۲۸ مهر ۱۳۸۵، ۱۰:۱۱

فلسفه فطريه و دستاوردهاي فردي و اجتماعي آن - 4

فطريه بستري براي دستيابي به سعادت دنيوي و اخروي است

فطريه بستري براي دستيابي به سعادت دنيوي و اخروي است

عضو هيئت علمي مركز تحقيقات اديان و مذاهب قم با تأكيد بر آثار و تبعات مثبت پرداخت فطريه، گفت: فطريه ريسماني براي رسيدن به معنويات دنيوي و دستيابي به سعادت اخروي است و آثار پرداخت آن به خوبي در زندگي انسان قابل مشاهده است.

علي آقا نوري عضو هيئت علمي مركز اديان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: يكي از معضلات  زندگي اجتماعي بشر همواره مسئله فقر در جامعه است، اين مسئله شامل همه جوامع بوده و مختص به مكان خاصي نيست، فقر عامل همه بزهكاري ها و نابهنجاري هاي موجود در جامعه است.

وي با اشاره به اينكه در اسلام به زدودن فقراز جامعه توجه خاصي شده است، اظهار داشت: در شريعت و در بحث هاي احكام دين اسلام توصيه هاي فراواني به زدودن فقر در جامعه شده است، به اين دليل كه عامل خيلي از مشكلات كه يك جامعه را از احكام اسلامي دور مي كند همين فقر است .

آقانوري در ادامه گفت: راهكارهاي بسياري براي حل مشكل فقر در جامعه از سوي احكام دين اسلام ارائه شده است، انسانها با توجه به دستوراتي كه خداوند به آنها داده، همان طور كه با گرفتن روزه زكات بدن و جسم خود را مي پردازند، لازم است مال خويش را از طريق خمس و زكات ، كه يكي از همين زكات  دادن فطريه است، از ناپاكي ها پاك كنند.

عضو هيئت علمي مركز اديان و مذاهب قم با اشاره به اينكه فطريه كامل كننده نقص هاي موجود در انواع زكات است، يادآور شد: اگر چنانچه زماني به طور كامل نتوانسيم زكات و خمس مال خود را پرداخت كنيم، مي توانيم در ماه رمضان و در پايان اين ماه با پرداخت فطريه اين كار را انجام دهيم و باعث خوشنودي افرادي شويم كه به نحوي در جامعه به اين كمك نياز دارند.

وي گفت: در حالي كه ما با پرداخت زكات فطريه سعي مي كنيم از فقر نيازمندان تا حدودي بكاهيم در اصل اگر به عمق مسئله نگاه كنيم مي بينيم در زندگي شخصي نيز از معنويات اين كار بهره مند و از وابستگي هاي مادي دنيا هم دور مي شويم كه اينها حكايت از ويژگي هاي دين اسلام دارد.

آقانوري در ادامه يادآور شد: پرداخت فطريه كه يكي از اعمال واجب بر هر انسان متعهدي است همراه با احساس معنوي و عاطفي در زندگي آنها است، انسان در اين يك ماه كه روزه مي گيرد سعي مي كند خود را براي معبود خويش خالص و پاك كند و پيوند عميق معنويت بين خود و خداي خويش ايجاد كند از اين طريق اسبابي فراهم مي شود تا فرد به فكر فقرا و نيازمندان باشد و تنها متكي به عبادات و همچنين متكي به اموال خود نباشد.

کد خبر 395741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha