مسعود اشرفي دبيركل كميته پارالمپيك ايران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: نزديك به يك سال است كه براي حضور پرقدرت درنهمين دوره رقابت هاي معلولان آسيا- اقيانوسيه (فسپيك) اردوهاي آماده سازي خود را برگزار مي كنيم با اين حال برخي رشته هاي ما نظير دووميداني كه از جمله پرمدال ترين رشته هاي ورزشي نيز محسوب مي شود امكانات مناسبي براي برگزاري اردو نداشته اند كه اين امر طبيعتا بر روند كارآماده سازي آنها تاثير منفي خواهد گذاشت. رشته هايي نظير فوتبال و تيروكمان هم با اين مشكل مواجه بودند.
وي در ادامه گفت : قرار است 60 كشور در رقابت هاي فسپيك شركت كنند كه تا به حال حضور 48 كشور در اين رقابت ها قطعي شده است. چهار هزار ورزشكار در 19 رشته ورزشي با يكديگر رقابت مي كنند . ما نيز با 14 رشته در اين بازي ها شركت مي كنيم. اميدواريم بتوانيم نتايج خوبي دربزرگ ترين رويداد ورزشي معلولان پس از رقابت هاي پارالمپيك كسب كنيم.
اشرفي افزود: با اينكه 9 دوره از برگزاري رقابت هاي فسپيك مي گذرد با اين حال ما براي نخستين بار است كه با چنين كاروان عظيمي در اين رقابت ها شركت مي كنيم. كاروان ما با 136 ورزشكار به عنوان هفتمين كاروان ورزشي حاضر در اين رقابت ها از حيث تعداد ورزشكار است كه اميدواريم درميان48 كشور حاضر در اين رقابت ها به نتايج قابل قبولي دست پيدا كنيم.
وي در ادامه تصريح كرد: تا روز آغاز رقابت هاي فسپيك كه اول آذرماه خواهد بود دو اردوي ديگر براي ورزشكارانمان برگزار مي كنيم كه اولي آن در حال برگزاري است و دومي به فاصله پنج روز استراحت برپا مي شود و اردوي متصل به اعزام است. خوشبختانه در اكثر رشته ها آمادگي لازم ديده مي شود و اميدواريم در رقابت هاي فوق صاحب جايگاه شويم. البته در اين دوره از رقابت ها تيم ها با تمام قدرت شركت مي كنند. تيم چين كه عنوان قهرماني پارالمپيك 2004 را يدك مي كشد براي حضور پرقدرت در رقابت هاي پارالمپيك پكن ، با تمام قوا در مالزي حضور پيدا مي كند. كره و ژاپن هم همانند هميشه مقتدر ظاهر مي شوند و تايلند هم در يك دهه اخير رشد قابل ملاحظه اي درعرصه ورزش داشته است. ضمن اينكه نمي توان از كنار مالزي ميزبان بسادگي گذشت.
اشرفي گفت: كميته پارالمپيك كشور براي اينكه بازدهي ورزشكار، مربي و سرپرست در اين رقابت ها بالا برود اقدام به انتشار جزواتي كرده كه در آن اطلاعات كاملي از كشور ميزبان، زمانبندي مسابقات و رشته هاي ورزشي گنجانده شده است. اميدواريم اين قبيل كارهاي جنبي به بالا رفتن راندمان كار تيم هاي ما در اين رقابت ها كمك كند.
دبيركل كميته ملي پارالمپيك با اشاره به برخي مشكلات در خصوص وسايل ورزشكاران معلول تصريح كرد: به دليل كمبود امكانات ورزشي فقط در سه ماده از هفت ماده دو و ميداني قادر به شركت در اين رقابت ها هستيم. بعضي از رشته هاي دو و ميداني نياز به پروتز دارند كه پنج تا هفت ميليون براي ورزشكار هزينه دربردارد و ما قادر به تهيه آن نيستيم . اين موضوع در مورد دوي با ويلچر هم مصداق پيدا مي كند. هركدام از ويلچرها پنج تا شش ميليون قيمت دارد كه از عهده تامين آنها برنمي آييم. در نتيجه در اين رشته ها شركت نخواهيم كرد.
وي افزود: در بعضي رشته ها هم براي نخستين بار حضور پيدا مي كنيم. به عنوان مثال در رشته شنا تا به حال در هيچ پارالمپيكي شركت نكرده ايم . در رشته هاي دوچرخه سواري، بوچيا، گلبال بانوان و تنيس با ويلچر هم نخستين حضور خود را تجربه مي كنيم. در دوهاي سرعتي ضعيف هستيم و تمام اميدواريمان به موفقيت در دوهاي استقامتي است. به موفقيت در تنيس روي ميز هم اميدي نداريم. البته دررشته هاي گلبال، جودو، وزنه برداري، تيراندازي، فوتبال ، واليبال نشسته و شايد بسكتبال اميدوار به كسب مدال هستيم.
اشرفي در ادامه تصريح كرد: كميته پارالمپيك حساسيت بسياري نسبت به استفاده از مواد نيروزا دارد و براي همين تا به حال 28 مورد نمونه گيري به صورت رندوم(تصادفي) از ورزشكاران رشته هاي حاضر در رقابت ها به عمل آورده ايم كه خوشبختانه پاسخ تمامي آنها منفي بوده است. ما دوست داريم ورزشكارانمان فارغ از اين مسائل باشند و با جسم و روحي پاك در رقابت هاي فسپيك شركت كنند.مقابله ما با پديده دوپينگ بر پايه چهار محور صورت مي گيرد: آموزش، نمونه گيري پيش از مسابقات، گرفتن وديعه از ورزشكار و تشويق در صورت منفي بودن تست. البته بايد اين نكته را در نظر داشت كه ورزشكاران ما معلول هستند و مصرف دارو در نزد اين افراد امري طبيعي به نظر مي رسد. بنابراين بايد به مقوله آموزش در خصوص اين افراد توجه بسياري داشته باشيم.
دبيركل كميته ملي پارالمپيك افزود: ما براي اينكه ورزشكارانمان دچار مشكلاتي از قبيل دوپينگ نشوند كارت هايي براي آنها تدارك ديده ايم كه همواره آنها را به همراه خواهند داشت و به هنگام تجويز دارو، آن را به پزشك معالج خود نشان مي دهند تا مبادا داروهايي براي آنها تجويز شود كه خاصيت نيروزايي داشته باشد. ضمن اينكه تصميم داريم شماره تلفني را در اختيار آنها قرار بدهيم تا 24 ساعته بتوانند با آن تماس بگيرند و در خصوص داروهاي مجاز اطلاعات كسب كنند.
اشرفي در پايان گفت: در رقابت هاي فسپيك 2845 مدال توزيع مي شود كه اميدوارم سهم قابل قبولي از اين مدال ها به ورزشكاران ما برسد. عليرغم مشكلاتي كه به آن اشاره كردم ما به موفقيت در اين بازي ها اميدواريم و با برنامه ريزي هاي انجام شده تلاش مي كنيم تا با دست پر به كشور بازگرديم.
نظر شما