۱۳ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۵۰

انجمن دانش‌آموزان فيلمساز تشكيل مي‌شود؛ گزارش مراسم افتتاحيه سي و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم رشد

آموزش و پرورش به تنهايي نمي‌تواند موفق شود و براي پيشبرد اهداف بزرگ خود در عرصه سينما و هنر دست استمداد به سمت افرادي كه دغدغه فيلم و سينما دارند، دراز مي‌كند. انجمن دانش‌آموزان فيلمساز هم بايد تشكيل شود و دانش‌آموزان هنرمند را تشويق كند.

به گزارش خبرنگار مهر، سي و ششمين دوره جشنواره فيلم رشد شب گذشته با حضور مهندس محمود فرشيدي وزير آموزش و پرورش، نويد ادهم رئيس سازمان پژوهش آموزش و پرورش، احمد جولايي دبير جشنواره، هنرمندان و دانش آموزان در سينما فلسطين افتتاح شد.

در ابتداي مراسم و پس از پخش سرود جمهوري اسلامي ايران و تلاوت آيات قرآن مجيد، وزير آموزش و پرورش با گراميداشت روز 13 آبان به عنوان روز دانش آموز و ياد امام (ره) گفت: "هنر زباني بين المللي است و ما بايد اين مسئله را بپذيريم كه سينما رايج ترين گويش اين زبان است. امروز مسئله آموزش و پرورش سوژه اي فراگير است كه همه انسان ها به اين سوژه علاقمند هستند و اين نياز را در خودشان احساس مي كنند."

وي ادامه داد: "ما ايرانيان مي توانيم از استعدادهاي ذاتي كه خداوند به ما عطا كرده و پشتوانه معنوي كه داريم، در عرصه جهاني كرامت انساني را در قالب هاي هنري ارائه دهيم. گرچه در دوره هاي گذشته اين ادعا به اثبات رسيده، اما امروز بايد از اين جايگاه و استعداد در قالب سينما بهره ببريم. البته آموزش و پرورش آنچنان كه بايد نتوانسته از اين زبان بين المللي و اين هنر روز استفاده كند و بهره ببرد و اين كار را انجام نداده، حتي برخي سينماگران نسبت به اين قضيه معترض بودند و من هم به آنها حق مي دهم."

فرشيدي با اشاره به اينكه با رويكرد جديد بتوانند نگاهي تحول آفرين در اين عرصه داشته باشند، گفت: "ما بايد در ارتقا فيلم، سينما و هنر حركتي چشمگير داشته باشيم و جايگاه فيلم و سينما را در آموزش و پرورش تقويت كنيم. البته ما راهكارهايي در نظر داريم كه در آينده به ثمر مي نشيند. بايد شورايي در آموزش و پرورش از فعالان عرصه سينما تشكيل شود تا كمك كند از سينما چگونه مي توانيم استفاده كنيم. همين شورا بايد آئين نامه هايي تدوين كند و تعريف فيلم هاي آموزشي مشخص شود تا بتوانيم اصول را رعايت كنيم كه فيلم آموزشي چيست."

وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: "ما به تنهايي نمي توانيم موفق شويم و براي پيشبرد اهداف بزرگ از جمله در عرصه سينما و هنر دست استمداد به سمت افرادي كه دغدغه فيلم و سينما دارند، دراز مي كنيم. همچنين انجمن دانش آموزان فيلمساز تشكيل شود و دانش آموزان مورد تشويق قرار بگيرند. معاونت پرورشي در رويكرد جديد هم مكمل فعاليت هاي آموزش و پرورش است."

وي در ادامه افزود: "علاوه بر آن يكي از اين عرصه ها در ساعات فراغت بايد سينما باشد و بايد بازيگري، فيلمنامه نويسي و ... را در مدارس در حد توان آموزش بدهيم. اعزام تيم هاي دانش آموزي هنرمند به كشورهاي ديگر در راستاي اين تعريف است و در زمينه پويانمايي هم بايد توجه بيشتري كنيم. هفته فيلم ايران هم بايد با برنامه ريزي و همكاري سفارتخانه ها برگزار شود تا بتوانيم اين جشنواره را در سال هاي بعد باشكوهتر برگزار كنيم."

در ادامه مراسم، احمد جولايي دبير جشنواره گفت: "سال گذشته سي و پنجمين دوره جشنواره فيلم رشد در مشهد برگزار شد و امشب در اين مكان گرد هم آمديم. من اين مسئوليت را ارج مي نهم و از خداوند كمك مي خواهم كه به درستي 36 شاخه اي كه درآمده به نفرات بعدي تحويل دهم. جشنواره بين المللي رشد اهداف بسياري دارد. استفاده كيفي و كمي از جشنواره در راستاي توانايي هاي بالقوه در مجموعه خانواده آموزش و پرورش وجود دارد."

وي در ادامه افزود: "اميدوارم اهداف جشنواره با حمايت مسئولان هر چه بهتر در سرزمين پهناور ما به بار بنشيند و در جهت جذب مخاطبان بيشتر براي سينما باشد. آشنايي دانش آموزان و فرهنگيان با محيط فرهنگي هنري جشنواره و ايجاد ارتباط با فيلمسازان از ديگر اهداف اين جشنواره است. خوشبختانه استقبال خوبي از جشنواره امسال شد و آثار زيادي در بخش هاي مستند، مستند داستاني و انيميشن به دفتر دبيرخانه ارسال شد و داوران مختلفي از ايران و ديگر كشورها آثار را بررسي كردند. 534 فيلم ايراني و 400 فيلم خارجي به دبيرخانه ارسال شد."

دبير جشنواره با اشاره به سالن هاي نمايش گفت: "10 سالن نمايش چون سينما كانون، سينما فلسطين، سينما گلستان، سينما بهاران، تالار فرهنگ، خانه منطقه 3، دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه تهران براي اين جشنواره در نظر گرفته شده است."

مهندس نويد ادهم رئيس سازمان پژوهش آموزش و پرورش در ادامه اين مراسم از حضور ميهمانان، هنرمندان، اصحاب قلم، دانش آموزان و مديران قدرداني كرد و گفت: "فرهنگ و هنر از سرچشمه زلال اعتقاد و انسان ساز نشات گرفته است. اگر چه تاريخ ما با فراز و نشيب هاي زيادي رو به رو بوده و تلخي و شيريني ها بسياري را پشت سر گذاشته، اما درخت پرمهر آن بي بهره نبوده و از حكمت به جهانيان عرضه داشته است."

وي خاطرنشان كرد: "وزارت آموزش و پرورش به عنوان نهاد فرهنگي و اجتماعي براي حفظ و گسترش مباحث علمي و فرهنگي به نسل جوان مسئوليت دارد و بايد با يك برنامه ريزي صحيح نياز مخاطبان را شناسايي و بر اساس يافته هاي پژوهش زمينه رشد و پويايي را براي اين نسل فراهم كند. اين مسئوليت خطير هوشمندي بسياري را مي طلبد. همچنين پرداختن به اين نياز پيچيده نيازمند بهره گيري از امكانات بالفعل و بالقوه در جامعه است."

نويد ادهم ادامه داد: "در آموزش و پرورش رسانه هاي ديداري مثل فيلم هاي آموزشي تاثير زيادي بر مخاطبان دارد. فيلم و سينما، اين رسانه جادويي در ارائه انتقال مفاهيم اعتقادي، علمي، فرهنگي و اجتماعي بار بيشتري دارد تا زمينه رشد و پويايي را فراهم كند. ورود آموزش و پرورش در اين عرصه نه به عنوان انتخاب، بلكه الزام است. فيلم آموزشي به عنوان يك رسانه آموزشي و تربيتي مي تواند مجموعه اي علمي، اخلاقي، اجتماعي و اعتقادي براي دانش آموزان باشد. در اين فيلم ها مي توان به اشياء جان داد و مفاهيم را منتقل كرد، حتي انگيزه فراگيري و درس خواندن را بيشتر مي كند."

رئيس سازمان پژوهش آموزش و پرورش ادامه داد: "سيستم ما در آموزش و پرورش به شدت كتاب محور است. وزارت آموزش و پرورش موظف است كه زمينه تقويت هنري را در نسل جديد پويا كند و شناخت استعدادها را بر عهده دارد. صنعت سينماي ما با مشكلات و چالش هاي زيادي روبرو است و ما مي توانيم در حل مشكلات سينما مشاركت داشته باشيم."

* در حاشيه:

* در اواسط برنامه فيلم هشت دقيقه اي با عنوان "مهر زمين" به نويسندگي و كارگرداني حسن دهقان پخش شد. همچنين فيلم كوتاهي كه از ترافيك در كشورهاي خارجي ساخته شده بود به نمايش درآمد، اما مشخصات فيلم داده نشد.

* اجراي اين مراسم به عهده سيدجواد هاشمي بود و او برخلاف هميشه كه خيلي شوخي مي كند، خيلي جدي و رسمي برنامه را اجرا كرد.

کد خبر 401912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha