رضا رسولی عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران در گفتگو با مهر با بیان این که هنرمندان باید زودتر از سایر اقشار اجتماع متوجه دردها و چالشهای پیش روی جامعه باشند گفت: هنرمند اگر به معنای واقعی، دغدغه صلاح و فلاح جامعه را داشته باشد، خیلی زودتر از دیگران میتواند آینده را رصد و تصویری واقعی از آن را به جامعه نشان دهد. اما معضل این است که بسیاری از همکاران ما برای گریز از تامل و چاره اندیشی درباره مسائل و چالشهای روز، ترجیح میدهند در فضاهای غیر واقعی که ما به ازای اجتماعی ندارد، به سر ببرند.
رسولی در این زمینه افزود: وقتی قرار شد، کاری داستانی در حال و هوای عتبات عالیات بنویسم، در فر آیند تحقیقات متوجه شدم، نمی توان درباره این موضوع حرف زد اما با چالشهای آن وبا سوالاتی که برای عامه مردم به ویژه جوانان در این باره وجود دارد، مواجه نشد به همین دلیل هم فضای این رمان و شخصیتهای آن به گونهای خلق شده است که گویی بعد از حوادث تروریستی تهران نوشته شده است.
وی با تاکید بر این که دلیل انطباق پیشنگری در رمان شهداد با وقایع این روزها پیوند داستان با شاخصهای واقعی زندگی است نه تصورات انتزاعی نویسنده، اظهار داشت: در جلد اول رمان سه راه سرگردون علیرغم همه انتظارات نویسندگان حوزه حماسه برای ادامه کارهای دفاع مقدسیام، سنگر داستاننویسی را در میانه مفاسد اداری قرار دادم تا نشان دهم چه قدر جنگیدن در این عرصه، مهم است و البته از رزم در جبهه دفاع نظامی سخت تر و مرد افکن تر.
حالا در رمان شهداد، از جامعهای صحبت میکنم که در میان بسیاری از فضیلت ها و لطافت ها، می تواند آماج تبلیغات جنایتکاران داعشی قرار گیرد.
نویسنده روایت ناتمام در ادامه افزود: اگر به جامعه به صورت فانتزی نگاه نکنیم، توانایی خوب فهمیدن و پیشبینی اتفاقات آتی به دست میآید. حال اگر این بینش با چاشنی دلسوزی هم باشد، نتیجه حاصله، کم شدن تلفات جبهه انقلاب، در تهاجم فرهنگی خواهد بود.
رسولی در پایان ضمن آرزوی علو درجات برای شهدای واقعهی تروریستی اخیر در تهران گفت: امیدوارم با انتشار رمان شهداد قدمی برای گفتمانسازی امنیت پایدار، برداشته شود.
نظر شما