به گزارش خبرگزاری مهر، الیاس حضرتی در نامه ای به حسن روحانی نوشت: شما بنده را میشناسید و به انگیزه خیرخواهانه و دلسوزانه بنده واقفید. سوابق اصلاحطلبی مرا هم میدانید و تلاش بنده برای تداوم ریاستجمهوری خودتان را هم شاهدید. بنابراین سخن صریح مرا حمل بر چیزی غیر از امر به معروف و نهی از منکر و «نصیحت به ائمه مسلمین» نخواهید کرد. با همین پشتوانه، صریح و روشن با شما سخن میگویم و برخی از مواضع اخیرتان را نقد میکنم.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب روحانی گرامی!
فضای رقابت انتخاباتی چنین اقتضا دارد که نامزدهای ریاستجمهوری وضعیت موجود را نقد کنند و مدیران حاکم را ناتوان و توانایی خود در اداره کشور را بیش از حد جلوه دهند و با طرح وعدههایی منطبق با مطالبات مردم، رای آنان را به سوی خود هدایت کنند. این شیوه را در تبلیغات نامزدهای رقیب شما مشاهده میکنیم و جای تعجب ندارد که آنان از جاده اعتدال و انصاف و عقلانیت خارج شوند و ناجوانمردانه به دستاوردهای دولت شما بتازند و زحمات شما را نادیده بگیرند.
متاسفانه امروز در عرصه رقابت انتخاباتی بسیاری از طالبان قدرت به هیچ امر اخلاقی پایبند نیستند و در عمل نشان دادهاند «هدف وسیله را توجیه میکند». آنان تنها برای کسب قدرت تلاش میکنند و چه باک اگر تمامی ارزشهای انقلابی، اخلاقی و دینی را در پای «تندیس قدرت» قربانی کنند. از آنان انتظار نداریم که بر پای اعتدال بایستند و زبان به راستی باز کنند و اخلاق را در جایگاهی فراتر از قدرت بنشانند اما از شما که مروج اعتدال و عقلانیت و خویشتنداری و مدارا هستید انتظار بیشتری میرود.
شما در سخنان اخیرتان «تند» رفتید آن هم نه تنها در نقد عملکرد نامزدهای رقیب و جریان سیاسی حامی آنان بلکه در مواردی کلیت عملکرد انقلاب اسلامی را هم مورد نقد قرار دادهاید. وقتی از «کسانی که در طول ٣٨ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند» سخن میگویید، عملکرد کل نظام در معرض اتهام قرار میگیرد ولو آنکه هدف شما القای چنین امری نبوده باشد. وقتی میفرمایید جریان رقیب شما «میخواهد ناامنی را به کشور بازگرداند و آرامش منطقه را برهم بزند»، دشمنان سوءاستفاده میکنند و ادعاهای ناروای خود را علیه جمهوری اسلامی تکرار خواهند کرد که ایران عامل ناامنی منطقه است.
با شما موافقم که بسیاری از رقبای شما طرفدار ممنوعیت و محدودیت هستند و آزادی را آنگونه که در شان این آرمان انقلاب است، پاس نمیدارند اما شایسته نیست که شما آنان را کسانی توصیف کنید که «زبانها را بریدند و دهانها را دوختند!» شاید شما برای استفاده از این تعابیر استدلال داشته باشید و بنده هم حکم جزم نمیدهم که منظورتان چه بوده است اما حق بدهید که بگویم برداشت عمومی از این سخنان شما «تندروی» بوده است. مناسب است حضرتعالی این مواضع و سخنان را که در فضای پراحساس و پرالتهاب گردهماییهای انتخاباتی بیان شده است، شفافتر و درباره آن توضیحاتی روشنگر ارایه کنید.
جناب روحانی بزرگوار!
زبان گلایه و نقد بنده از شما به این دلیل باز است که شما را شایستهترین فرد برای تصدی ریاستجمهوری در این شرایط میدانم، بنابراین انتظار امثال من از شما بیشتر است. شما را کسی میدانیم که در طول سالها همراهی و آموختن از حضرت آیتالله هاشمیرفسنجانی، اکنون باید ثمر بدهید و کشور را به سوی اداره عقلانی و مدبرانه هدایت کنید. به همین دلیل از شما انتظار داریم که سلوک آن «نماد عقلانیت و اعتدال در تاریخ جمهوری اسلامی» را در پیش بگیرید و اجازه ندهید شور انتخاباتی و تلاش برای جلب آرای مردم و عصبانیت ناشی از حملات ناجوانمردانه رقیبان به دولت، شما را از جاده اعتدال و عقلانیت خارج کند و تعابیری بر زبان شما جاری شود که شایسته شما نیست.
جناب روحانی عزیز!
بار دیگر حمایت خودم را از شما در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرده و از مردم بزرگوار هم میخواهم که با آگاهی و شناخت در انتخابات شرکت کنند و خدمتگزاری دولت شما را تداوم ببخشند. یقین دارم که آنان در همین مدت دریافتند که دولت تدبیر و امید کشور را با چه وضعیت ناگواری تحویل گرفت و در حالی که امکانات دولت قبل را هم نداشت، چه اقدامات بزرگی را به ثمر نشاند.
آنان درک میکنند که شما تازه از آواربرداری خرابیهای دولت قبل فارغ شدهاید و قطار دولت را در ریل مناسب آن قرار دادهاید و باید به شما فرصت داد تا برنامههای درست خود برای سازندگی کشور را اجرا کنید.
مردم در شعارها و سخنان رقبای شما بوی صداقت را استشمام نمیکنند و وعدههای بزرگ ناشدنی آنان را شعارهای فریبندهای بیش نمیدانند. در این شرایط شما هم صریح و روشن در نقد رقبای خود سخن بگویید و از عملکرد دولت دفاع عقلانی کنید اما این را هم بدانید که برنده نهایی این رقابت کسی است که اخلاق را مبنای عمل و سخن خود قرار میدهد و مردم را تسلیم صداقت و کارنامه موفق خود میکند.
نظر شما