به گزارش خبرنگار مهر، عباس رجبیفر در مراسم بازگشایی مرکز مشترک آب ایران و استرالیا ضمن تشریح محورهای فعالیت این مرکز، گفت: همکاری مشترک ایران و استرالیا حول محور آب است ولی زوایایی مختلف این حوزه را نیز پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای مرکز مشترک آب ایران و استرالیا مسائل آب را به طور چند جانبه پیگیری میکند افزود: بحثهای اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، مهندسی و حقوق آب در این مرکز مد نظر قرار دارد.
رئیس دانشکده مهندسی آب، ساختمان، محیط زیست و نقشهبرداری ملبورن با اشاره به اینکه بحث حقوقی آب مشکل اصلی منابع آبی ایران است، گفت: بحث حق آبه و دسترسی مردم به منابع آب از جمله موضوعات مربوط به حقوق آب است که در مرکز مشترک آب ایران و استرالیا مورد توجه قرار میگیرد.
رجبیفر با بیان اینکه دریاچه ارومیه به عنوان یک پایلوت برای این مرکز انتخاب شده است، افزود: مرکز مشترک آب ایران و استرالیا محورهای فعالیت خود را به سایر مباحث نیز گسترش خواهد داد. طی دو سه روز آینده چهارچوب همکاریها مشخص خواهد شد تا بتوانیم همه شاخههای مربوط به مدیریت منابع آب، برنامهریزی شهری و حتی حوزه بهداشت آب را پوشش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر به دنبال طراحی چارچوب مرکز مشترک آب ایران و استرالیا هستیم گفت: بر مبنای این چارچوب هیات ایرانی طی دو سه ماه آینده برای بازگشایی مرکز مشترک آب ایران و استرالیا که در دانشگاه ملبورن واقع است؛ به این کشور سفر خواهند کرد.
رئیس دپارتمان زیرساخت دانشگاه ملبورن با بیان اینکه بحث اساسی در همکاری بین ایران و استرالیا مسأله آب است، اظهار کرد: بحث توسعه پایدار و به تبع آن مسائل اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی مورد توجه این مرکز قرار می گیرد و سعی داریم تمام اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار سازمان ملل را مورد توجه قرار دهیم.
جلال کلانتری مشاور وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی آب نیز در جریان این مراسم اظهار کرد: حوزهای که من مسئول آن هستم جدید است و نشان میدهد مسئله آب چقدر برای کشور مهم است، من اینجا هستم که نشان دهم ما از مسئله آب کامل حمایت می کنیم.
نظر شما