به گزارش خبرنگار مهر، نبی الله شاه محمدی پیش از ظهر شنبه در آستانه هفته جهانی مبارزه با موادمخدر در جمع خبرنگاران در اراک اظهار داشت: امسال از سوی سازمان ملل شعار روز جهانی مبارزه بامواد مخدر «اول گوش کن! گوش کردن کودکان و جوانان گام نخست رشد سالم و ایمن آنها است» تعیین شده و در سال گذشته در این رابطه ۱۳۰ برنامه اجرا شد که در سال جاری به بیش از ۲۵۰ برنامه رسیده است.
وی افزود: برای پر بارکردن فعالیت های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ۲۱ یک مقام کشوری در رابطه با مساله مواد مخدر به استان سفر کردند و در ارزیابی فعالیت ها شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از مقام ۲۲ به مقام برتر دست یافت.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی بیان داشت: در سال گذشته شورا ۱۲ جلسه در استان برگزار شد با ۷۸ مصوبه که ۷۱ مصوبه اجرایی شد و هفت مورد باقیمانده در دست پیگیری است.
وی ادامه داد: در ۱۲ شهرستان استان هم تعداد ۱۴۴ جلسه با ۵۲۶ مصوبه برگزار شد که ۱۳۹ جلسه آن باحضور فرمانداران منطقه تشکیل شد.
شاه محمدی خاطر نشان کرد: در حوزه مقابله هم، طی سال گذشته حدود هفت تن و ۱۱۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و در این رابطه ۲۸ باند شناسایی و منهدم شد که دستگیرشدگان ۱۲ هزار و ۹۳۲ نفر هستند.
وی افزود: این میزان دستگیرشدگان نسبت به سال ۹۶ که یازده هزار و ۹۳۶ نفر بوده در امر مواد مخدر هشت درصد افزایش و مصوبات نیز در سال ۹۵ در حوزه مقابله نسبت به سال قبل از آن، ۲۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
شاه محمدی یادآور شد: در حوزه فرهنگ پیشگیری هم، ۵۰ همایش در زمینه مختلف در استان برگزارشد که ۱۰ هزار نفر تحت پوشش قرارگرفتند ودر آموزش های خانواده، محلات وادارات هم ۲۱۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند وبیش از ۵۰۰ کارگاه آموزشی باهدف توانمند سازی در همه حوزها اداری، مراکز آموزشی پرورشی، فرهنگی که بالغ بر ۵۰ هزار نفر راشامل شذ برگزار شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی بابیان اینکه در استان مرکزی براساس آمار سال ۹۰، سی هزار معتاد شناسایی شده افرود: ۱۰ در صد از این رقم، یعنی سه هزار نفر را زنان تشکیل می دهند و ۱۲۱ مرکز درمان با متادون در استان فعال است.
وی گفت: ظرفیت مرکز نگهداری معتادان استان مرکزی در ابراهیم آباد ۱۲۰ نفر است که هم اکنون این ظرفیت تکمیل بوده و مراقبت های پس از بهبود آن طور که باید انجام شود، هم از سوی خانواده ها و هم از سوی مسئولین انجام نمی شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان مرکزی تصریح کرد: براساس آمار پزشکی قانونی در استان مرکزی طی سال گذشته نسبت به سال ۹۴ فوت ناشی از مصرف مواد مخدر افزایش نشان می دهد .
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته به منظور جلوگیری از گسترش اعتیاد در جامعه در حوزه مبارزه با مواد مخدر در کمیته مقابله ۵۲ مصوبه، کمیته فرهنگی ۵۲ مصوبه، کمیته حمایت ها ۴۶ مصوبه، کمیته مشارکت ۴۸ مصوبه، کمیته حقوقی ۳۱ مصوبه، کمیته شورا ۷۵ مصوبه و اتاق فکر شورا هم طی ۱۲ جلسه ۱۳۴ مورد ایده پردازی داشته است.
شاه محمدی افزود: از پنجم تیرماه به مدت یک هفته به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده و برنامه همایش ۷۰۰ نفری آموزش وپرورش، همایش یهبود یافتگان اعتیاد، برنامه های فرهنگی هنری و ورزشی با مشارکت دستگاه های مربوطه، برنامه افزایش سطح آگاهی وایجاد حساسیت جامعه نسبت به آسیب های اجتماعی مواد مخدر، نمایش خیابانی به منظور حساس کردن مردم و نهادینه کردن مطالبه گری آنها نسبت به خطرات اعتیاد در جامعه و... از جمله برنامه های این هفته است.
نظر شما