به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی روشنی، ظهر پنجشنبه در نخستین گردهمایی برنامه ریزی کشت محصولات زراعی بهاره و تابستانه ( پنبه، سویا، آفتابگردان و ذرت) اظهار کرد: امروزه پنبه در ۷۵ کشور دنیا کشت می شود و هزینه های این محصول با افزایش مواجه بوده که تمامی این کشورها یارانه دریافت می کنند.
وی با اشاره به اینکه در بین کشورهای دنیا وضعیت پنبه در کشور ما از متوسط جهانی پایین تر نیست، افزود: با توجه به اینکه در گذشته پنبه در بهترین خاکها و بهترین اراضی کشاورزی کشت میشد اما امروز به اراضی درجه دو و سه و خاکهای شور سوق داده شد.
روشنی اظهارکرد: باید توجه داشته باشیم که بسیاری از پارامترهای کشت پبنه به اقلیم وابسته است و اگر رقم با کیفیتی مثل ساحل که جزو بهترین ارقام زارعی پنبه دنیا محسوب می شود در مکانی شور کشت شود کیفیت این محصول با کاهش مواجه می شود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای تحقیقاتی پنبه در کشور از ۹۰ سال گذشته آغاز شد، تصریح کرد: معروف ترین رقم معرفی شده آن در مناطق شمالی ساحل و در مناطق میانی کشور ورامین بود، با تاسیس مرکز تحقیقات پنبه ارقام های همچون سپید، خرداد، گلستان، ارمغان، کاشمر، خورشید، لطیف، شایان و ساجدی تولید شد.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به اینکه در گذشته هر چهارسال یک رقم بذر معرفی می شد، گفت: با تلاش های صورت گرفته در سال ۹۶ سه رقم جدید به کشاورزان خواهد شد.
روشنی با اشاره به اینکه در ارقام جدید طول الیاف و ظرافت جزو مواردی است مورد توجه قرار گرفته، افزود: در رقم «ساجدی» طول الیاف ما ۳۰ میلیمتر و میکرونری آن ۴ است که از کیفیت خوبی برخوردار است.
وی اظهار کرد: کشت نشائی پنبه برای ۱۲۰ هکتار در کشور جزو برنامه های امسال ما است که این موضوع یک تن در هکتار افزایش عملکرد دارد.
وی با بیان اینکه در گذشته رقم ساحل جایگزین شد و در سه سال آینده رقم ورامین جایگزین میشود، تصریح کرد: تا افق برنامه ۱۴۰۴ تعداد ۲۱ رقم جدید پنبه معرفی خواهند شد.
نظر شما