به گزارش خبرنگار مهر، پنجشنبه شب خانه این نویسنده خوشنام میزبان معاون فرهنگی و مطبوعاتی به همراه مشاوران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس شد که به همت انجمن اهل قلم در سال جدید به دید و بازدید از فرهیختگان و ادبای استان می پردازند.
محمد کشاورز با توجه به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: معمولا ناشران آثار برگزیده خود را به دبیرخانه این جایزه معرفی می کنند و خانه کتاب این آثار را گردآوری کرده و به داوری می سپارد.
نویسنده کتاب «روباه شنی» که تجربه دریافت جایزه کتاب جلال را هم دارد در این باره معتقد است: جایزه جلال در کنار جایزه کتاب سال برای نویسندگان اهمیت ویژه ای دارد.
کشاورز با اشاره به اینکه کتاب روباه شنی به چاپ سوم هم رسیده است، افزود: داستان برای این نوشته می شود که همه وقایع وقتی به پایان می رسند هنگامی که داستانی شوند برای همیشه در ذهن مخاطب جای می گیرند. از این روست که شخصیت های داستانی هستند که به جهان افزوده می شوند. برای نمونه داش آکل صادق هدایت شخصیتی است که به شهر شیراز افزوده شده و همزمان با او و سالها پس از آن همچنان داش آکل زنده است.
ادبیات برابر واقعیت نیست بلکه مکمل آنست
نویسنده مجموعه داستان کوتاه تحسین شده «پایکوبی» خاصیت ادبیات را زنده نگاه داشتن رویدادها دانست و افزود: ادبیات برابر واقعیت نیست بلکه مکمل واقعیت است. یعنی یک بخش از واقعیت را می گیرد و جاودانه می کند که این انتقال تجربه بشر است و او از این انتقالهاست که مایه می گیرد.
کشاورز با اشاره به داستان تاریخی «حسنک وزیر» عنوان کرد: این شخصیت پس از گذشت هزارسال انگار که هنوز زنده است و هرکس که بیهقی را می خواند انگار که هنوز ماجرای حسنک وزیر و سرو سوزنی آن را دارد و هست.
کشاورز در این دیدار از قرار گرفتن کتاب روباه شنی در مسیر ترجمه به انگلیسی توسط ناشری در انگلستان خبر داد و گفت: این اثر در لندن توسط ناشری به دست ترجمه سپرده شده تا در آنجا هم منتشر شود.
وی پیرامون کار جدیدی که در دست چاپ دارد هم با اینکه ممکن است به نمایشگاه کتاب تهران نرسد تاکید کرد: کارهایی که در این چندسال گذشته چاپ کردم و معمولا در مجلاتی همچون همشهری داستان منتشر می شوند مجموعه ای هستند که در قالب یک کتاب قرار می گیرند در کنار یک رمان تمام شده بخشی از کارهایی است که سال گذشته به پایان رساندم و در مراحل ویرایش و آماده سازی است.
مجموعه مقالات «میان پرده های داستان» چاپ می شود
کشاورز با توجه به مجموعه مقالاتی که نوشته هم عنوان کرد: «میان پرده های داستان» از چند سال پیش در مجله سینماادبیات درحال چاپ هستند که در تمامی شماره های این ماهنامه قرار دارند، این مجموعه به شکل یک کتاب منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه عنوان موقت رمان، «خروج اضطراری» است موضوع این اثر را در مسیر آثار پیشین خود عنوان کرد و افزود: در این اثر البته رگه هایی از طنزموقعیت و اجتماعی پررنگ تر است که البته در مجموعه «بلبل حلبی» هم بود.
کشاورز درباره مجموعه مقالاتی که در ماهنامه «سینماادبیات» منتشر شده و در قالب کتاب در خواهد آمد آنرا پیرامون موضوعات داستانی عنوان کرد و افزود: این مجموعه پیرامون مطالبی در ارتباط با داستان نویسی است که کمتر درباره آن صحبت شده و نمونه آن نقش اشیا در داستان، نقش حواس پنجگانه در داستان، مسئله فقدان در داستان، داستان و تحولات اجتماعی، بینامتنیت در داستان و ... که حاوی ۱۶ مقاله است.
نویسنده روباه شنی تاکید کرد: مجموعه داستان کوتاه روباه شنی از آن دسته آثاری است که خودم دوستش دارم و مورد استقبال مخاطب هم قرار گرفت که بازتاب بسیاری در رسانه ها داشت.
نویسنده برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی یکی از ویژگی های داستان نویسی در شیراز را جلسات داستان خوانی و در پی آن نقد و بررسی است که از سال ها پیش رخ داده و هیچ یک از نویسندگان از این نشست ها دلخور بیرون نمی آمد.
وی حسن دیگر این نشست ها را معرفی نویسندگانی به ادبیات ایران می داند که اکنون نسلی از نویسندگان تاثیرگذار کشور را شکل داده اند که نام آور هستند.
دید و بازدید با اهالی ادب و فرهنگ ادامه می یابد
در این دیدار معاون فرهنگی ارشاد فارس نیز با بیان اینکه با تقدیر از محمد کشاورز در کسب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی عنوان کرد: افتخار دریافت این جایزه افزون بر حوزه فرهنگ استان درخششی برای قاطبه نویسندگان به شمار می رود.
مهدی امید بخش با اعلام اینکه در سال جدید رویکرد فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تقدیر از بزرگان عرصه فرهنگ است به دیدار نوروزی روز گذشته در منزل استاد ابوالقاسم فقیری اشاره کرد و افزود: امسال با همتی که انجمن اهل قلم و انجمن آثار و مفاخر استان به خرج داده خوشبختانه این روند آغاز گشته و امیدواریم تا پایان سال این امکان را داشته باشیم نزد نویسندگان، شاعران و فرهنگوران برویم.
امیدبخش همچنین با توجه به انتظاری که اهل فرهنگ به ویژه پیشکسوتان در پاسداشت فعالیت هایشان دارند این نوید را داد که امسال با اهتمامی که این انجمن ها می ورزند چهره های فرهنگی استان به ویژه پیشکسوتان در اولویت معرفی به مرکز برای دریافت نشان فرهنگی قرار گیرند.
مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم در این نشست با یادآوری نکاتی که در آیین بزرگداشت غلامحسن اولاد ذکر شد عنوان کرد: آثار انسانهاست که هریک از آنان را جاودانه می سازد؛ متاسفانه روزانه هزاران انسان پا به این جهان گذاشته و از دنیا می روند سپس به فراموشی سپرده می شوند. از این رو آنچه از هریک از ما به یادگار بماند موجب ماندگاری فرد می شود.
عبدالنبی سلامی غافل شدن از اثرگذاری فرهنگی را برای نسل های بعدی موجب فراموشی دانست و گفت: برای جاودانه شدن آثار هنرمندان و اهالی فرهنگ بهترین شیوه مکتوب شدن آثار آنان است.
مسئول انجمن آثار و مفاخر استان فارس در ادامه به نقدهای نوشته شده بر مجموعه داستان کوتاه روباه شنی نوشته محمد کشاورز اشاره کرد و گفت: هر نقدی ابتدا باید به معرفی اثر بپردازد و سپس مورد نقد قرار گیرد.
نظر شما