فرهاد نظری درباره پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی به خبرنگار مهر گفت: در روزهای اخیر جلسه ای با حضور نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، محیط زیست کمیسیون ملی یونسکو در ایران، سازمان جنگلها و مراتعف دانشگاه تربیت مدرس و بنیاد سوکو آلمان در آمل برگزار شد تا روند ثبت جهانی جنگل های هیرکانی مورد بررسی قرار گیرد.
نظری گفت: هدف این بود که با کمک هم نقشه راه را تدوین کنیم و براساس آن کار پیش برود پیش از این نیز دو جلسه در سازمان میرا فرهنگی و سازمان محیط زیست برگزار شده بود هدف از برگزاری جلسه سوم این بود که تیم تهیه کننده پرونده ثبت جهانی در گام اول پیشرفت کار را گزارش کنند. ما این جلسه را در آمل برگزار کردیم تا امکان بازدید میدانی از مناطق در نظر گرفته شده وجود داشته باشد.
وی گفت: جنگل های هیرکانی که مورد نظر ما برای ثبت جهانی است شامل جنگلهای آستارا تا گلستان می شود بیشتر قسمت های این جنگل دارای ارزشهای مختلفی است منتها بخش هایی از آن ثبت خواهد شد مانند خشکه داران، الیمستان، قلعه رودخان که دارای ارزش های منحصر به فرد گیاهی و جانوری بوده و دست نخورده و بکر مانده و جزو مناطق حفاظت شده است این مناطق به عنوان عرصه و بقیه مناطق به عنوان حریم ثبت می شوند.
نظری افزود: در برآورد اولیه حداقل ۱۱ منطقه شناسایی شده اند که ممکن است در گام های بعدی مناطق بیشتری به آن اضافه شود.
نظری درباره ادعای آذربایجان برای ثبت جهانی جنگل های هیرکانی بیان کرد: ما این پرونده را در حال حاضر به صورت مستقل ثبت خواهیم کرد درباره اینکه در این پرونده با آذربایجان نیز همکاری کنیم یا خیر بعدا تصمیم می گیریم.
وی بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد از جنگل های هیرکانی در داخل ایران قرار دارد ما در حال حاضر می خواهیم تا پرونده ایران را تهیه کنیم ممکن است در آینده آذربایجان پیشنهاد دهد که به صورت مشارکتی آن را ثبت کنیم.
نظری درباره همکاری بنیاد سوکو آلمان نیز گفت: این بنیاد دارای کارشناسان توانمندی در حوزه محیط زیست و جنگل هاست که پیش از این نیز با سازمان محیط زیست همکاری های متفاوتی داشته اشت و ما با آنها تبادلات علمی داریم و کارگروه مشترک برگزار می کنیم.
نظر شما