به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم که در دفتر این استاد حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه ارشاد یک مجموعهای است که با مسائل بسیار حساس دینی و فرهنگی و هنری بطور مستقیم در ارتباط است، گفت: در این مسائل نقش وزارت ارشاد، مخصوصاً ارشاد قم یک نقش غیر قابل انکار است.
وی با بیان اینکه بیشترین محتوا در قم تولید میشود، ولی متأسفانه صنعت چاپ ما به روز نیست و در این زمینه هنوز هم لبنان مطرح است، گفت: متأسفانه هنوز در چاپ و توزیع، لبنان حرف اول را در دنیای اسلام میزند. چرا قم نباید بزند؟ کمبود کجاست؟ در مورد نشر نه صنعت چاپ قوی و نه توزیع قوی داریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه ما که از جهت محتوایی با هیچ نقطه از نقاط دنیا قابل مقایسه نیستیم، گفت: وقتی در داخل خود حوزه بحث میکنیم انتظاراتمان از طلاب و اساتید خیلی بالاست و گلایه هم میکنیم که بیشتر باید کار کنید، ولی همین مقداری که الآن کار و تولید میشود و جای خوشبختی هم دارد، متأسفانه برای آن نه صنعت چاپ قوی و نه توزیع قوی داریم؛ مثلاً در مورد مرکز فقهی ما که تحقیقات خیلی خوبی داشتیم و آنها را چاپ متوسط هم کردهایم، اما در دنیا عرضه نمیشود و میماند.
وی اظهار داشت: بررسی شود که آخرین صنعت چاپ در دنیا چیست؟ بیروتیها چه چیزی دارند که کتابها را به این نحو شکیل، محکم و زیبا درست میکنند، اینها به قم آورده شود، قرار بود شهرک چاپ و نشر ایجاد شود که نمیدانم داستانش چه شد!
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه چاپخانهها باید به روز باشند، گفت: در قسمت نشر و توزیع هم آنچه برایم روشن نیست این است که بیروت چه راهکاری دارد که در یک زمان کوتاه، کتابهایش در کل دنیا حضور پیدا میکند و توزیع میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه پایگاه شعر آئینی باید در قم باشد، گفت: واقعاً حیف است این همه اشعاری که شعرای قم سرودهاند مسکوت بماند.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: من فراموش نمیکنم پدرم میفرمود «آقای إثنی عشری اشعاری میگوید که گاهی از حافظ هم بالاتر است». در قم چنین استعدادهایی وجود دارد و در مورد ائمه(ع)، زمینه اشعار آئینی در قم خیلی بالا است، اما اصلاً به آن توجه نمیشود.
در هنر باید ترویج دین لحاظ شود
وی در ادامه بر استفاده از هنر فیلم و تئاتر در ترویج مفاهیم دینی تأکید کرد و گفت: من در جشنواره نماز و نیایش که در ارشاد قم برگزار شد راجع به ساختن فیلمهای کوتاه، به ذهن طلبگی خودم هفت هشت سوژه را بیان کردم. بعد از سخنرانی بعضی از فیلمنامهنویسها و کارگردانها گفتند مطالب خیلی جالب بود.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: باید از ظرفیت حوزه استفاده شود. امروز ما طلاب جوان و خوش ذوق و اهل هنر داریم که به آنها بها داده نمیشود و توجهی به آنها نمیشود. اینها باید به میدان بیایند و در موضوعات دینی و مسائل مختلف ذوق و استعداد خود را نشان دهند.
وی با بیان اینکه حوزه با هنر مخالف نیست، گفت: با باهنری که نتیجهاش فساد و ولنگاری در جامعه باشد، مخالف هستیم که نه فقط حوزه بلکه اساتید دانشگاه هم مخالفند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: حوزه مدعی است که باید از هنر برای اعتلای جامعه در همه ابعاد استفاده شود.
وی افزود: اینکه ما از هنر برای معرفی پیامبر(ص) استفاده کنیم چقدر ارزش دارد؟ فیلم «محمد رسول الله» آقای مجیدی چقدر ذهنها را راجع به پیامبر اکرم(ص) اصلاح میکند و تغییر میدهد. حوزه طرفدار اینگونه هنرها است.
نظر شما