نیره پورملائی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به آغاز فصل تخم گذاری پرندگان مهاجر در تالاب بین المللی هامون اظهار داشت: محیط زیست سیستان و بلوچستان برای حفظ و ماندگاری بیشتر آب در تالاب بین المللی هامون برنامه های مختلفی دارد.
وی افزود: تالاب بین المللی هامون در سال های گذشته میزبان گونه های مختلف پرندگان مهاجر و نیمه مهاجر آبزی در فصول مختلف سال بوده است.
وی گفت: برخی از این گونه ها به صورت مهاجر عبوری و برخی برای گذراندن فصل تولید مثل به تالاب هامون مهاجرت می کردند که موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: پس از چندین سال خشکسالی این روزها با ورود مجدد آب از رودخانه هیرمند به تالاب هامون و نیز تمهیدات انجام شده توسط دوستداران محیط زیست و همکاری مردم محلی و نیز اقدامات فنی اداره محیط زیست که منجر به ماندگاری بیشتر آب شده است شاهد تخم گذاری و تولید مثل بسیاری از گونه های پرنده در بخش های مختلف این تالاب هستیم.
وی ادامه داد: این مشاهده پرندگان، لانه ها و تخم گذاری آنها در تالاب هامون نوید بخش حیات مجدد گونه های جانوری در این تالاب است.
وی گفت: گونه هایی مانند پرستوی دریایی، چوب پا، چنگر معمولی، چنگر نوک سرخ، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو در هامون هیرمند و در بخش هایی از هامون صابوری از عمده مشاهداتی است که این روزها در این تالاب چشم نواز است.
پورملائی بیان کرد: با توجه به اینکه آب ورودی تالاب نسبت به سالیان دور پر آبی بسیار کاهش یافته است و این امر می تواند موجب تغییر در شرایط زیستی این گونه های پرنده شود، لذا باید تمهیداتی در راستای حفظ و نگهداشت منابع آبی تالاب فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد: اخذ حق آبه محیط زیست از محل چاه نیمه ها در برنامه عمل اداره محیط زیست قرار دارد که در کنار برنامه های فنی و اجرایی دیگر راهکار مناسبی برای حفظ شرایط زیستی اکوسیستم تالاب هامون محسوب می شود.
نظر شما