به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، ياسوهيسا شيوزاكي دبير هيئت دولت ژاپن اعلام كرد: توكيو از ظهر امروز علاوه بر قطع كليه واردات از كره شمالي از پهلوگيري كشتيهاي باري كره نيز جلوگيري خواهد كرد.
با اقدام ژاپن، كره شمالي منبع درآمد صادراتي خود به ژاپن را كه عمدتا مواد غذايي و كشاورزي است، از دست خواهد داد و از سوي ديگر، قيمت اين اقلام در ژاپن شديدا افزايش خواهد يافت.
آكيرا آماري وزير بازرگاني ژاپن اعلام كرد كه اين كشور اميدوار است ممنوعيت واردات از كره شمالي بر رفتارهاي پيونگ يانگ تاثير بگذارد.
با وجود تحريم تجاري پيونگ يانگ از سوي ژاپن، كره شمالي روابط تجاري محدود خود با چين و كره جنوبي را كماكان حفظ كرده است.
در مقابل، مقامات كره شمالي معتقدند به علت سطح پايين مبادلات تجاري دو طرف، تحريمهاي تجاري ژاپن تاثير ناچيزي بر اقتصاد كره شمالي خواهد گذارد. ژاپن از چهارشنبه نيز كليه پروازهاي خود با كره شمالي را متوقف ساخت و اعلام كرد به هيچ شهروند كره شمالي اجازه ورود به خاك ژاپن را نخواهد داد.
ژاپن 148 ميليون دلار كالا در سال 2004 از كره شمالي وارد كرد كه عمدتا فرآوردههاي شيلات و نساجي بود و صادرات ژاپن نيز به 80 ميليون دلار رسيد كه عمدتا تجهيزات حمل و نقل بوده است.


نظر شما