۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۲۰:۰۳

در مراسم تودیع و معارفه رئیس آبفار فومن مطرح شد؛

عقب ماندگی۱۶درصدی فومن از متوسط استانی/۳۵روستا فاقد آب شرب

عقب ماندگی۱۶درصدی فومن از متوسط استانی/۳۵روستا فاقد آب شرب

فومن-مراسم تودیع ومعارفه رئیس شرکت آبفار فومن درحالی برگزارشد که به عقب ماندگی۱۶ درصدی این شهرستان ازمتوسط استانی در حوزه آب آشامیدنی اشاره و خاطرنشان شد: حدود ۳۵ روستای فومن فاقد آب است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم اصغری:عصر یکشنبه مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید شبکه آب و فاضلاب روستایی فومن با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گیلان، فرماندار و جمعی از مسئولان در دفتر فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

بهره مندی ۶۰ درصدی مردم روستاهای فومن از آب آشامیدنی

مدیرعامل آبفار گیلان در این مراسم اظهار کرد: شهرستان فومن دارای ۱۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار است.

محبعلی رنج ور با بیان اینکه یکی از سیاست های وزارت نیرو در اولویت قرار دادن این روستاها است، افزود: استان گیلان نیز دارای دو هزار روستای بالا ۲۰ خانوار بوده که ۹۸ درصد از جمعیت نیز در این روستاها زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان فومن ۹۹ درصد مردم در سطح روستاهای شهرستان زندگی می کنند، گفت: شاخص بهره مندی مشترکان آب در سطح روستاهای فومن به بیش از ۶۰ درصد می رسد.

وی به عقب ماندگی ۱۶ درصدی شهرستان فومن از متوسط استانی اشاره و این میزان دراستان گیلان را نیز حدود چهار درصد از متوسط کشوری اعلام کرد.

نبود مدیریت صحیح، فرسودگی و پِرتی آب در خلوط دلیل نارضایتی مردم

رنج رو با بیان اینکه متاسفانه در این باره عملکرد مطلوب نبود و هنوز روستاهای فاقد آب آشامیدنی زیادی در سطح شهرستان وجود دارد، تصریح کرد: این درحالی است این شهرستان دارای سایت شهدای فومن با ظرفیت مناسب و آب با کیفیت بسیار بالا است که توانایی آب رسانی صومعه سرا تا زیباکنار را دارد.

وی به وجود نارضایتی در این حوزه در برخی از روستاهای شهرستان اشاره کرد و یادآورشد: بی توجهی و نبود مدیریت صحیح سبب به وجود آمدن این نارضایتی در میان مردم شده است.

مدیرعامل آبفار گیلان بابیان اینکه کمبود آب یکی دیگر از دلایل نارضایتی است، اظهار کرد: برای حل این مشکل تاکنون دو چاه حفر شده تا ظرفیت تأمین آب افزایش یابد.

تغییر الگوی مصرف آب ضروری است

وی با تأکید برضرورت تغییر و رعایت الگوی صحیح مصرف آب توسط مردم، افزود: در حال حاضر استاندارد تولیدی با میزان جمعیت برابر است البته این بدان معنا نیست که مشکلی وجود ندارد بلکه شبکه های آبرسانی ما دارای هدر رفت و فرسودگی بوده که نیازمند اصلاح در شبکه های آبرسانی هستیم.

رنج ور دریافت وام از محل صندوق توسعه ملی برای جبران عقب ماندگی در شهرستان فومن را یکی از اولویت های اصلی دانست و گفت: این اعتبار برای تأمین آب آشامیدنی روستاهای فاقد آب شهرستان هزینه می شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت مطلوب آب رسانی به برخی از شهرستان های شرق استان گیلان، خاطرنشان کرد: در سال جاری تعدادی از این شهرستان ها به دلیل تکمیل پروژه آب رسانی به تمامی روستاها به عنوان شهرستان سبز معرفی می شوند.

سهم ۸۰ درصدی شکستگی انشعابات از مشکلات در حوزه آب روستایی

فرماندار فومن نیز در ادامه مراسم با اشاره به اینکه حدود ۳۵ روستای شهرستان فاقد آب آشامیدنی است، اظهار کرد: براساس آمارها ۱۴ روستای شهرستان فومن نیز خالی از سکنه است.

حسین اسماعیل پور با بیان اینکه این شهرستان دارای ۹۳ هزار نفر جمعیت است، افزود: با توجه به کاهش جمعیت به ویژه جمعیت روستایی، مصرف آب در سطح روستاها کمتر شده است.

وی به وجود برخی مشکلات در حوزه آب روستایی در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از عمده ترین مشکلات مصرف آب آشامیدنی در برخی از فصول سال برای کار کشاورزی است.

فرماندار فومن با بیان اینکه ساز و کاری مناسب برای جریمه این چنین مشترکان وجود نداشته تا با آنها برخورد قاطعی شود، خاطرنشان کرد: بخشی از آب شهرستان های صومعه سرا و انزلی از این شهرستان تأمین شده و این درحالی است که تعدادی از روستاهای فومن خود از کمبود آب آشامیدنی رنج می برند.

وی ۸۰ درصد مشکلات در زمینه آب روستایی را شکستگی و ترک های انشعابات برشمرد و تصریح کرد: ساماندهی این وضعیت باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

 در پایان این مراسم ضمن تشکر و قدردانی از زحمات «عظیم وحیدی» رئیس سابق آب و فاضلاب روستایی فومن « محمدعلی هنرپاک» به عنوان رئیس جدید این اداره معرفی شد.

کد خبر 3972709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha