۳۱ فروردین ۱۳۹۶، ۲۱:۵۳

وزیر ارشاد در آرامگاه سعدی:

زبان و کلام سعدی نسخه حیات بخش امروز است

زبان و کلام سعدی نسخه حیات بخش امروز است

شیراز- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: زبان و کلام سعدی نسخه حیات بخش امروز است چراکه او در مقابل ستم ظالمان مقاومت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری شامگاه پنجشنبه در آیین نکوداشتی که در آرامگاه سعدی برگزار شد با یادآوری اینکه دوسال قبل در این مکان در مطلع سخن از تابش خورشید از این نقطه گفته شد، عنوان کرد: ما در سرزمین رازها و رمزها هستیم که رازهای این سرزمین ناشناخته مانده و این جغرافیا در دل خود سخن بسیاری دارد که تنها توانستیم از معدن غنی آن جرعه ای برداشت کنیم.

این مقام فرهنگی با اشاره به اینکه رمز و راز این سرزمین را باید در زمانه سعدی و حافظ و ادوار تاریخی جست، افزود: این جغرافیا بخشی از هویت تمدنی ملی و اسلامی ماست و تقدیر و قدردانی بزرگان بخشی از هویت ملی است.

صالحی امیری با بیان اینکه سعدی حق بزرگی بر این کشور و مردم دارد عنوان کرد: هویت ایرانی و اسلامی ما پس از اسلام مدیون سعدی، حافظ و فردوسی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کلام سعدی و درسهای او را آموزنده اخلاق دانست که مهمترین نیاز امروز است.

وی بداخلاقی را بزرگترین آسیب نسل حاضر عنوان کرد و گفت: درمان این درد امروزین را باید در گلستان و بوستان سعدی جست. زیرا سعدی چشمه جوشان اخلاق در این سرزمین است.

صالحی امیری چالش اخلاقی امروز و انگ زنی، اتهام، ترویج شایعه و انتقام جویی را به خاطر فاصله گرفتن از فرهنگ سعدی عنوان کرد و افزود: رمز ماندگاری زبان فارسی به خاطر تداوم هویت ایرانی است زیرا فارسی نه یک زبان که یک فرهنگ و تمدن است از این رو و از این منظر باید قدردان سعدی باشیم که بقای این کشور را با زبان فارسی استمرار بخشید.

وزیر فرهنگ و ارشاد سعدی نماد اعتدال، عقلانیت، انسانیت، عدالت، کرامت و منزلت دانست و یادآوری کرد: سعدی پرچمدار عدالت است و سخن گفتن از سازگاری واعتدال و همگرایی از سعدی وام می گیرد چراکه امروز بیش از هر زمانی نیازمند پرهیز از افراط و تفریط هستیم زیرا سعدی معیار اعتدال است و ما وامدار این شاعر از این منظر هستیم چراکه سعدی نماد پرهیز از ظلم و ستم است.

وی زیست فرهنگی داشتن را مدیون سعدی دانست و گفت: او چهره مانا و ماندگار این سرزمین است زیرا دین مداری و مردم سالاری در ابیات و غزلهای سعدی می خروشد.

صالحی امیری دین را از از منظر سعدی مظهر مدارا و سازگاری تعریف کرد و گفت: سعدی تصویر غبارآلود را از دین می زداید زیرا او قائل به خدمت خلق و حاکمیت به خلق بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان نصیحت الملوک سعدی را حاوی پیام روشنی عنوان کرد که که باید به فکر اقشار جامعه و مردم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نکوداشت یادروز سعدی با اجرای زنده استاد حسام الدین سراج در آرامگاه او برگزار شد.

کد خبر 3958397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha