به گزارش خبرنگار مهر، حسین خوشایند ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفه ای متولی آموزش های مهارتی بین سطوح تحصیلی در سطح استان است، اظهار کرد: هدف از فعالیت های فنی و حرفه ای نیز تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر و ارتقاء مهارت نیروی کار است.
وی با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای فعالیت خود را در دو بخش دولتی و غیر دولتی انجام می دهد، افزود: ۲۰ مرکز آموزش دولتی در قالب ۱۲۰ کارگاه ثابت و با ۴۵۰ حرفه آموزشی در سطح استان فعالیت می کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین ۱۶۲ آموزشگاه آزاد فعال با ۲۱۰ حرفه آموزشی در بخش غیر دولتی ارائه خدمت می کنند.
وی با بیان اینکه در مجموع به طور متوسط سالانه پنج میلیون نفر ساعت آموزش انجام می شود، گفت: این آموزش ها در قالب دوره های ۱۰ تا یک هزار و ۹۰ ساعته متناسب با حرفه مورد نظر انجام می شود.
خوشایند با اشاره به اینکه جامعه هدف اداره کل آموزش فنی و حرفه ای تمامی کارجویان، روستاییان، دانشجویان، زنان خانه دار، سربازان، دانش آموزان و شاغلین صنایع و صنوف هستند، بیان کرد: در اداره کل فنی و حرفه ای ۳۱۲ نیرو اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی و حق التدریس فعالیت می کنند.
خراسان جنوبی رتبه نخست آموزشی در کشور را کسب کرد
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۷۷۶ هزار و ۹۵۴ نفر ساعت آموزشدر مراکز ثابت دولتی دیده اند، عنوان کرد: همچنین ۲۱۹ هزار و ۷۰۰ نفر ساعت در جوار زندان ها از خدمات فنی و حرفه ای استفاده کرده اند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۵ هزار و ۵۶۳ نفر ساعت در مراکز پادگانی استان از آموزش های فنی و حرفه ای بهره مند شده اند، افزود: همچنین یک میلیون و ۴۴ هزار و ۴۳۹ نفر ساعت در مناطق روستایی و عشایری آموزش دیده اند.
وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع سه میلیون و ۸۳۱ هزار و ۸۵۳ نفر ساعت در بخش دولتی آموزش دیده اند، گفت: ۲۱ هزار و ۷۶۲ هزار نفر دوره نیز از این آموزش ها بهره مند شده اند.
خوشایند با اشاره به اینکه در سال ۹۵ حدود ۲۲.۵ درصد افزایش عملکرد آموزشی را نسبت به سال ۹۴ داشته ایم، افزود: استان خراسان جنوبی در سال ۹۵ در بین ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای کشور رتبه نخست آموزشی را داشته است.
وی با بیان اینکه سهم استان خراسان جنوبی از کل عملکرد کشور ۲.۹ درصد است، گفت: در حوزه آموزش های بخش دولتی در سال ۹۵ تعداد ۸۰ حرفه آموزشی جدید به آموزش های استان اضافه شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۵۵۱ نفر دوره در بخش های غیر دولتی آموزش دیده اند، بیان داشت: در مجموع در بخش دولتی و غیر دولتی در سال گذشته پنج میلیون و ۱۸۲ هزار و ۴۰۴ نفر ساعت و ۲۹ هزار و ۵۳۲ نفر دوره آموزش دیده اند.
صدور ۱۳ هزار و ۳۹۶ کارت مهارتی در استان
وی با بیان اینکه در ۱۱ حوزه امتحانی ۹ آزمون هماهگ و ۸۶ آزمون آنلاین برگزار شده است، عنوان کرد: ۱۳ هزار و ۳۹۶ کارت مهارت نیز صادر شده است.
خوشایند ادامه داد: داشتن اعتبار بین المللی، قابلیت تطبیق با واحدهای درسی دوره کاردانش، شرایط احراز شغل، دریافت پروانه کسب، کسب بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات از جمله مزایای گواهینامه های آموزش فنی و حرفه ای است.
وی با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه ای کشور از سال ۹۳ اقدام به الکترونیکی کردن گواهینامه مهارت کرده است، تصریح کرد: این گواهینامه ها در قالب کارت الکترونیکی در اختیار مهارت آموختگان و قبول شدگان در آزمون مهارتی قرار می گیرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی افزود: سهولت حمل و نگه داری، ارتقاء امنیت گواهینامه ها، افزایش سرعت صدور و تحویل، امکان به هنگام رسانی سریع اطلاعات، کاهش ریسک نگهداری و امکان دریافت استعلام گواهینامه ها از جمله مزایای کارت الکترونکی مهارت است.
وی با بیان اینکه توانمند سازی و آموزش های مهارتی روستاییان، عشایر و مناطق محروم مرزی با رویکرد اشتغال پایدار از اهداف سازمان فنی و حرفه ای در جهت پروژه های اقتصاد مقاومتی است، افزود: گسترش عدالت اجتماعی در مناطق روستایی، تحقق پیشرفت فرهنگی و اجتماعی با ارتقای کیفیت جمعیت و تحقق توسعه پایدار زیست محیطی نیز از جمله اهداف پروژه های اقتصاد مقاومتی فنی و حرفه ای است.
درآمد ۷۷۳ میلیون تومانی فنی و حرفه ای استان در سال گذشته
خوشایند با اشاره به اینکه ۷۷۳ میلیون تومان درآمد سال گذشته فنی و حرفه ای استان بوده است، گفت: تعداد هشت پروژه در اداره کل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسدیه است و سه پروژه دیگر نیز در سال جاری تعیین تکلیف خواهد شد.
وی ادامه داد: سه پروژه مرکز خواهران شهرستان های طبس، قاین و بیرجند یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته بر اساس برنامه های دولت تعداد ۷۰ نفر از همکاران فنی و حرفه ای از حق التدریس به پیمانی تبدیل وضعیت شدند، عنوان کرد: مسابقات ملی مهارت نیز هر ساله با هدف کشف استعداد های حرفه ای جوانان، ایجاد انگیزش، فراهم نمودن فرصت مناسب برای رقابت سالم و ترویج فرهنگ مهارت آموزی در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در هفدهمین مسابقات ملی مهارت تعداد یک هزار و ۶۵۱ نفر ثبت نام کردند، افزود: از این تعداد ۱۱۰ نفر به مرحله استانی و ۱۴ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند و تعداد هشت نفر نیز صاحب مدال شدند.
آغاز ثبت نام هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت
خوشایند با بیان اینکه هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت نیز هم اکنون در مرحله اجرا و ثبت نام است، گفت: ثبت نام از ابتدای سال جاری آغاز و تا دهم تیرماه در ۳۶ رشته ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه افزایش تعهدات آموزشیبه میزان ۲۰ درصد از مهم ترین برنامه های فنی و حرفه ای در سال جاری است، ادامه داد: افزایش تنوع آموزشی، استفاده حداکثری از ظرفیت اسمی آموزشگاه ها، اجرای طرح اعتبار سنحجی، آموزش میدران و مربیان، نظارت و بازررسی، رهگیری وضعیت اشتغال مهارت آموختگان و مشاوره و هدایت شغلی کارآموزان از جمله اهم برنامه های فنی و حرفه ای در سال ۹۶ است.
نظر شما