به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز در جلسه شورای ستاد مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان اظهار کرد: استان خوزستان یک استان مهم برای کشور است و باید تلاش کنیم تا در حوزه های مختلف بتواند جایگاه های بالایی را کسب کند. در حوزه آسیب های اجتماعی و اعتیاد نیز باید بهبودی بسیاری داشته باشیم تا در این زمینه هم جایگاه بهتری را کسب کنند.
وی افزود: چهار جلسه را در حوزه آسیب های اجتماعی در خدمت مقام معظم رهبری داشتیم که تأکیدات بسیاری را در این حوزه فرمودند و پیگیری های متعددی را نیز در هر جلسه برای کارهای انجام شده داشتند. در این بین بیش از هفت جلسه هم با دفتر مقام معظم رهبری برگزار و ارائه گزارش کار لازم را داریم.
وزیر کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری تعبیر انجام کار فوق العاده در حوزه آسیب های اجتماعی داشتند که ما نیز انتظار انجام چنین کاری در سطح استان های کشور را داریم. همچنین در بحث شیوع شناسی نیز که در تمامی استان ها انجام شده و خوزستان آمار جالبی در این حوزه ندارد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: همه جوانان این کشور فرزندان ما هستند و ما متولی مدیریت در کشور هستیم که نسبت به همه آنها مسئول و متعهد هستیم و باید در قبال آنها جوابگو باشیم.
وی تأکید کرد: باید به وجدان خود هم رجوع کنند و فارغ از برگزاری این جلسات بدانند که در محضر الهی پاسخگو هستند. با این کار قطعا سرافراز از میدان بیرون آمده و مردم نیز از کارها رضایت خواهند داشت.
وزیر کشور با اعلام اینکه آمار و ارقام استان خوزستان در حوزه مواد مخدر رضایتبخش نیست، بیان کرد: هر چند کمیت جلسات مسئله اصلی نیست ولی جلسات کارگروهی، پیگیری، برنامه ریزی را باید به صورت مستمر برگزار کرد.
رحمانی فضلی تأکید کرد: چرا در جلسه امروز صبح ستاد در اهواز تعداد زیادی از اعضا نیامدند و باید آنها توسط استاندار خوزستان توبیخ شوند. باید به خانواده ها پاسخگو باشیم و نباید مقابل آنها سرافکنده و شرمنده شویم.
وی ادامه داد: امسال ماهانه گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان را دریافت می کنیم و آنها باید به صورت مستمر پیگیری های لازم را داشته باشند.
وزیر کشور گفت: می توان از همه ظرفیت های مردمی استفاده کنیم و مثلا آموزش و پرورش همین که نسبت به جامعه هدف خود حساس بوده و برای آنها کار کند کافی است و نباید انتظار ورود آن به سایر اقشار را داشت. همچنین علما در مساجد، کارخانجات برای کارگران خود و دانشگاه نیز دانشجویان برای دانشجویان خود آموزش های پیشگیری مدنظر داشته باشد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: ستاد نقش هماهنگی، پیگیری و نظارت بر فعالیت های اعضا را دارد، بنابراین بحث اجتماعی کردن مواد مخدر یکی از موضوعات مهم است که باید نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشت.
وی در ارتباط با پیشگیری عنوان کرد: بهترین راه جلوگیری از اعتیاد، مسئله پیشگیری است و باید شرایط مناسبی را برای نوجوانان و جوانان فراهم کرد. پیشگیری را باید به شدت تقویت و جلوی اعتیاد را بگیرند.
وزیر کشور اضافه کرد: خانواده ها مهمترین عنصر و بعد از آن نیز رسانه ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. آگاهی بخشی به مردم و آموزش خانواده ها (آشنایی با عوارض این موضوع) خیلی اهمیت دارد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: در ۱۲ استان جمع آوری معتادان متجاهر و هم خرده فروشان را در دستور کار دادیم. همچنین ۲۰ هزار نفر را در همین ایام نوروز جمع آوری و کارهای درمانی آنها را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: کار روانشناختی، تقویت فرهنگ پذیری، توانمندسازی و مجموعه کارهای اجتماعی را باید برای آنها درنظر داشته باشیم. یکی از کارهای مهم این است که روابط آنها را با خانواده ها در این مدت تقویت کنیم چون اکثر آنها توسط خانواده های خود طرد می شوند.
وزیر کشور اظهار کرد: مسیر ترانزیت مواد مخدر به سمت آب حرکت کرده است که باید کار اطلاعاتی، نفوذ و پیگیری های پنهان را درنظر داشته باشیم. در دنیا چرخش مالی مواد مخدر بالاست و برای همین افراد برای این کار انگیزه دارند، بنابراین باید با روش های مناسبی در این حوزه فعالیت کنیم.
رحمانی فضلی با اعلام اینکه ۱۷ درصد افزایش کشفیات در کشور داشتیم، خبر داد: ۷۰۶ تن مواد مخدر را سال قبل در ایران کشف کردیم. انصافا نیروهای ما به خوبی فعالیت می کنند و البته باید برای تجهیزات مورد نیاز برای کمیته مقابله فراهم کنیم.
وی با تأکید بر لزوم توانمندسازی و اشتغالزایی گفت: حوزه مواد مخدر طی این سال ها به شدت پیچیدگی پیدا کرده ولی خوشبختانه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اقدامات و فعالیت های بسیار خوبی را انجام داده است.
استاندار تعارف نکند
وزیر کشور یادآور شد: استاندار تعارفی نباید داشته باشد و از معاونان و اعضای خود کار بخواهد؛ چرا برخی فرمانداران تعداد جلسات را به اندازه متناسب برگزار نمی کنند و کوتاهی آنها برای من توجیه پذیر نیست.
رحمانی فضلی خطاب به اعضای ستاد گفت: رتبه این استان در حوزه مواد مخدر اصلا خوب نیست، بنابراین باید برنامه ریزی، توزیع وظایف و مسئولیت ها، هدفگذاری، پیگیری و نظارت را انجام و هر ماهه گزارش کار شما را می خواهم.
وی در پایان خطاب به استاندار خوزستان گفت: باید به سه فرماندار نمونه و اول این استان در حوزه مواد مخدر پاداش بدهید و فرمانداران کم کار نیز باید تذکر کتبی دریافت کنند.
نظر شما