به گزارش خبرنگار مهر، کرمعلی قندالی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۳ تاکنون یکمیلیون و ۸۰۰ هزار رأس دارم زنده به سایر کشورها صادرشده که در اقتصاد کشور نقش بسزایی داشته است.
قندالی افزود: پیش از سال ۹۳ صادرات دام زنده به خارج از کشور ممنوع بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳ میلیون رأس دام زنده در بین عشایر ایران وجود دارد که ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید میکنند.
رئیس سازمان امور عشایر بیان کرد: همچنین ۳۵ درصد از صنایعدستی کشور توسط زنان عشایر کشور تولید میشود.
این مسئول بابیان اینکه درزمینهٔ فروش صنایعدستی عشایر مشکلی وجود ندارد اضافه کرد: در حال حاضر برای فروش و صادرات صنایعدستی عشایر، فروشگاههای اینترنتی ایجادشده است که از سراسر دنیا خریداری انجام میشود.
وی بابیان اینکه در کشور ۲۱۳ هزار خانوار عشایر وجود دارد که جمعیتی بالغبر یکمیلیون و ۲۰۰ هزار نفر را تشکیل میدهند، گفت: این تعداد عشایر در ۷۰۰ هزار هکتار اراضی زندگی میکنند و ۲۳ میلیون هکتار مراتع در اختیار آنان قرار دارد.
رئیس سازمان امور عشایر همچنین میزان بیسوادی جمعیت عشایر را ۳۷ درصد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۶۳ درصد از عشایر کشور باسواد هستند.
قندالی اظهار کرد: متأسفانه به علت نبود امکانات آموزشی، اکثر عشایر کشور در مقاطع ابتدایی باقی ماندهاند و امکان ادامه تحصیل برای آنان وجود ندارد.
وی افزود: افت تحصیلی یکی از مهمترین نگرانیهای ما برای عشایر است چراکه در مقطع اول و دوم دبیرستان ۲۰ درصد افت وجود دارد و در مقاطع پیشدانشگاهی افزایش مییابد.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: با توجه به تصویب طرح ارتقای سواد، دانش و مهارت، عشایر بازمانده از تحصیل ملزم به ادامه تحصیل میشوند که درنهایت افت تحصیلی آنان را کاهش میدهد.
قندالی اظهار کرد: طرح ارتقای سواد، دانش و مهارت توسط شورای عالی عشایری مطرحشده که با تصویب هیئت دولت با آغاز سال تحصیلی ۹۶-۹۷ اجرایی میشود.
اجرای آییننامه ساماندهی عشایر رضایتبخش نیست
رئیس سازمان امور عشایر بیان کرد: بهمنظور ساماندهی کوچ و اسکان عشایر آییننامهای در سال ۸۴ مصوب شد که متأسفانه روند اجرای آن مورد رضایت نیست.
قندالی بیان کرد: چنانچه تبصرههای این آییننامه اجرایی شود مشکلات ساماندهی و امور مربوط به عشایر رفع خواهد شد.
وی با اشاره به اسکان عشایر گفت: تمامی اسکان عشایر بهصورت داوطلبانه از سوی آنان بوده است و سازمان فقط درزمینهٔ ارائه خدمات دخالت دارد.
رئیس سازمان امور عشایر اظهار کرد: چنانچه افرادی قادر به ادامه زندگی کوچنشینی نباشند، برای پناهنده نشدن آنان مناطق قابل دامپروری و کشاورزی مطرح میشود.
قندالی بابیان اینکه تاکنون ۹۰ هزار خانوار عشایر بهصورت داوطلبانه اسکان دادهشدهاند، افزود: بر اساس نظرسنجیهای انجامشده، تمامی عشایر از مناطق اسکانیافته رضایت داشتهاند.
وی تصریح کرد: تاکنون عشایر اسکانیافته در مناطق مختلف کشور از اشتغال خود درزمینهٔ دامپروری، تولید محصولات و غیره رضایت داشتهاند و برای ادامه این زندگی اشتیاق دارند.
نظر شما