به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا صالحی در همایش بزرگ روز ملی شوراها اظهار کرد: از این میزان اعتبار بالغبر ۲۰۰ میلیارد تومان به شهرداریها و ۱۱۳ میلیارد تومان به دهیاریهای خراسان شمالی تخصیص دادهشده است.
صالحی بابیان اینکه که خراسان شمالی تنها استان موفق در جذب اعتبارات خزانه اسلامی بود، تصریح کرد: خراسان شمالی توانست از محل اعتبارات خزانه ۲۳ میلیارد تومان جذب کند تا بدهی دستگاههای دولتی به شهرداریهای سطح استان تسویه شود.
این مقام عالی دولت در خراسان شمالی افزود: امیدواریم با برگزاری آزمون استخدامی پیش رو مشکلات شهرداریها برطرف شود.
وی وجود شوراهای اسلامی شهر و روستاها را مظهر اعتلا بخشیدن بهنظام و مدیریت محلی دانست و گفت: نقش مردم در تمامی این حوزهها حائز اهمیت است و این نمایندگان شوراها هستند که باید بهصورت قانونمند مشکلات مردم را به مدیران و مسئولان استانی مرتبط انتقال دهند.
استاندار خراسان شمالی افزود: بنا داریم تا با کمک شوراهای اسلامی شهر و روستا و مردم تمام اقدامات مؤثر صورت گرفته در چند سال اخیر در سطح استان را تداومبخشیم.
صالحی با اشاره به اقدامات مؤثر در این راستا گفت: در سطح ملی شاهد اقداماتی همچون کاهش تورم، رشد اقتصادی و غیره هستیم و در سطح استانی میتوان به اقداماتی نظیر کسب رتبه نخست استان در جذب مجوزهای سرمایهگذاری اشاره کرد.
وی با تأکید بر حل مشکلات روستاییان، اظهار کرد: از برنامهها و هدفگذاریهای بعدی ما باید ایجاد تونل سبز در ورودی هر شهرستان و جذب و ماندگاری گردشگران، بهرهمندی از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای استان بهویژه در بخش انرژیهای پاک و پایان گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار، ایجاد پارک ویژه بانوان در هر شهرستان باشد.
استاندار خراسان شمالی با گذری بر انتخابات پیش روی شوراهای اسلامی شهر و روستا خطاب به اعضای شوراها گفت: وعدههای توخالی نباید جایگاهی در اهداف کاندیداهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا داشته باشد ضمن اینکه باید نقش مهم مردم در همکاری و مشارکت آنها در مباحث حل مشکلات روستاها پررنگتر شود.
صالحی با تأکید بر نقش تفکر شورایی گفت: منظور از داشتن تفکرات شورایی از بین بردن خودمحوری در شوراها و ارجحیت نظرات تمام اعضای شوراها در راستای حل مشکلات روستاییان است چراکه رای اکثریت اعضا برای پیشبرد اهداف بسیار مهم است.
وی بیان کرد: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا میتوانند با مشارکت جمعی خود در تمامی جلسات به سطحی از واقعنگری دست یابند تا در مسیر رفع مشکلات اقدامات لازم را انجام دهند که البته حل این اقدامات منوط به برنامهریزی دقیق و اولویتبندی است.
استاندار خراسان شمالی با ترغیب اعضای شوراهای اسلامی به تشویق روستاییان جهت ایجاد تعاونیها، گفت: با تشکیل تعاونیها در سطح روستا و استفاده از تسهیلات کمبهره روستائیان میتوانند از محل یارانههای خود ضمن پرداخت اقساط از اشتغال پایدار نیز بهرهمند شوند.
صالحی خطاب به اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا تأکید بر رعایت اخلاق، راستگویی و حفاظت و حراست از امکانات موجود کرد.
واگذاری امور به شوراها یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش حضور شوراها را عصاره انتخاب مردم در بحث روانسازی کارها دانست و گفت: وجود شوراها و واگذاری امور به شوراها مصداق بارز یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی است.
عبدالله قدرتی تصریح کرد: دلیل برخی از مشکلات روستاییان را میتوان ارتقای نیاز و بیشتر شدن خواستههای آن دانست چراکه مشکلات روستاها در بحث آب، برق و گازرسانی حلشده و به وجود اینترنت و داشتن شبکههای دیجیتالی رسیده است.
وی خواستار اصلاح قانون شوراهای روستاییان شد و افزود: نیازمند اصلاح قانون در بحث تخصیص اعتبار برای آموزش روستاییان، ارتقای سواد نسبی اعضای شوراهای روستاها هستیم.
فرماندار شهرستان بجنورد نیز در این همایش گفت: تمام کسانی که برای انتخابات پیش رو پا به این عرصه مهم گذاشتهاند بر مبنای رقابتی سالم و اسناد فرادستی و برنامههای ششم توسعه باید راهکارها و برنامههای خود را ارائه دهند.
محمود ثمینی تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی ما باید دستیابی به امکانات قابلقبول در سطح تمام روستاها باشد و شوراهای روستاها باید برنامههای خود را به کمیتههای تخصصی اعلام کرده تا بتوانیم از طریق کمیته برنامهریزی اعتبارات لازم را اخذ کنیم.
وی اظهار کرد: طی سال گذشته ۷۱ میلیارد ریال اعتبار برای ۱۷۰ پروژه روستایی تعریفشده که رقم قابلتوجهی است.
ثمینی بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی، توسعه دامداریها و ایجاد اشتغال پایدار باید در اولویت برنامههای ما برای روستاییان قرار گیرد.
نظر شما