به گزارش خبرگزاري مهر، سفير آمريكا در عراق درميزگردي در محل اقامت خود در منطقه الخضراء بغداد در تلاش براي سرپوش گذاشتن بر نقش اصلي كشورش در ايجاد درگيري ها وخشونتهاي فرقه اي و طائفه اي در عراق ادعا كرد كه كشورهاي همجوار دررويدادهاي عراق نقش دارند و ايران و سوريه سلاح و پول ارايه مي كنند كه نگران كننده است.
وي مدعي شد: ايران و سوريه براساس خواست خود بايد دوهمپيمان باشند، اما مي خواهند كه عراقي ها يكديگر را بكشند و از عراقي ها به عنوان مهمات جنگ استفاده كنند.
خليل زاد در اظهاراتي فريبكانه ادعا كرد : ملت و دولت آمريكا خواهان بروز جنگ داخلي در عراق نيستند، آمريكايي ها جنگ عليه تروريسم را مي فهمند و درك مي كنند كه چه بسا هواداران صدام تمايل به بازگشت به قدرت داشته باشند و آمريكايي ها مداخله خارجي در عراق را مي فهمند، اما نمي توانند قتل افراد بي گناه را براساس هويت آنها درك كنند و اين بزرگترين عامل تهديد كننده بر سر راه حمايت آمريكا از عراق است و ملت آمريكا تاكيد كرده است كه قتل افراد بي گناه و عدم توانايي در وحدت و يكپارچي امري نامفهوم ودليل پايان يافتن صبر است.
وي افزود: آمريكا براي پيشبرد طرح آشتي ملي عراق كار مي كند و هيچ خط قرمزي براي كسي نيست و با ديگران براي تشويق آشتي ملي و سوق دادن مردم از خشونت به كار سياسي فعاليت مي كنيم.
سفير آمريكا در عراق مدعي شد: هديه آمريكا براي عراق، سرنگوني رژيم (صدام) بود و آمريكايي ها غير از آن چيزهاي ديگري را نمي توانند بر ملت عراق تحميل كنند و دولت عراق پيشرفتي را در آشتي ملي براي كاستن از منابع خشونت و تحقق برخي دستاوردهاي اقتصادي كسب كرده است.
وي همچنين به وجود درگيري در قدرت سياسي و اقتصادي عراق اعتراف كرد و گفت : رهبران سياسي عراق بايد براي صدور تصميم هاي مورد اهميت براي آينده خود امتيازاتي بدهند و در نهايت عراقي ها بايد سخن خود را بگويند، لذا امتيازدهي رهبران سياسي براي ايجاد راه حل هاي ميانه چالشي است كه با آن روبرو هستند.
خليل زاد شبه نظاميان بدون مجوز در عراق را ساختار اساسي جنگ داخلي در اين كشور دانست و انحلال آنها را خواستار شد و گفت: دولت عراق در اين زمينه متعهد شده است.
اتهامات تكراري و بي اساس خليل زاد بر ضد ايران در حالي مطرح مي شود كه روزنامه واشنگتن پست اخيرا فاش كرده بود كه
انگليسي ها هيچ مدركي براي اثبات اتهامات عليه ايران مبني بر كمك تسليحاتي به عراق پيدا نكردند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، نظاميان انگليسي كه از اواخر ماه آگوست در حال بررسي اتهامات جدي آمريكا در زمينه كمكهاي تسليحاتي مخفيانه ايران به عراق بودند، هيچ مدركي دال بر اثبات اين اتهام پيدا نكردند.
چندين مقام ارشد نظامي انگليس گفتند : انگليس كه نظاميان آن مسئوليت امنيت در جنوب غرب عراق را از زمان آغاز جنگ بر عهده دارد، هيچ چيز را در حمايت از ادعاي آمريكا مبني بر اينكه ايران براي نيروهاي عراقي سلاح تهيه مي كند و آنها را آموزش مي دهد ، پيدا نكرده است.
" دس براون" وزير دفاع انگليس در گفتگويي در اواخر ماه آگوست در بغداد خاطر نشان كرد :"من خودم هيچ مدركي نديده ام و فكر نمي كنم كه هيچ مدركي در مورد حمايت تسليحاتي ايران در عراق وجود داشته باشد. "
" جيمز اورارد" فرمانده لابوچراز تيپ مسلح بيستم انگليس ماه گذشته در پايگاه خود در بصره تصريح كرد :" اين يك مسئله اطلاعاتي در برابر مدرك است. يكي شايعات را مي شنود، اما بايد آن را با چشمان خود ببيند. اينها نتايج جدي هستند.اينطور نيست؟"
اين در حالي است كه مقامهاي دولت عراق و رهبران گروههاي سياسي اين كشور پيوسته بر نقش مثبت ايران در برقراري ثبات و امنيت در عراق تاكيد كرده اند و وجود هرگونه مدركي را كه اتهامات بي پايه واساس آمريكا و انگليس را مبني بر دخالت ايران در عراق اثبات كند، رد كرده اند.
نظر شما