به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا قربانی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر ایران با راهآهن ترکمنستان و کشورهای سی آی اس (CIS) بهوسیله خط نرمال یک هزار و ۴۳۵ میلیمتری ارتباط دارد.
وی افزود: هماکنون بازرگانان و تاجرهای ایرانی برای واردات و صادرات تعویض بوژی انجام داده و بابت هر بار تعویض ۱۸۰ فرانک سوئیس به کشور ترکمنستان پرداخت میکنند.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ ادامه داد: صبح چهارشنبه با حضور معاون استاندار و اعضای شورای حملونقل استان عملیات اجرایی احداث خط عریض اینچه برون و سکوی تخلیه و بارگیری آغاز شد.
وی اضافه کرد: با بهرهبرداری از این پروژه، عرض ریل به یک هزار و ۵۲۰ میلی متر تغییر یافته و واگنها به انجام عملیات تعویض بوژی نیاز ندارند و باوجود تخفیف ۵۰ درصدی صادرات از گلستان و کاهش هزینه بوژی میتواند مشوق خوبی برای افزایش صادرات و تبدیل اینچه برون به یک هاب بزرگ صادراتی باشد.
۳۲۰۰ متر خط عریض وارد کشور میکنیم
قربانی تصریح کرد: با اجرای این پروژه درمجموع سه هزار و ۲۰۰ متر خط عریض وارد کشور کرده و خطوط تخلیه و بارگیری را ایجاد میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای صادرات مواد خوراکی از مرز اینچه برون واگن یخچال دار نیاز است و واگنهای یخچال دار قابلیت تعویض بوژی ندارند و با احداث خط عریض امکان صادرات مواد خوراکی از طریق راهآهن اینچه برون فراهم میشود.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ یادآور شد: اختلاف پیشآمده بین روسیه و ترکیه میتوانست فرصت مناسبی برای صادرات ایران از مرز اینچه برون فراهم کند اما به دلیل نداشتن خط عریض تاکنون نتوانستیم از این فرصت استفاده کنیم.
نظر شما