به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر آستانه پایتخت قزاقستان، روز گذشته با حضور مقام های وزارت دفاع کشور مقیم، وابستگان نظامی، سفرای خارجی مقیم در این کشور به همراه ایرانیان مقیم و سایر مقام های کشوری و لشکری قزاقستان بر گزار شد.
در ابتدای این مراسم « دمیرچی لو» سفیر ایران در آستانه ضمن عنوان این مساله که ۲۹ فروردین نماد کرامت، افتخار و بازدارندگی در ایران اسلامی است، گفت: این روز محملی است برای ادای احترام به شهدای ارتش ایران که در راه دفاع از ایران و اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران جان خود را فدا کردند.
در ادامه حسین حریری وابسته نظامی ایران در قزاقستان با بیان علت نامگذاری این روز، به رشادت های نیروی زمینی قهرمان در طول ۸ سال دفاع مقدس پرداخت و عنوان کرد: پیام ارتش یران که براساس قانون اساسی وظیفه پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و نظامی ایران را بر عهده دارد، برای کشورهای همسایه و دوست، صلح و دوستی و برای دشمنان ملت ایران توفنده و دندان شکن در برابر هر گونه تجاوزی خواهد بود.
وی افزود: ارتش ایران در طول سالیان گذشته، بویژه در دوران دفاع مقدس تجارب و دستاورهای ارزشمندی کسب کرده و در چارچوب راهبرد و دکترین دفاعی کشور و در سایه خوداتکائی و نوآوری، خود را برای مقابله با چالش ها و تهدیدات نوین آماده نموده و به یک نیروی دفاعی موثر در منطقه تبدیل شده است.
حریری با اشاره به توسعه دانش وخود باوری در بدنه نیروهای مسلح و وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در سالهای اخیر با خودباوری و بکارگیری توان داخلی، صنایع دفاعی کشور پیشرفتهای زیادی نموده و روزبروز بر شمار تولیدات دفاعی مدرن داخلی افزوده می شود که تولید انواع موشک، تانک اصلی میدان نبرد، هواپیمای جنگنده، انواع هواپیماهای بدون سرنشین، زیردریائی هایی با تناژ متنوع، ناوچه های موشک انداز و ناوشکن از جمله آنها می باشد. اکنون این تجهیزات در نیروهای مسلح ایران از جمله ارتش مورد بهره برداری گردیدهاند.
وابسته نظامی کشورمان در قزاقستان به روابط ایران و قزاقستان اشاره کرد و گفت: دو کشور از فرهنگ وتمدن غنی برخوردار بوده و مشترکات زیادی در کلیه سطوح دارند. روابط دیپلماتیک عمیق، دوستانه و گرم دو کشور، در عرصه نظامی نیز وجود داشته و ارتش ایران در این راستا، روابط خوبی را با برادران خود در نیروهای مسلح قزاقستان، برقرار کرده است.
وی ادامه داد: این روابط طیف گسترده ای از همکاری ها از جمله مبادله هیات های بلند پایه نظامی، نظامی_فنی و مشارکت در برنامه های مختلف را در بر می گیرد. سفر ناو گروه صلح و دوستی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به بندر آکتائو نمونه بارزی از این روابط گرم و دوستانه می باشد.
در پایان نیز یک جلد کتاب متعلق به داستان حماسی رستم وسهراب که به زبان قزاقی برگردانده شده بود، به ایشان اهدا گردید.
گفتنی است «دریغا نظربایوا» معاون مجلس سنا و وزیر دفاع وصنایع هوافضا نیز با ارسال متن هایی، این روز را تبریک گفته بودند.
نظر شما