به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی بعدازظهر یکشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی شاهرود به میزبانی سالن جلسات فرمانداری، ضمن بیان اینکه افزایش اعتبارات تملک دارایی می تواند زمینه اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی را در این شهرستان فراهم کند، بیان کرد: رشد دو برابری این اعتبارات نشان از نگاه ویژه استانداری سمنان به شرق و مشکلات این بخش دارد.
وی افزود: در سال۹۶، اعتبارات تملک دارایی شاهرود قریب به ۵۰ میلیارد تومان برآورد شد حال آنکه این میزان در سال گذشته ۳۴میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود لذا باید گفت این امر شرایط خوبی را در حوزه ایجاد اشتغال و تولید، مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در شعار سال، ایجاد خواهد کرد.
معاون استاندار سمنان همچنین از مسئولان دستگاه های اجرایی شاهرود خواست تا نسبت به جذب اعتبارات در حوزه اقتصاد مقاومتی عزم و اهتمام ویژه ای داشته باشند و ابراز کرد: باید اعتبارات در بخش های مرتبط به اقتصاد مقاومتی و با هدف گره گشایی از مشکلات بخش های تولیدی و اشتغالزایی صرف شوند و این رسالت مسئولان نهادهای دولتی است که در راستای جذب این اعتبارات کوشش کنند.
هاشمی بیان کرد: در سال گذشته برخی دستگاه های در راستای جذب اعتبارات به خصوص در حوزه تملک دارایی چندان قوی عمل نکردند اما قریب به اتفاق مدیران شاهرود در این حوزه موفقیت های خوبی را داشته اند که نتیجه آن امروز افزایش اعتبارات تملک دارایی برای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی است.
وی با انتقاد تلویحی از آنچه وی سوء برداشت ها در فضای مجازی در حوزه اختصاص اعتبارات شرق و غرب استان نامید، ابراز کرد: این مسائل صحیح نیست، توسعه متوازن خوشبختانه در سال های اخیر به خوبی در استان مراعات شده و می شود و استانداری سمنان نیز این اهتمام را دارد تا به بهترین وجه اعتبارات در بخش های خاص خود خرج شوند.
رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی شاهرود در ادامه از آب به عنوان مهمترین چالش این شهرستان یاد کرد و گفت: امروز باید مدیریت مصرف و منابع به خصوص در حوزه کشاورزی در این شهرستان انجام شود چرا که با مشکلات عدیده ای در این حوزه روبرو هستیم.
هاشمی بیان کرد: از انقلاب اسلامی تا روی کار آمدن دولت یازدهم در استان سمنان قریب به ۲۰هزار هکتار و در شاهرود شش هزار هکتار سیستم آبیاری تحت فشار انجام شده بود حال آنکه در سه سال اخیر پنج هزار هکتار در استان و دو هزار هکتار در شاهرود این سیستم اجرا شده که این نشان از عزم ویژه مسئولان در راستای انجام طرح های مقابله ای با کم آبی در سطح استان سمنان دارد.
وی افزود: امروز شاهرود با بحران آب روبرو است و انتظار می رود مدیران دستگاه های دولتی و فرهنگی راهکارهای خود را در حوزه صرفه جویی منابع آبی ارائه کنند.
فرماندار شاهرود همچنین گفت: طی رایزنی های انجام شده با جهاد کشاورزی این سازمان پذیرفته که به کشاورزان در زمینه آبیاری قطره ای خدماتی ارائه کند که این امر در کنار تسهیلات به هر میزانی که کشاورزان بخواهند و امکان اجرای طرح های آنان در راستای مبارزه با خشکسالی وجود داشته باشد، از سوی دولت اجرایی خواهد شد.
هاشمی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت های درون شهرستانی و استانی در راستای مبارزه با عواقب خشکسالی شد و ابراز کرد: امروز در شاهرود مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی با حضور قریب به ۲۰ دکترای این حوزه وجود دارد که استفاده از این ظرفیت می تواند ما را در پیدا کردن راهکارهای نوین علمی در کاهش آسیب های خشکسالی رهنمون سازد.
وی افزود: باید ارتباط کشاورزان در واحد سطح و علوم کشاورزی و آبیاری بیشتر شود و این امر می بایست با برنامه ریزی در راستای ترویج آبیاری قطره ای همراه شود.
معاون استاندار سمنان بیان کرد: امروز از استان های دیگر برای تحقیقات کشاورزی به مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان در شاهرود می آیند که این نشان از ظرفیت های بالای علمی این حوزه به خصوص در شرق استان دارد که می بایست تعامل بیشتر دانش و واحد سطح کشت در کشاورزی را ترویج دهیم.
هاشمی همچنین در ادامه از ضرورت استفاده از پتانسیل مسافران تابستانی در راستای فروش صنایع دستی و ارائه خدمات به زائران امام رضا(ع) تاکید کرد و گفت: یکی از نمود های بارز اقتصاد مقاومتی بازارچه های صنایع دستی هستند که در نوروز و تابستان پذیرای تعداد زیادی مسافر از جای جای ایران اسلامی هستند که می توان با استفاده از آنها به اشتغال زایی و فروش محصولات دستی و سوغات شاهرود اقدام کرد.
وی در پایان نیز خواستار نگاه جدی به مقوله صنایع تبدیلی در شاهرود شد و بیان کرد: ۲۴درصد اراضی کشاورزی استان سمنان در شاهرود هستند که وجود صنایع تبدیلی در این شهرستان مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی خواهد بود.
نظر شما