به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طاهری ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طاهری تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان سال گذشته بیش از ۳۶ مورد یافته تحقیقاتی را به کشاورزان انتقال داد، افزود: در خصوص برخی محصولات مثل زیتون نیز پروژههای تحقیقاتی ملی هستند و یافتههای تحقیقاتی از جمله فرمولهای مدیریتی و معرفی رقم را در اختیار همه بهرهبرداران قرار خواهیم داد.
وی با یادآوری اینکه استان زنجان بزرگترین تولیدکننده بذر و هستههای اولیه حبوبات آبی کشور است، ادامه داد: سال گذشته یک رقم زیتون جدید داخلی را به زیتونکاران کل کشور معرفی کردیم و دو رقم بومی نیز در حال معرفی هستند.
طاهری افزود: یافتههای تحقیقاتی مرکز برای داخل و خارج از استان کاربرد دارد و در بحث بهبود کمیت و کیفیت گندم، نوع بذر مهمترین شاخص است و معرفی ارقام جدید بذر از مهمترین اقدامات مرکز تحقیقات بهشمار میرود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی زنجان گفت: خوشبختانه تاکنون فعالیتهای مطلوبی در این زمینه انجام گرفته و زنجان جزو معدود استانهایی است که از نظر تنوع بذری غلات و حبوبات آبی خودکفا است.
طاهری افزود: ارقام جدید غلات و حبوبات در زنجان وارد عرصه شده است، ادامه داد: خوشبختانه امسال استان در تولید بذر کلزا خودکفا خواهد شد و شاید بتوانیم بذر کلزا را به سایر استانها نیز صادر بکنیم. در خصوص حبوبات دیم نیز امسال فعالیتهای تحقیقاتی خوبی را آغاز کردهایم. البته این تحقیقات از سالهای گذشته کلید خورده بود و برخی از بذرهای دیم نیز وارد فاز تجاری شده است.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات از یافتههای تحقیقاتی بخش خصوصی حمایت میکند، یادآور شد: در حال حاضر ۴ شرکت دانشبنیان و مرکز رشد از امکانات مرکز تحقیقات استفاده میکنند و محصولاتشان تجاری شده است. مثلا درخصوص گوسفند افشاری، اخیرا یک شرکت مرکز رشد، تولید یافتههای کشاورزی را برعهده گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی زنجان افزود: خوشبختانه در توصیههای مدیریتی برای محصولات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان، تولیدکننده اطلاعات برای سایر استانها نیز به شمار میرود و از این حیث جزو استانهای شاخص هستیم.
نظر شما