۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۰۳

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی:

اعتکاف فرصتی برای خودسازی است

اعتکاف فرصتی برای خودسازی است

گرگان- مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات کشور گفت: اعتکاف فرصتی برای به دست آوردن معصومیت ازدست‌رفته و خودسازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا معممی مقدم ظهر پنجشنبه در همایش رجبیون که به میزبانی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت اعتکاف دو بُعد دارد، یک بعد خدماتی و یک بعد فرهنگی؛ ازاین‌رو دستگاه‌های مختلف فرهنگی باید تلاش مضاعفی برای استفاده حداکثری مردم از اعتکاف به‌عنوان ظرفیت انقلاب تدوین کنند.

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات کشور گفت: پایان اعتکاف آغاز راه است و اعتکاف فرصتی برای به دست آوردن معصومیت ازدست‌رفته و فرصتی برای خودسازی است

وی افزود: اعتکاف در دهه ۵۰ در مسجد امام حسن عسگری شهر قم شکل گرفت اما از سال ۷۴ سازمان به‌عنوان یک دستگاه حاکمیتی ورود پیداکرده و با حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر شروع کرد.

مقدم تصریح کرد: آمار معتکفین در سال ۹۵ به ۷۵۰ هزار نفر رسید و آمار ثبت نام کنندگان اعتکاف سال ۹۶ تاکنون به ۸۰۰ هزار نفر و ۱۴ نفر رسیده است که ۶۵ درصد معتکفین را بانوان و ۳۵ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند.

وی بابیان اینکه ۷۵ درصد معتکفین در شهرها و ۲۵ درصد در روستاها هستند، اظهار کرد: با توجه به آمار حضور پرشور بانوان در مراسم اعتکاف باید تلاش کنیم در خوراک فکری و برنامه‌های فرهنگی‌مان اولویت، گفتمان بانوان باشد و تمام رده‌های سنی را در بربگیرد.

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات کشور گفت: اعتکاف می‌تواند بستری برای مصون‌سازی جامعه در برابر حوادث جامعه باشد و ازآنجایی‌که پیام اعتکاف تفکر است، آستانه تحمل جامعه را در مقابل حوادث بالا می‌برد.

مقدم تصریح کرد: اگر مراسم اعتکاف ما منجر به تربیت مدافع حرم شد، اگر باعث پرشدن شدن حوزه‌های علمیه، افزایش عالمان دینی در جامعه و افزایش غیرت مردم شود، اعتکاف ما اعتکاف مقبولی بوده است.

وی گفت: تلاش ما در ستاد کشور بازمهندسی اعتکاف بر اساس احکام دینی است یعنی برنامه‌ریزی مبتنی بر هدایت و راهنمایی معتکفین و ایجاد و تبلیغ توحید موحدانه است.

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات کشور بابیان اینکه باید از ظرفیت اعتکاف برای گسترش مباحث قرآنی استفاده کنیم، افزود: یکی از فرمایشات رهبری احیای کرسی‌های تلاوت قرآنی است که باید تلاش کنیم به این مهم برسیم.

مقدم گفت: اگر دقت کنیم می‌بینیم ابزار زائرین اربعین شبیه به ابزار معتکفین در مساجد است و این نشان می‌دهد مکتب تشیع مکتب ظرفیت‌سازی است.

وی اظهار کرد: فضای مجازی جغرافیا و مرز نمی‌شناسد و اگر قرار باشد معتکف در ایام اعتکاف از این فضا بهره ببرد کار درستی نیست چراکه فلسفه اعتکاف فرمان روح به جسم است.

مقدم بابیان اینکه مسئولان برگزارکننده اعتکاف تلاش کنند برنامه‌های سنگینی برای معتکفان در نظر نگیرند تا معتکف به‌راحتی بتواند به خلوت و تفکر بپردازد، افزود: باید تلاش کنیم ایمان مردم را نسبت به خداوند با ابزار هنری تقویت کنیم.

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات کشور گفت: به نظر من گل اعتکاف در کشور هنوز نشکفته است چراکه فرهنگ‌سازی لازم انجام‌نشده است همان‌گونه که در سال‌های گذشته تعداد کمی در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کردند اما حالا جمعیت چندمیلیونی در این مراسم شرکت می‌کنند.

مقدم تصریح کرد: باید با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فرهنگ‌سازی مناسب درزمینهٔ وقف خیرین در رابطه با مباحث اعتکاف انجام شود.

وی با اشاره به نزدیک بودن ایام انتخابات گفت: اگر در ایام انتخابات سخنران‌ها در رابطه با تشویق مردم به شرکت در انتخابات پرشور بپردازند ایرادی ندارد اما صحبت در رابطه با احزاب سیاسی در این ایام ممنوع است.
مقدم گفت: در مدت ۲۱ سال آمار شرکت‌کنندگان در اعتکاف رشد ۴۵ برابری داشته گرچه در برخی از سال‌ها با کاهش شرکت‌کنندگان در اعتکاف مواجه بودیم که این امر مربوط به مسائلی ازجمله انتخابات و امتحانات بوده است.

کد خبر 3946150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha