به گزارش خبرنگار مهر، احمد جمالی زاده عصر شنبه در نشست خبری اظهار داشت: شعار امسال وزارت بهداشت برای هفته سلامت «زندگی سالم، با نشاط و امید» است. وضعیت جمعیت کشور ما از نظر مشکلات روانی خوب نیست و ۲۴ درصد افراد بالای ۱۶ سال در کشور به نوعی از یک اختلال روانی رنج میبرند.
وی با بیان اینکه این مشکلات خفیف روانی و وسواس خفیف اگر به موقع شناسایی و درمان نشود، میتواند منجر به مشکلات شدیدتر شود، افزود: شاخص نشاط و امید در کشور ما در بین کشورهای دنیا ۱۱۵ است که خوب نیست و این شاخص از عوامل مختلفی که عمده عوامل اجتماعی و رفاه اجتماعی است، ناشی میشود.
وی ادامه داد: وضعیت بهداشت و درمان یک کشور یکی از عوامل رفاه اجتماعی است و برای همین یکی از سیاستهای دولت در حوزه بهداشت و درمان طرح تحول نظام سلامت بود که سبب موفقیت بزرگی شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان تصریح کرد: اگر در حوزه بهداشت و درمان دسترسی آحاد مردم به خدمات بیشتر و آسانتر باشد و دسترسی مردم به خدمات درمان آسانتر و ارزانتر شود در جهت نشاط اجتماعی و امید در جامعه نقش اساسی ایفا کردهایم.
جمالی زاده در ادامه گفت: در طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت ۱۵ برنامه ملی وجود دارد که در قالب ۱۰ پروژه پشتیبان اجرایی میشود، ارتقای خدمات بهداشتی در شهر یکی از این برنامه هاست که در شهرستانهای رفسنجان و انار این طرح به خوبی اجرایی شده است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه قبلاً خدمات در روستاها تقریبا به صورت کامل ارائه می شده ولی در بحث خدمات شهری، خدمات تقریباً غیرفعال بود، ابراز داشت: از طریق واگذاری به بخش خصوصی، برون سپاری و جذب یکسری نیرو در قالب «مراقب سلامت» دارای تحصیلات دانشگاهی جذب و آموزش های لازم به آنها ارائه شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان عنوان کرد: در سه سال گذشته ۶۶ نفر نیرو در مراکز شهری در قالب این طرح جذب کردهایم یعنی به ازای هر دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری یک نفر مراقب سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت شهری کار می کنند.
وی افزود: تمامی خدمات بهداشتی را برای تمامی گروههای سنی تعریف کردیم که در قالب پرونده الکترونیک سلامت است که در این خصوص ۲۹۶ هزار نفر از اهالی رفسنجان و انار دارای پرونده الکترونیک سلامت شدهاند که هرجای کشور مراجعه کنند اطلاعات آنها در دسترس و در سامانه یکپارچه کشوری ثبت است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان ادامه داد: قبلاً کارشناس روان شناس در مراکز درمانی شهری نداشتیم که برای اولین بار تعدادی کارشناس روان شناس بالینی و کارشناس تغذیه جذب و در کلیه مراکز شهری مستقر کردیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان ارتقای خدمات روستایی را بخش دیگری از طرح تحول نظام سلامت خواند و گفت: سرانهای که برای روستاهای کشور درنظر گرفته شده بود در این طرح بالغ بر چهار برابر شد و خرید مکملهای دارویی با اعتباری بالغ بر سالانه صدها میلیونتومان و ارائه رایگان به مردم از جمله خدمات این طرح است.
جمالی زاده در خصوص بهبود استاندارد مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت، توضیح داد: در سه سال گذشته بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال هزینه تعمیرات مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت شده است و بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه خرید تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی شده است ضمن اینکه ساخت هفت خانه بهداشت و ۱۱ مرکز بهداشت جدید را انجام دادیم.
وی در ادامه اظهار داشت: در اواخر سال گذشته تفاهم نامه ای را امضا کردیم بین وزیر بهداشت و استاندار کرمان و ریاست دانشگاه در خصوص تکمیل پروژه های بهداشتی که بالغ بر شش هزار مترمربع در این تفاهم نامه امضا شده و کار ساخت شروع شده است و مبلغ تفاهم نامه بالغ بر ۹ میلیارد تومان است که درصدی را وزارت بهداشت، درصدی را استانداری و درصدی را از محل کمکهای خیرین جذب می کنیم که امیدواریم تا هفته دولت این پروژه ها به بهره برداری برسند.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان ارائه خدمات دندانپزشکی در تمامی مراکز بهداشتیدرمانی روستایی و مجتمع دندانپزشکی شهری با تعرفه دولتی تحت پوشش بیمه را از دیگر خدمات ذکر کرد و گفت: طرح خدمات دندانپزشکی در همه مهدکودکها و ابتدایی ها اجرا میشود و هر کودک در سال دوبار فلورایدتراپی میشود که نقش موثری در پیشگیری از پوسیدگی خواهد داشت که این طرح تا پنجسال ادامه دارد.
جمالی زاده از آغاز طرح غربالگری بیماریهای غیرواگیر از هفته سلامت در رفسنجان و انار به نام «برنامه خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی» خبر داد و اظهار کرد: در این طرح، تمامی افراد بالای ۳۰ سال از بابت ریسک یا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بررسی میشوند و کارتهای رنگی در چهار رنگ شامل سبز، نارنجی، زرد و قرمز به آنها داده می شود.
وی افزود: بر اساس این کارتها به افراد اعلام می شود که احتمال اینکه در ۱۰ سال آینده به بیماری قلبی مبتلا شوید چقدر است تا آن فرد اگر لازم به اصلاح رژیم غذایی باشد یا تحت درمان قرار گیرد، این کار را انجام دهد که پیش بینی می کنیم در سال جاری ۴۰ درصد از مردم رفسنجان و انار تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان با بیان اینکه ۴۰ درصد مرگ و میرها به بیماریهای غیرواگیر قلبی و عروقی مربوط میشود، یادآور شد: اگر بتوانیم درصدی از این افراد را شناسایی کرده و جلوی بیماریهای قلبی و عروقی را بگیریم کار مهم و اساسی انجام دادیم.
جمالی زاده با اشاره به ایجاد سامانه یکپارچه بهداشت محیط در کشور، افزود: تمامی بازرسیها از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی در این سامانه کشوری به ثبت میرسد ضمن اینکه در شهرستان رفسنجان به ازای هر ۳۰۰ مرکز توزیع مواد غذایی یک بازرس داریم که پاسخگو نیست و در این رابطه حتی شیفت شب را نیز دایر کردیم.
نظر شما