۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۴۲

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی:

۱.۴میلیارد ریال به طرح ضربتی اشتغال در خراسان جنوبی اختصاص یافت

۱.۴میلیارد ریال به طرح ضربتی اشتغال در خراسان جنوبی اختصاص یافت

بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از تخصیص یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار برای تداوم طرح ضربتی اشتغال در روستاهای خور و نایبند خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن رمضانی در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای این طرح در آغازین روزهای سال ۹۶، اظهارکرد: هدف از اجرای این طرح تحرک بخشی اقتصادی در روستاهای هدف گردشگری در راستای تحقق شعار سال است.

 وی افزود: دو روستای خور از توابع شهرستان خوسف و نایب‌اند از توابع شهرستان طبس به عنوان روستاهای منتخب از بین ۱۴ روستای هدف گردشگری و دارای قابلیت در استان در این طرح بودند.

رمضانی با اشاره به حضور کارشناسان اعزامی از سازمان و بازدید از روستاها به منظور بررسی ظرفیت‌ها و پایش این روستاها در حوزه اشتغال و تولید، گفت: در قالب این طرح برنامه‌هایی از جمله برگزاری جلسات عمومی با مردم روستا،جلسات با فرمانداران، ارائه راهکار به شوراها و دهیاران، بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی، بررسی ظرفیت‌های تاسیس اقامتگاه‌های بویم گردی و مشاوره با تولیدکنندگان حوزه صنایع دستی انجام شد.

تجهیز ۱۵ کارگاه صنایع دستی در خور

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: بر اساس این طرح دو رشته سنگ تراشی و پارچه بافی در روستای هدف گردشگری خور شناسایی شده است که هم اکنون در رشته سنگ تراشی ۱۲ نفر و رشته پارچه بافی ۱۰ نفر مشغول به کارند.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ نفر برای آموزش این هنرها متقاضی هستند، گفت: آموزش این هنر آموزان با همکاری شورای اسلامی و دهیاری روستا انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: پیگیری جهت برگزاری جشنواره و نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی، برگزاری دوره آموزش صنایع دستی در رشته تراش سنگ، برگزاری دوره آموزش صنایع دستی در رشته حوله بافی و پارچه بافی در دستور کار است.

 وی عنوان کرد: پیگیری جهت تجهیز حداقل ۱۵ کارگاه صنایع دستی انفرادی و گروهی از اقدامات اجرایی است که در سال ۹۵ در این روستا و در راستای ایجاد اشتغال پایدار روستائیان انجام گرفته است.

رمضانی با بیان اینکه در حوزه گردشگری نیز در روستای خور صدور پروانه بهره برداری اقامتگاه های بومگردی انجام شده است، گفت: همچنین دراین روستا مجوز برای سفره خانه سنتی و ۴۲ پروانه خانه مسافر و یک هتل و ۳ مهمانپذیر صادر شده است.

 اعتبار ۴۰۰ میلیون ریالی برای اجرای طرح در خور

وی بیان کرد: اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال در قالب طرح ضربتی اشتغال به این روستا اختصاص یافته است که با قوت و همت بیشتری در حوزه های سه گانه پیگیری و اجرا خواهد شد.

رمضانی گفت: روستای هدف گردشگری خور با عنوان یک جاذبه دیدنی در مسیر مسافران و گردشگران، در برگیرنده کوچه های پر پیچ و خم و بافت تاریخی، خانه های خشتی و گلی، بادگیرها، گوده و آب انبار است.

رمضانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای روستای نایبند طبس نیز بیان کرد: روستای هدف گردشگری نایبند به ماسوله خراسان جنوبی و کویر شهرت دارد.

وی با بیان اینکه این روستا دارای مناظر طبیعی چشمگیر و بافت سنتی و تاریخی زیبا و سالمی است، ادامه داد: قرار گرفتن این روستا در قلب کویر مرکزی ایران،برخورداری از معماری منحصر به فرد، جریان داشتن زندگی در بافت قدیمی،وجود چشمه های آبگرم معدنی متعدد، وجود پناهگاه حیات وحش،وجود باغات،مزارع وچشم اندازه های زیبا، نظر کارشناسان اعزامی از معاونت‌های مختلف صنایع دستی، میراث فرهنگی وگردشگری کشور را به خود جلب کرد.

احیاء هنر بوریا و پارچه بافی در نایبند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی، امکان انجام پروژه های مشارکتی با سایر ارگان‌ها را از برنامه های قابل انجام در قالب طرح ضربتی اشتغال در این روستا عنوان کرد.

 و گفت با توجه به شاخص بودن هنر بوریا بافی (حصیر بافی، سبد بافی،...) و وجود آمار بالای گردشگران داخلی وخصوصا خارجی مقرر شد تمامی این ظرفیت‌ها وقابلیتها بالقوه توسط تمامی دست اندرکاران امر به بالفعل تبدیل شود و در جهت رشد وتوسعه روستا بیش از پیش گام برداشته شود.

وی بیان کرد: هنر بوریا بافی و همچنین هنر پارچه بافی با توجه به وجود پیشینه تاریخی وقدمت در این منطقه بصورت ویژه با تشکیل کلاسهای آموزشی به تمامی اهالی و هنر جویان آموزش داده می‌شود.

وی با بیان اینکه کارگاه‌های نیمه فعال روستا تجهیز شده وبه صورت دائمی فعالیت خواهند داشت، افزود: در قالب طرح ضربتی اشتغال راه اندازی و تجهیز ۵ کارگاه اختصاصی ویژه این رشته همراه با آموزش متقاضیان در دستور کار است.

به گفته وی از محل اعتبارات ملی و در قالب این طرح مبلغ یک میلیارد ریال برای ایجاد اشتغال توسعه و تجهیز کارگاه های صنایع دستی و نمایشگاه و فروشگاه عرضه صنایع دستی و بخش گردشگری روستای نایب‌اند اختصاص یافته است.

رمضانی مجموع اشتغال ایجاد شده در قالب این طرح را در دو روستای منتخب حدود ۴۰ نفر اعلام کرد و گفت: استفاده از ظرفیت‌های محلی تولید در روستا و حمایت از طرح‌های تولیدی در حوزه صنایع دستی و گردشگری، علاوه بر کمک به رونق اقتصادی روستاها، اهمیت بسزای در کاهش مهاجرت ساکنان و توسعه پایدار کشور خواهد داشت.

کد خبر 4011345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha