به گزارش خبرنگار مهر، این هفته با خبر بهره برداری از ۲۲ کیلومتر از خط ۷ مترو تهران آغاز شد. این خط ۲۷ کیلومتر است که با اضافه شدن ۵ کیلومتر طرح توسعه به ۳۲ کیلومتر خواهد رسید و جمعا ۲۵ ایستگاه خواهد داشت.
۲۲ کیلومتر از خط ۷ مترو که طولانیترین تونل از نظر روش اجرای مکانیزه را دارد و نیز عمیقترین خط مترو تهران است، با حضور شهردار پایتخت به بهرهبرداری رسید. خط ۷ مترو که با استفاده از دو دستگاه TBM برای اولین بار در شبکه مترو ساخته شده است، دارای بیشترین ایستگاههای تبادلی با شبکه متروی تهران بوده و از زیر کلیه خطوط متروی پایتخت میگذرد.
برای احداث این خط ۳میلیون و ۶۵۰هزار مترمکعب معادل ۵ تونل رسالت، چهار تونل توحید و سه تونل نیایش خاکبرداری انجام شده است و بتن ریزی آن نیز ۹۲۳ هزار متر مکعب یعنی معادل ۳۰ برج میلاد بوده است. ضمن اینکه ۱۱۰ هزار تن آرماتوربندی معادل ۱۱ برج ایفل انجام شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو نیز در رابطه با زمان بهره برداری توضیح داد : تنها دو رام قطار که به صورت سقفی از بریانک وارد این ایستگاه شده است فعالیت خواهند داشت، گفت: هدوی یا همان سرفاصله حرکت قطار در این خط با توجه به اینکه تنها دو رام قطار به صورت رفت و برگشت به طور همزمان فعالیت می کنند ۴۰ تا ۴۵ دقیقه خواهد بود.
به گفته احمدی بافنده خط ۷ مترو از ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۳ با ۷ ایستگاه بسیج، میدان محمدیه، بریانک، کمیل، شهید نواب صفوی، دانشگاه تربیت مدرس و میدان صنعت خدماتدهی می کند.
این موضوع سبب شد برخی از کارشناسان شهری به محدودیت های زمان بهره برداری انتقاد کنند که معاون حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در این رابطه توضیح داد : روال افتتاح خطوط مترو از یک شیوه استاندارد تبعیت میکند و ابتدا با سرفاصله بیشتر و مدتزمان کوتاه زیر بار میرود و با گذشت زمان سرفاصلهها کم و مدت زمان بهرهبرداری افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به شرایط خط ۷ گفت: طول خط بهرهبرداری شده ۲۲ کیلومتر است که هر رام قطار با توجه به سرعت مجاز حرکت برای رفت و برگشت در این فاصله حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد که ما بتدریج این زمان را به ۳۰ دقیقه کاهش خواهیم داد و زمان بهرهبرداری از ایستگاهها نیز بیشتر میشود.
حسینی ادامه داد: به طور معمول تمامی ایستگاهها با چنین محدودیتهای زمانی از لحاظ سرفاصله آغاز میشود و به تدریج هم سرفاصلهها کاهش پیدا کرده و هم طول زمان بهرهبرداری بیشتر میشود و این موضوع طبیعی است زیرا مترو یک صنعت دستساز بشر است و با اینکه تمامی تستهای فنی پیش از بهرهبرداری انجام میشود اما ممکن است اشکالات کوچکی در زمان بهرهبرداری باشد که باید در حالتی امن و ایمن این مشکلات خود را نشان داده و برطرف شود.
وی با تأکید بر اینکه بهرهبرداری از ایستگاهها بر اساس پروتکلهای استاندارد انجام میشود گفت: من به عنوان معاون حمل و نقل اجازه ندارم دستور بهرهبرداری از خطوط را بدهم بلکه تنها مشاور ذیصلاح پس از کنترل خط به طور مکتوب اجازه بهرهبرداری را بر اساس پروتکلهای استاندارد اعلام میکند.
سایه ذرات معلق از هوای تهران کم نشد
این هفته وحید حسینی مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: شهر تهران طی سال ۱۳۹۵ دارای ۱۷ روز پاک (۵٪)، ۲۶۰ روز سالم (۷۱٪)، ۸۰ روز ناسالم برای گروههای حساس جامعه (۲۲٪) و ۹ روز ناسالم برای عموم افراد جامعه (۲٪) بوده است و در مقایسه با سال ۹۴، ۲۲ روز (۶٪) از تعداد روزهای نامطلوب کاسته شده است. آلودهترین روز از منظر شاخص کیفیت هوا در سال ۱۳۹۵ مربوط به ۲۰ دی ماه با شاخص ۱۵۹ و پاکترین روزهای سال، روز اول و یازدهم فروردین با شاخص ۳۵ بوده است.
وی تصریح کرد: در این سال بیشترین روزهای آلوده به ترتیب در ماههای دی (۲۲ روز) و آبان (۱۶ روز) رخ داده است. ماه فروردین به علت وجود ۱۰ روز پاک و ۲۱ روز سالم و ماه اردیبهشت با وجود ۱ روز پاک و ۳۰ روز سالم و بدون هیچ روز آلوده، به ترتیب از مطلوبترین کیفیت هوا نسبت به سایر ماههای سال برخوردار بودهاند. در سالهای اخیر آلاینده ذرات معلق به ویژه ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/۲ میکرون به عنوان PM آلاینده شاخص شهر تهران مطرح شده و طی سال ۱۳۹۵، ۸۸ روز، به لحاظ آلاینده ۲٫۵ و ۶ روز از منظر آلاینده PM۱۰ در وضعیت نامطلوب قرار داشته است.
۵۵هزارو۵۹۴ حقوق بگیر در شهرداری تهران
این هفته معاون شهردار تهران با حضور در صحن علنی شورای شهر در خصوص وضعیت استخدامی کارکنان مجموعه شهرداری تهران گزارش داد. جعفر تشکری هاشمی، معاون منابع انسانی شهردار تهران با اشاره به روند افزایش نیروی انسانی مجموعه شهرداری طی ۱۲ سال گذشته اظهار کرد: در حال حاضر شهرداری تهران مجموعا ۵۵ هزار و ۵۹۴ نفر نیرو دارد که نسبت به سال ۸۴ یعنی ابتدای دوره مدیریت آقای قالیباف فقط ۲ درصد افزایش پیدا کرده است. به گفته وی در سال ۸۴ تعداد کارکنان شهرداری معادل ۵۴ هزار و ۴۳۰ نفر بوده است. اگرچه مطابق با آمار اعلامشده از سوی معاون شهردار جذب نیروی انسانی در مجموعه شهرداری تهران طی دوره اخیر فقط ۲ درصد بوده است، اما به گفته کارشناسان شهری براساس الگوی استاندارد، شهرداری تهران فقط نیاز به ۶ هزار نیروی انسانی دارد.
معاون شهردار تهران در بخش دیگری از گزارش خود به برگزاری آزمون تغییر وضعیت ۵ هزار نیروی انسانی از قراردادی به رسمی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پذیرفتهشدگان آزمون در رده ٣١ تا ٤٠ سال ۴۲/ ۶۸ درصد، ٢٠ تا٣٠، ۲۹/ ۱۱ درصد و در رده سنی ٤١ تا ٥٠ سال ۷۷/ ۱۸ درصد بودهاند. همچنین ۷۱/ ۲۲ درصد فوق لیسانس، ۲۹/ ۶۱ درصد لیسانس، ۶۰/ ۱۵ فوق دیپلم بودند که در این میان ٣١ درصد پذیرفتهشدگان را بانوان و ٦٩ درصد را مردان شامل شدهاند.
به این ترتیب براساس آمار اعلامشده از سوی معاون شهردار ۸۷ درصد از کارکنان شهرداری که از قراردادی به رسمی تغییر وضعیت پیدا کردهاند، میانسال به بالا هستند. او در عین حال با مقایسه آمار نیروی انسانی شرکت بهرهبرداری مترو تهران در خرداد ٨٦ تا خرداد ٩٦ اظهارکرد: ٣٩٩٣ نیروی انسانی مترو به ٨٩٠٠ نیرو افزایش یافته است. همچنین شاهد افزایش ٢٢ درصدی سطح تحصیلات در مقطع لیسانس نسبت به سال ٨٦ بودهایم.
اجرای مصوبه کرایه های حمل ونقل عمومی از تیرماه
مهدی چمران این هفته در خصوص عدم پاسخ شورای حل اختلاف به افزایش کرایه ها گفت: شورای شهر صورت جلسه را امضا کرده و به شورای حل اختلاف فرستاده است. طبق قانون، فرمانداری در یک بازه زمانی مشخص باید مصوبه افزایش کرایه ها را به شهرداری ابلاغ می کرد و در شرایطی که از این زمان گذشته، شورا می تواند مصوبه را جهت اجرا به مدیریت شهری ابلاغ کند.
وی گفت: این در حالی است که پس از اعتراض چند باره فرمانداری تهران به مصوبه شورا، نهایتا این موضوع در هیئت حل اختلاف مرکزی مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش مشکل تعلل در اجرای قانون در کجاست بیان کرد: مشکلی خاصی مطرح نیست فقط درگیر امضای نهایی هستیم که برای مثال اگر این طرح به مجلس ارسال شده باشد مجلس پس از حادثه تروریستی جلسه ای نداشته و این باعث وقفه افتادن در این امر شده است.
چمران در ادامه گفت: قانون در این زمینه مشخص کرده است که در یک بازه زمانی فرمانداری باید مصوبه را به شهرداری ابلاغ کند و در غیر این صورت شورا خود میتواند افزایش کرایهها را جهت اجرا به شهرداری ابلاغ کند و اگر شاهد این اتفاق نباشیم، بدون تایید افزایش کرایه ها را اعلام خواهیم کرد.
افزایش آلودگی صوتی همزمان با رفتن ایران به جام جهانی فوتبال
در پی پیروزی تیم ملی فوتبال و راهیابی دیگر باره کشورمان به جام جهانی فوتبال، ایستگاههای سنجش صوت وابسته به شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، تراز صوتی بسیار بالایی را در در ۵ ایستگاه پایتخت به ثبت رساندند. این تراز صوتی در بخشهایی از پایتخت تا ۷۴دسیبل هم رسید.
مریم نادری مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در این باره گفت: از ساعت ۲۲ و پس از پایان نیمه نخست فوتبال ایران و ازبکستان، تراز صوتی در ۵ ایستگاه نواب(بزرگراه نواب صفوی)، ایستگاه مترو(تقاطع خیابان انقلاب و حافظ)، ایستگاه الغدیر(میدان الغدیر)، آریاشهر(صادقیه) و آذری(خیابان آذری) روند افزایشی داشت و تا پاسی از نیمه شب ادامه یافت.
نظر شما