنگ آقاجری خوانشِ اشعارِ فارسی، مهدی ساکی آواز و خوانش اشعار عربی و حمیده موسوی آواپردازی را بر عهده داشتهاست.
همچنین کتاب «دُیادُلام» مکمل سیدی صوتی اثر بوده و با بخشهایی همچون تاریخچه «شعر دیگر»، تاریخ داستان «لیلی و مجنون»، متن اشعار و... همراه با این اثر عرضه شده است.
این اثر که برای اولین بار در حوزه اجرای شعر و موسیقی برای فضاهای نمایشی-صوتی به این شکل ساخته و پرداخته شده است، ساخته «ارژنگ آقاجری» بوده و توسط «نوین کتاب گویا» در اسفند ۱۳۹۵ به بازار عرضه شده است.
نظر شما