به گزارش خبرنگار مهر، تبادل مالی و تجاری با کشورهای دیگر همواره یکی از دغدغه های فعالان بخش خصوصی کشور بوده است. این ارتباط که طی سال های تحریم رو به افول و در برخی موارد به طور کامل قطع شد، مدتی است با ورود هیات های تجاری خارجی در حال برقراری است.
آلمان یکی از کشورهایی بود که بعد از برقراری مجدد ارتباط بین دو کشور، به گفته بهمن عشقی دبیر کل اتاق بازرگانی تهران به صورت کاملا تهاجمی به بازار ایران آمد. این کشور گرچه پیش از سایر کشورها هیات های تجاری خود را روانه ایران کرد اما هنوز در مرحله مذاکره مانده و به کندی هرچه تمامتر موارد را بررسی می کند.
یکی ازاین هیات های تجاری که چند روز پیش از ایالت باواریای آلمان به تهران آمد در مراسمی میز اتحادیه صنعت و اقتصاد ایالت باواریا را در اتاق بازرگانی تهران افتتاح کرد.
مارکوس ویتمان، قائم مقام امور بین الملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا که در راس این هیات تجاری در تهران به سر می برد در گفتگو با خبرنگار گفت: ما برای ارتباط با ایران مدتها منتظر بودیم و از اینکه این ارتباط دوباره برقرار شده است خوشحالیم.
وی گفت: تلاش ما این است که به حداکثر تبادلات تجاری با ایران برسیم، گرچه این مقطعی که فاصله افتاد برخی از بازارها تغییر کرد. به همین علت هر دو طرف باید با صبوری شرایط را بررسی و به نتیجه برسانند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر صادرات خودرو از این ایالت به ایران گفت: در آینده ای نزدیک این موضوع انجام خواهد شد اما من در حال حاضر نمی توان جزییات را مطرح کرد.
این مقام آلمانی گفت: ما برای تبادل تجاری با ایران تنها روی صادرات تمرکز نداریم و قصد ما تامین کالاهای مورد نیاز خودمان نیز هست. ما به دنبال ایجاد رابطهای بلندمدت میان ایالت باواریا و ایران هستیم. بسیاری از شرکتهای باواریایی سالها پیش در ایران فعالیت خود را آغاز کردند. برخی از این شرکت ها حتی در زمان تحریمها نیز در ایران حضور داشتند و حالا دوباره در حال بازسازی این ارتباط هستند.
قائم مقام امور بینالملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا با اشاره به مشکلات تبادل مالی ایران و آلمان گفت: ما از سال گذشته که روابط بانکی ایران با دنیا مجددا آغاز شد پیشنهادهای مختلفی از بانک های ایرانی دریافت کردیم و در حال بررسی و طراحی شرایط همکاری هستیم. اما دو بانک ایرانی به مراحل نهایی رسیده اند. یک بانک از اواخر تابستان امسال و یک بانک اواخر امسال فعالیت خود را در باواریا آغاز خواهند کرد.
مارکوس ویتمان همچنین در پاسخ به پرسشی در رابطه با امکان تسهیل صدور روادید آلمان برای تجار ایرانی، گفت: آلمان نسبت به ایران و اقتصاد آن نگاه مثبتی دارد و همین رویکرد به فعالان اقتصادی ایران و آلمان این فضا را داد تا به همکاری های بیشتر فکر کنند.
وی ادامه داد: صدور روادید طی مدت اخیر افزایش پیدا کرده و این موضوع بیانگر نگاه مثبت و تغییر در رویکرد آلمان نسبت به ایرانی هاست.
گفتنی است روز گذشته یک هیات تجاری ۱۶ نفره متشکل مدیران عامل شرکتهای صنعتی بزرگ ایالت باواریای آلمان و به سرپرستی برترام بروساردت، رئیس اتحادیه صنعت و اقتصاد باواریا و مارکوس ویتمان، قائم مقام امور بینالملل وزیر اقتصاد ایالت باواریا میز نهاد بخش خصوصی آلمان در اتاق تهران را افتتاح کردند. دفتر اتاق تهران در اتحادیه صنعت و اقتصاد باوارایا نیز، در بهمن ماه ۹۴ و در جریان حضور هیات اتاق تهران در این ایالت توسط مسعود خوانساری و برترام بروسارت افتتاح شده بود.
نظر شما