۳۰ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۲۱

مدیرکل اوقاف استان سمنان:

انقلاب اسلامی املاک موقوفه را به ساختار وقفیت خود رساند

انقلاب اسلامی املاک موقوفه را به ساختار وقفیت خود رساند

سمنان - مدیرکل اوقاف استان سمنان گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) دستوری صادر فرمودند که املاک موقوفه باید به ساختار وقفیت خود بازگردند و این اقدامی مهم و تاریخی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اوقاف سمنان، حجت الاسلام عبدالله واحدی در حاشیه طرح آرامش بهاری درباره اهمیت وقف و آثار و برکات آن در جامعه، با تأکید بر اینکه موقوفات ضربات زیادی را در جریان اجرای سیاست اصلاحات ارضی شاهنشاهی خوردند، بیان داشت: این صدمات بر بدنه موقوفات و در بحث مالکیت موقوفات وارد آمد.

وی با بیان اینکه تبعات قانون اصلاحات ارضی هنوز در کشور قابل مشاهده است، اضافه کرد: اجرای این سیاست مالکیت‌های بزرگ را به خرده‌مالکی تبدیل کرد و در همین راستا، موقوفاتی از وقفیت خارج شدند و مالکیت آن‌ها به اشخاص سپرده شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) دستوری صادر فرمودند که املاک موقوفه باید به ساختار وقفیت خود بازگردند و این اقدامی مهم و تاریخی به شمار می‌رود و امام راحل تصرف موقوفات را حرام و غیرمجاز دانستند.

مدیرکل اوقاف استان سمنان با اشاره به اینکه وقف پرونده انسان را باز نگه می‌دارد و همیشه از دنیا برای عالم برزخ و قیامت برای او خیرات می‌رساند، اضافه کرد: وقف، سنت حسنه‌ای است که شخص در دنیا از خود به جای می‌گذارد.

وی افزود: تأسیس بنیادهای خیریه، مؤسسه قرض‌الحسنه و راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه از این جمله خیرات است و نقش بسیار تأثیرگذاری در مدیریت فرهنگی، اقتصادی و پشتیبانی از مددجویان، مستمندان و افراد کم برخوردار و نیازمند دارد.

اثرات وقف در رفع مشکلات و کمبودهای اجتماعی به مردم شناسانده شود

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اثرات وقف در رفع مشکلات و کمبودهای اجتماعی باید به مردم شناسانده و جریان وقف هر روز تقویت شود، گفت: وقف به‌عنوان یکی از سنت‌های ارزشی دین اسلام، عنوان «صدقه جاریه» به خود گرفته است لذا این پدیده یک سنت حسنه به شمار می‌رود که آثار و پیامدهای حاصله از آن با ایجاد موقوفات در زمینه‌های مختلف در جامعه برای همیشه ماندگار است.

حجت الاسلام علم الهدی با تأکید بر اینکه دین به تمام ابعاد زندگی و زوایای زیست مردم نگاه مستمر، مستقیم و تأثیرگذار در ابعاد مختلف جامعه بشری دارد، افزود: یکی از راهکارهای استمرار برنامه‌های خیر، ماندگار کردن جریانات فرهنگی ارزشمند و تأثیرگذار در جامعه است.

وی با اشاره به اینکه این مهم از منظر و کانال وقف و حبس کردن یک‌سری اموال و دارایی‌ها برای اجرای منویات و نیت‌های خیر تعریف شده است، تصریح کرد: جریان وقف در این راستا اهمیت بسیاری دارد، این مقوله همچنین نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در مدیریت جامعه و رسیدگی به معضلات، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در حمایت‌های از افراد کم‌بضاعت و توسعه برنامه‌های فرهنگی دارد از سوی دیگر وقف و ایجاد موقوفات در دستورات دینی و الهی در قرآن کریم و آیات الهی، روایات پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) مورد تأکید و سفارش قرار گرفته است.

علم‌الهدی با تأکید بر اینکه وقتی انسان از دنیا می‌رود، فرزند صالح پرونده او را در دنیا ماندگار نگه می‌دارد یا اینکه کار خیر ماندگاری که در دنیا انجام داده است، افزود: ایجاد موقوفاتی مانند حسینیه، درمانگاه، بیمارستان، مدرسه، مراکز آموزشی و پژوهشی و حوزه‌های علمیه ازجمله این خیرات ماندگار به شمار می‌رود.

اجرای نیات واقفان مهدی‌شهری با بازپس‌گیری برخی موقوفات از دست متصرفان

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان مهدی‌شهر نیز از اجرای نیات واقفان خیراندیش مهدی‌شهری با بازپس‌گیری برخی موقوفات از دست متصرفان خبر داد و گفت: وقف صدقه جاریه و از سنت‌های ارزشمند اسلام و پیامبر گرامی اسلام (ص) بوده که در آیات و روایات تأکیدات زیادی در زمینه اهمیت آن شده همچنین در برخی از بازه‌های تاریخی، شاهد اعمال سلیقه‌هایی توسط حکام وقت در کشورمان درباره موقوفات بودیم و به همین دلیل، شماری از موقوفات از وقفیت خارج شدند.

محسن براتی با تأکید بر اینکه در شهرستان مهدی‌شهر موقوفاتی مبتلا به خروج از قالب وقفیت داریم، اضافه کرد: چندین مورد پرونده دعاوی در محاکم دادگستری در کمیسیون ماده ۹ مطرح است و امید داریم در آینده شاهد بازگشت این موقوفات به ساختار وقفیت گذشته و اجرای نیات واقفان خیراندیش باشیم.

وی تصریح کرد: تصرفات عدوانی موقوفات غیرشرعی و غیرمجاز است و تصرف در مال غیر به شمار می‌رود و مانعی بر سر راه اجرای نیت واقفان خیراندیش خواهد بود لیکن این تصرفات تبعات شرعی، عرفی و قانونی برای متصرفان دارد و مراجع ما با تصرف موقوفات مخالفت داشته و پیامدهای آن را بیان کرده‌اند.

رئیس اوقاف و امور خیریه مهدی‌شهر اظهار کرد: علما در حد کافی در بحث موقوفیت و پیامدهای تصرف غیرقانونی آن‌ها روشنگری داشته و منجر به این شده‌اند تا کمتر شاهد تصرفات غیرمجاز موقوفات باشیم و اگر هم تصرفی انجام شده باشد، به‌سرعت به وقفیت بازمی‌گردد.

براتی با اشاره به اینکه در راستای پیام تاریخی امام خمینی (ره) در بحث بازگشت موقوفات به ساختار وقفیت خود در سازمان اوقاف و امور خیریه قوانین و آیین‌نامه‌های لازم نیز مانند کمیسیون ماده ۹ تنظیم شد، تصریح کرد: جلسات این کمیسیون برای بررسی وضع موقوفات تشکیل می‌شود.

وی بیان کرد: بر این اساس، اسناد موقوفاتی که در سنوات گذشته از وقفیت خارج‌شده بود، در بحث تصرفات باطل می‌شود و به حالت وقفیت باز خواهند گشت.

کد خبر 3936134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha