به گزارش مهر به نقل از وزارت نیرو؛ رسول اکبری، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب اذربایجان غربی اظهار داشت: در چند سال اخیر اعتبارات شرکت آب و فاضلاب استان در حوزه طرح احیای دریاچه ارومیه چند برابر شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان در این نشست با بیان اینکه باتوجه به خشکسالی سطح کشوراین امر باعث تغییر اقلیم در مناطق مختلف کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارها، ورود پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه بود که قرارشد در حوضه آبریز دریاچه مشتمل بر ۱۴ شهر (ارومیه گلمان نقده میاندوآب اشنویه بوکان تکاب مهاباد و ...) ۱۰۵ میلیون مترمکعب در هر سال تحویل پیکره دریاچه ارومیه شود که خوشبختانه با بودجه پرداختی این امر انجام شد. با توجه دولت به ارتقا بهداشت عمومی، اعتبارات مضاعفی به شرکت های آب و فاضلاب تخصیص داده شده است. قرار این بود که ۱۱۵هزار مترمکعب درشبانه روز تصفیه شود و ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و خطوط انتقال بعد از تصفیه خانه احداث کنیم، در سال ۹۴، ۴۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات دریاچه دریافت کردیم و این رقم در سال ۹۵ به بیش از ۲ تا ۳ برابر رسید.
مدیرعامل آبفای آذربایجان غربی تصریح کرد: هم اکنون ۴۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده در سال به دریاچه ارومیه انتقال داده می شود. سامانه فاضلاب گلمان هم اکنون ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بعد از اتمام این پروژه ۲.۵ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده وارد دریاچه ارومیه خواهد شد.
اکبری در ادامه در مورد اینکه آیا مشکلات زیست محیطی پساب فاضلاب تصفیه شده وجود دار یا نه؟ گفت: پساب تصفیه شده هیچ مشکل و آلودگی برای محیط زیست ندارد و خروجی پساب تصفیه شده هر روز توسط دستگاه های اجرایی کنترل میشود و با بوجود آمدن این تصفیه خانه ها نه تنها بار آلودگی وجود ندارد بلکه از بار آلودگی کاسته شده چرا که قبل از بهوجود آمدن این تصفیه خانه ها فاضلاب به صورت کانال بدون هیچ دخالتی وارد پیکره دریاچه میشد.
نظر شما