پیام‌نما

مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ * * * محمّد، فرستاده خداست و کسانی که با او هستند بر کافران سرسخت و در میان خودشان با یکدیگر مهربانند * * * ولى سخت‌گيرند بر كافران /  سخن تند رانند با منكران

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۱۳

رئیس سازمان امور عشایر:

یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دام زنده صادر شده است

یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دام زنده صادر شده است

بجنورد- رئیس سازمان امور عشایر از صادرات یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دام زنده به خارج از کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، کرمعلی قندالی ظهر یک‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۳ تاکنون یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دارم زنده به سایر کشورها صادرشده که در اقتصاد کشور نقش بسزایی داشته است.

قندالی افزود: پیش از سال ۹۳ صادرات دام زنده به خارج از کشور ممنوع بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳ میلیون رأس دام زنده در بین عشایر ایران وجود دارد که ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید می‌کنند.

رئیس سازمان امور عشایر بیان کرد: همچنین ۳۵ درصد از صنایع‌دستی کشور توسط زنان عشایر کشور تولید می‌شود.

این مسئول بابیان اینکه درزمینهٔ فروش صنایع‌دستی عشایر مشکلی وجود ندارد اضافه کرد: در حال حاضر برای فروش و صادرات صنایع‌دستی عشایر، فروشگاه‌های اینترنتی ایجادشده است که از سراسر دنیا خریداری انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه در کشور ۲۱۳ هزار خانوار عشایر وجود دارد که جمعیتی بالغ‌بر یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار  نفر را تشکیل می‌دهند، گفت: این تعداد عشایر در ۷۰۰ هزار هکتار  اراضی زندگی می‌کنند و ۲۳ میلیون هکتار مراتع در اختیار آنان قرار دارد.

رئیس سازمان امور عشایر  همچنین میزان بی‌سوادی جمعیت عشایر را ۳۷ درصد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۶۳ درصد از عشایر کشور باسواد هستند.

قندالی اظهار کرد: متأسفانه به علت نبود امکانات آموزشی، اکثر عشایر کشور در مقاطع ابتدایی باقی مانده‌اند و امکان ادامه تحصیل برای آنان وجود ندارد.

وی افزود: افت تحصیلی یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های ما برای عشایر است چراکه در مقطع اول و دوم دبیرستان ۲۰ درصد افت وجود دارد و در مقاطع پیش‌دانشگاهی افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: با توجه به تصویب طرح ارتقای سواد، دانش و مهارت، عشایر بازمانده از تحصیل ملزم به ادامه تحصیل می‌شوند که درنهایت افت تحصیلی آنان را کاهش می‌دهد.

قندالی اظهار کرد: طرح ارتقای سواد، دانش و مهارت توسط شورای عالی عشایری مطرح‌شده که با تصویب هیئت دولت با آغاز سال تحصیلی ۹۶-۹۷ اجرایی می‌شود.

اجرای آیین‌نامه ساماندهی عشایر رضایت‌بخش نیست

رئیس سازمان امور عشایر بیان کرد: به‌منظور ساماندهی کوچ و اسکان عشایر آیین‌نامه‌ای در سال ۸۴ مصوب شد که متأسفانه روند اجرای آن مورد رضایت نیست.

قندالی بیان کرد: چنانچه تبصره‌های این آیین‌نامه اجرایی شود مشکلات ساماندهی و امور مربوط به عشایر رفع خواهد شد.

وی با اشاره به اسکان عشایر گفت: تمامی اسکان عشایر به‌صورت داوطلبانه از سوی آنان بوده است و سازمان فقط درزمینهٔ ارائه خدمات دخالت دارد.

رئیس سازمان امور عشایر اظهار کرد: چنانچه افرادی قادر به ادامه زندگی کوچ‌نشینی نباشند، برای پناهنده نشدن آنان مناطق قابل دام‌پروری و کشاورزی مطرح می‌شود.

قندالی بابیان اینکه تاکنون ۹۰ هزار خانوار عشایر به‌صورت داوطلبانه اسکان داده‌شده‌اند، افزود: بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده، تمامی عشایر از مناطق اسکان‌یافته رضایت داشته‌اند.

وی تصریح کرد: تاکنون عشایر اسکان‌یافته در مناطق مختلف کشور از اشتغال خود درزمینهٔ دام‌پروری، تولید محصولات و غیره رضایت داشته‌اند و برای ادامه این زندگی اشتیاق دارند.

کد خبر 3966239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha