به گزارش خبرنگار مهر دكتر ولي شريف بيگي در" نشست تخصصي ساخت وساز كيفي در تهران چالش و راهبردها" كه عصر ديروز برگزار شد گفت : تهران چنان لجام گسيخته شده است كه كنترل آن از دست مسئولان خارج شده است.
وي افزود : تهران هم اكنون 750 كيلومتر مربع به صورت قانوني و 1800 كيلومتر مربع با اضافه كردن حريم وسعت دارد كه كنترل آن بسيار دشوار است.
شريف بيگي با بيان اينكه وسع مالي بسياري از سازندگان ساختمان در اطراف تهران به مقاوم سازي نمي رسد گفت : بسياري از ساختمانهاي خارج از شهر پايبند هيچ ضوابطي نيستند. شريف بيگي درادامه افزود: مسكن نبايد جزء كالا و سرمايه باشد درحاليكه در تهران 300 هزار واحد مسكوني خالي از سكنه وجود دارد كه كسي توان خريد آنها را ندارد.
وي معضلات تهران را دخالت مديرت كلان كشور در مديريت شهري و نبود مديريت واحد، تمركز شديد فعاليتهاي اداري، بازرگاني و نظامي و مهاجرت بي رويه و وجود حاشيه نشيني عنوان كرد و گفت: در تهران 3 ميليون واحد مسكوني وجود دارد كه عده معدودي از آنها در برابر زلزله مقاوم اند.
در ادامه دكتر حمزه شكيب عضو شوراي شهر تهران با اشاره به مديريت ريسك و راهكارهاي كاهش آن گفت: در تهران به طور متوسط 100 ساختمان پروانه مي گيرد كه بايد ديد چه تعداد از اين ساختمانها مقاوم ساخته مي شوند.
وي درادامه افزود: اگر ساختمانهاي جديد مقاوم ساخته شوند با كاسته شدن در ساختمانيها قديم ريسك پذيري را كاهش داده ايم اين درحاليست كه ساختمانهايي كه در حال حاضر ساخته مي شوند 60 تا 70 درصد آسيب پذيري جدي دارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس كاهش ريسك پذيري در برابر زلزله را اينچنين بيان كرد: استفاده از مصالح استاندارد، تحول درتكنولوژي سنتي ساخت و ساز، نگاه به ساخت وساز صنعتي، به كارگيري نيروي انساني ماهر و تربيت مهندسان با تجربه مي توانند در مقاوم سازي نقش اصلي را بازي كنند.
وي با انتقاد از نظام كنترلي در شهرداري و سازمان نظام مهندسي گفت: تا هماهنگي بين وزارت مسكن، سازمان نظام مهندسي و شهرداري به وجود نيايد نمي توان مشكل ساخت و ساز را حل كرد.
شكيب در ادامه افزود: هر سه ماه يك بار در جهان آئين نامه ها با توجه به پيشرفت علم ويرايش مي شوند درحاليكه دركشور ما آئين نامه قدمت تاريخي دارند
نظر شما