به گزارش خبرنگار مهر، علی همتی بعد از ظهر چهارشنبه در تشریح عملکرد صنعت، معدن و تجارت فارس در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ارزش صادرات کالا و خدمات استان فارس در سال گذشته ۱۰۴۳ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی ۴۰ درصد و از نظر ارزش دلاری ۴۴ درصد نسبت به سال ۹۴ رشد داشته است، گفت: برنامه سازمان این است که امسال این میزان صادرات را به ۱۳۴۷ میلیون دلار برساند.
وی با این حال صادرات استان فارس در سال گذشته را در تولیدات صنعتی ۱۹ درصد، معدنی ۱۶ درصد، کشاورزی ۴۶ درصد، پتروشیمی ۱۱۸ درصد، صنایع الکترونیک ۱۴۰ درصد، فرش و صنایع دستی ۶۴ درصد و خدمات گردشگری ۵۴ درصد عنوان کرد که نسبت به سال ۹۴ رشد داشته است.
همتی از آماری هم خبر داد که حکایت از مشکلاتی در این حوزه دارد و یادآور شد: ۴۰ درصد مشکلات واحدهایی که در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مطرح شد مربوط به سرمایه در گردش، ۳۰ درصد در زمینه استمهال، ۱۰ درصد مشکلات مالیاتی، ۵ درصد سرمایه ثابت، ۳ درصد تامین اجتماعی و ۱۲ درصد هم سایر موارد بوده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته برای ۱۹ هزار و ۹۲۴ نفر در استان فارس اشتغال ایجاد شده است، افزود: سال گذشته ۲۶۹ پروانه بهرهبرداری صنعت با سرمایهگذاری ۸۱۱ میلیارد تومان در این استان صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در عین حال از به بهرهبرداری رسیدن ۳ طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی استان فارس در سال ۹۶ خبر داد و گفت: سیمان خاکستری و فولاد نیریز نیمه نخست سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد مقاومتی ۳ طرح بزرگ در استان در حال اجراست که امسال به بهرهبرداری میرسد، افزود: مجموعه سیمان خاکستری نیریز با ظرفیت ۱.۵ تن و سرمایهگذاری ۴۳۶ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۹۶ درصدی یکی از این سه طرح است که نیمه نخست امسال به بهرهبرداری میرسد.
همتی همچنین از پروژه فولاد نیریز با ۸۰۰ هزار تن ظرفیت سخن گفت و افزود: سرمایهگذاری ۶۲۵ میلیارد تومانی و پیشرفت فیزکی ۹۰ درصدی یکی دیگر از سه طرح مهم اقتصاد مقاومتی است که این پروژه شهریورماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس پروژه کربنات سدیم کاوه فیروزآباد با ۶۰۰ هزار تن ظرفیت، سرمایهگذاری ۶۱۰ میلیارد تومانی و پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی را سومین طرح مهم اقتصاد مقاومتی عنوان کرد که در دهه فجر ۹۶ به بهرهبرداری میرسد.
همتی با بیان اینکه سهم مصوب استان فارس در تسهیلات رونق تولید ۵۱۷ میلیارد تومان بوده اما استان فارس تاکنون ۶۲۸ میلیارد تومان تسهیلات جذب کرده است، یادآور شد: جذب تسهیلات در این استان ۱۲۲ درصد بوده در حالی که متوسط جذب تسهیلات در کشور ۶۱ درصد است.
وی با بیان اینکه ثبتنام واحدهای مختلف برای دریافت تسهیلات رونق تولید از ۲ روز گذشته در سایت بهینیاب شروع شده است، تصریح کرد: مبلغ بدهیهای جاری واحدهایی که در این سایت ثبتنام میکنند نباید بیش از ۲۵ درصد تسهیلات درخواستی باشد.
همتیی با بیان اینکه امسال معادنی که نیاز به تسهیلات دارند نیز در حوزه طرحهای اقتصاد مقاومتی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مطرح میشوند، افزود: افزون بر معادن مجموعههای صنفی که در کار تولیدی انجام میدهند نیز در حوزه اقتصاد مقاومتی و ارتقا توان تولید تسهیلات دریافت میکنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تاکید کرد: ۶۱ شرکت صنعتی در فارس مشغول به کار هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، در استان فارس ۷۲۲۶ هکتار اراضی در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی است که ۳۴۶۲ هکتار از آن مورد استفاده قرار گرفته و هنوز در این زمینه ظرفیت بسیار زیادی در وجود دارد.
نظر شما