به گزارش خبرگزاري مهر، سيد محمد خاتمي در ديدار جمعي از ايرانيان و مسلمانان مقيم انگليس درمركز اسلامي اين كشور،خطاب به كشورهاي غربي گفت : رژيمهاي تحت حمايت شما در زرادخانه خود صدها كلاهك هسته اي انباشته اند، عضو ان.پي.تي نيستند و قطعنامه هاي سازمان ملل متحد را نيز اجرا نمي كنند، در حالي كه ايران پيشنهاد منطقه عاري از سلاحهاي هسته اي را داده است.
در اين مراسم كه تلاوت آياتي از قرآن كريم آغازگر آن بود ، حجت الاسلام معزي رئيس مركز اسلامي انگليس طي سخناني گفت : امروز با وجود كوچك شدن جهان و ارتباط نزديك كشورها با يكديگر، هنوز انسانها از تمدن و فرهنگ يكديگر بي خبرند و بي شك اين نا آشنايي زمينه را براي آناني كه مي خواهند بشريت را به خدمت شيطاني خود بگيرند؛ فراهم مي كند و زندگي انسانها را از معنا و هويت حقيقي خود تهي مي كند و راه را براي نابودي انسانيت انسان در عرصه فردي و اجتماعي هموار مي نمايد. از اين رو انسانها براي ارتباط انساني با يكديگر و پديد آوردن زمينه رشد و تكامل مادي و معنوي ، سخت نيازمند گفتگو در عرصه فرهنگها و تمدنهاي يكديگراست.
سپس حجت الاسلام سيد محمد خاتمي در اين مراسم تاكيد كرد: در سالهاي پس از انقلاب اسلامي به دستاوردهاي بزرگي در كشور رسيده ايم، ولي هنوز برخي عقب ماندگيهاي تاريخي، علمي، فني، اقتصادي و مديريتي داريم و كارهاي بسياري بايد در كشور انجام شود.
وي ويژگيهاي جغرافيايي، فرهنگي، تاريخي و سياسي كشورمان و رابطه متقابل اسلام و ايران را يك معجزه دانست و گفت : ايرانيان بهترين دين را براي خود برگزيده اند.
رئيس جمهور سابق ايران موقعيت جغرافيايي ممتاز، منابع طبيعي سرشار و متنوع، جواني و نشاط سرزمين، پيشينه تاريخي و هويت تمدني عظيم پيش و پس از ظهور اسلام را از ديگر ويژگيهاي كمياب ايران توصيف و خاطرنشان كرد: ايرانيان از پيشتازان انديشه هاي روشنگري و حركت به سوي جامعه جديد مدني در منطقه و جهان شرق بوده اند.
رئيس موسسه بين المللي گفتگوي فرهنگ ها و تمدنها با بيان اينكه چند ماه بيشتر از گراميداشت سده انقلاب مشروطيت در ايران نمي گذرد، افزود: در اين جنبش اجتماعي، خواست ملت براي تعريف حقوق مردم و تعيين حدود حكومت در چارچوب قانون اساسي تحقق پيدا كرد، هر چند عواملي پس از آن مانع از اجراي كامل آن شدند.
خاتمي ادامه داد: حتي جنبش اسلامي مردم ايران متفاوت از حركتهاي كشورهاي منطقه بوده، به گونه اي كه جمهوري اسلامي ايران پس از تشكيل، خواستار گفتگو بر اساس منطق بوده، ولي در موارد ديگر مانند افغانستان، به دنبال ايجاد ترور و وحشت بودند.
وي آزاديخواهي و استقلال طلبي را ويژگي بارز ايرانيان دانست و گفت : با ظرفيتهايي كه كشور ما دارد، بايد در مسير اعتلا و پيشرفت حركت كنيم، ولي برخي با دشمني و تهديد مانع از انجام اين كار مي شوند.
رئيس جمهوري سابق ايران با اشاره به پيشرفت هاي كشور از قبيل توسعه مخابرات از طريق فيبر نوري، خودكفايي در توليد گندم، مهندسي ژنتيكي برنج، افزايش تعداد دانشجويان، سلولهاي بنيادي، نانو و بايو تكنولوژي، برنامه هسته اي صلح آميز ايران را يكي از اين دستاوردها دانست كه برخورد با آن، با انگيزه جلوگيري از پيشرفت كشور صورت مي گيرد.
حجت الاسلام خاتمي با مردود دانستن نگرانيهايي كه در قبال اهداف اين برنامه مطرح مي شود، گفت : ايران عضو "ان.پي.تي" است، با وجود عضو نبودن در پروتكل الحاقي به شرايط سختگيرانه آن داوطلبانه عمل كرده و تحت بازرسي مداوم آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد.
رئيس جمهوري سابق ايران ابراز اميدواري كرد كه ايران از طريق مذاكره به حقوق خود رسيده و جامعه بين الملل نيز از ترديد ناشي از تبليغات منفي درباره اهداف برنامه اتمي ايران خارج شود، زيرا منطقه تاب تحمل بحران ديگري را ندارد.
رئيس موسسه بين المللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها با ابراز نگراني از وضعيت حاكم بر نظام سياسي جهان، خط مشي "تهاجم پيشدستانه" دولت آمريكا و برخي كشورهاي غربي و "تندروي و ترورهاي ارتجاعي" در واكنش به آن در برخي كشورهاي اسلامي را حلقه هايي دانست كه همديگر را تكميل مي كنند.
خاتمي برآيند اين دو خط مشي را ترويج موج اسلام هراسي براي خشن جلوه دادن دين اسلام و توجيه جنايات در كشورهاي اسلامي معرفي كرد.
وي در اين سخنراني در پاسخ به سوالي درباره سياست جمهوري اسلامي ايران در قبال تداوم اشغالگري كشورهاي بيگانه در عراق گفت : ما از ابتدا با اشغال عراق مخالف بوديم و شايد هيچكس به اندازه ايران از سقوط ديكتاتور عراق بهره نبرد، اما با روش انجام اين كار موافق نبوديم.
رئيس جمهوري سابق ايران با بيان اينكه ايران به سازمان ملل متحد پيشنهاد داده بود تا در عراق نيز نظير فرمول مذاكرات كشور همسايه افغانستان به علاوه چند كشور مطرح عمل شود ، فاش كرد: متاسفانه دولت آمريكا در اوج خودپرستي به اين پيشنهاد اعتنا نكرد و با اشغال عراق سبب انتقال پايگاه تروريسم به عراق شد.
حجت الاسلام خاتمي در پايان سخنان خود با بيان اينكه تداوم اشغالگري وضعيت بحراني در عراق را تشديد مي كند، خواستار پايان سريع اشغال اين كشور و همچنين تقويت دولت منتخب عراق تحت نظر سازمان ملل متحد براي خروج آن از وضعيت كنوني شد.
رئيس جمهوري سابق ايران پس از سخنراني خود به ميان ايرانيان علاقه مندي كه براي ديدار وي در مركز اسلامي انگليس حاضر شده بودند، آمد و به احساسات پرشور آنان پاسخ داد و سيس در يك جلسه خصوصي كه برخي از روساي ديگر مراكز اسلامي لندن نيز حضور داشتند، شركت كرد و با نحوه كار وفعاليت مركز اسلامي انگليس وديگر مراكز اسلامي در لندن آشنا شد.
نظر شما