به گزارش خبرنگار مهر، رضا زمانی ظهر سه شنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان همدان با اشاره به اینکه در سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ حجم بارندگی در مراتع همدان کم بوده و شاهد آتشسوزی بیشتری بودیم، گفت: پارسال ۲۰۶ هکتار آتشسوزی در مراتع ثبت شد.
وی با تاکید بر تلاش برای پیشگیری از آتشسوزی با آموزش دهیاران و بخشداران عنوان کرد: باید آموزش های لازم ارائه شود تا از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری به عمل اید.
فعالیت کارگاههای غیرمجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز در همدان
وی همچنین به فعالیت کارگاههای غیرمجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز در همدان اشاره کرد و گفت: باید کارگروهی با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت و نمایندگانی از اداره اماکن، شهرداری، اتاق اصناف، شرکت گاز پیرامون بررسی این مشکل تشکیل شود.
زمانی با اشاره به برنامه ریزی برای بازدید این مراکز در همدان، گفت: باید با اولویتبندی مراکز، با آنهایی که به مناطق مسکونی نزدیک هستند برخورد شود.
معاون اداره کل استاندارد همدان نیز با بیان اینکه در خصوص مراکز غیرمجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز در همدان مکاتباتی با شورای تامین استان انجام شده است، گفت: سازمان ملی استاندارد محل قانونی در برخورد با این کارگاهها ندارد.
آناهیتا رفعتی گفت: در خصوص برخورد با کارگاههای غیر مجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز قانونی موجود نیست و سازمان استاندارد اجازه ورود ندارد.
هرگونه دخل و تصرف در خودرو غیر مجاز است
وی با بیان اینکه چنین کارگاههایی تاییدیهای برای فعالیت دریافت نمیکنند، عنوان کرد: بعد از تولید خودرو هرگونه دخل و تصرفی در آن غیر مجاز است و نمیتوان اقدامات کارگاهی را برای تبدیل خودرو به گازسوز تایید کرد و باید خودروساز این اقدام را انجام دهد.
کارشناس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره فعالیت کارگاههای غیرمجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز، اظهار داشت: تا قبل از قانون نظام صنفی، سازمان صنعت، معدن و تجارت وظیفه شناسایی مراکز غیر مجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز را برعهده داشت اما بعد از تصویب قانون نظم صنفی جریمه و پلمب این مراکز به عهده اتاق اصناف است.
ابوالفضل رحیمیان با اشاره به اینکه تمام مراکز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز غیرمجاز هستند و لیست خطرات احتمالی به دادستان ارائه شده است، گفت: معاون دادستان همدان حکمی صادر کرده که میتوان تمام مراکز غیر مجاز را پلمب و تجهیزات را جمعآوری و با متخلفان برخورد کرد.
وجود کارگاههای غیرمجاز تبدیل خودروهای بنزینسوز به گازسوز در مناطق مسکونی
وی با اشاره به وجود چنین مرکز خطرناکی در مناطق مسکونی شهر همدان، گفت: ساماندهی این مراکز ضروری است و در حال حاضر ۴۰ مرکز غیر مجاز شارژ گاز مایع خودرو در استان وجود دارد که ۲۰ مرکز آن در شهرستان همدان است.
نماینده اداره اماکن همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه صدور مجوز برای فعالیت این مراکز باید از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت دریافت شود، اظهار داشت: اداره اماکن با تعدادی از این مراکز برخورد داشته اما گزارش کامل را باید سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه دهد.
حاجیآقا مظاهری عنوان کرد: در صورت درخواست سازمان صنعت، معدن و تجارت از اداره اماکن، با چنین مراکزی برخورد می شود.
حریق ۲۰۶ هکتار مرتع در همدان
رئیس محیط زیست شهرستان همدان نیز در این جلسه به موضوع آتش سوزی مراتع اشاره کرد و با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ مورد آتشسوزی مراتع همدان به ثبت رسید، گفت: در پی این آتش سوزی ها ۲۰۶ هکتار مرتع سوخت.
بهاره نوری صفا با اشاره به اینکه حجم بیشتر مراتع در فصل گرم سال آتش گرفتهاند، گفت: برای مهار آتش در منطقه حفاظت شده با کمبود نیروی انسانی مواجه ایم به طوری که در منطقه حفاظت شده شراء ۶ نفر در سه شیفت کار میکنند.
نوریصفا با بیان اینکه سه نفر در سه نقطه حساس منطقه مستقر هستند و نسبت به مهار آتش در مواقع بحرانی اقدام میکنند، بر استفاده از ظرفیت مبلغان مذهبی در آموزش افراد به منظور پیشگیری از اطفاء حریق در مراتع تاکید کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه امکانات و تجهیزات مهار آتش بسیار ابتدایی است در صورتی که اکنون تجهیزات گستردهای وجود دارد، افزود: تجهیزات هشداردهندههای حریق که در برخی مناطق حفاظت شده نصب میشود، در همدان وجود ندارد و فاقد این دستگاهها هستیم.
نظر شما