۱۳ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۰۴

رئيس مركز آمار ايران :

4.2 ميليون خانوار ظرف 6 روز سرشماري شدند / ناگفته‌هاي بسياري دارم

4.2 ميليون خانوار ظرف 6 روز سرشماري شدند / ناگفته‌هاي بسياري دارم

رئيس مركز آمار با ارائه گزارش شش روز نخست سرشماري عمومي نفوس و مسكن با اعلام اين كه تاكنون 4.2 ميليون خانوار سرشمار شده‌اند، نسبت به درصد بالاي خانوارهاي غايب در مناطق شهري خصوصا تهران ابراز نگراني كرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدد امروز در جمع خبرنگاران به ارائه گزارش شش روز نخست سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 85 پرداخت و گفت: در اين مدت در مناطق شهري آمارگيران به 3 ميليون و 318 هزار و 727 خانوار مراجعه كردند كه بيش از 3 ميليون خانوار مورد سرشماري قرار گرفتند.

وي افزود: متاسفانه در مدت فوق در مناطق شهري بيش از 387 هزار خانوار معادل 9 درصد كل خانوارهاي مراجعه‌شده، غايب بودند كه رقم بالايي است و نيازمند همكاري بيشتر مردم در اين زمينه هستيم.

به گفته مدد، در مناطق روستايي به يك ميليون و 300 هزار و 256 خانوار مراجعه شده كه بيش از يك ميليون و 255 هزار خانوار مورد سرشماري قرار گرفتند و نزديك به 45 هزار خانوار غايب بودند كه معادل 3 درصد كل خانوارهاي سرشماري شده است.

رئيس ستاد سرشماري كل كشور در مورد خانوارهاي غيرساكن (كوچ‌رانده) نيزگفت: در شش روز نخست به 2 هزار و 703 خانوار مراجعه شد كه تمامي آنها حاضر بودند و درصد خانوارهاي غايب در اين بخش صفر بود.

بر اين اساس، در شش روز نخست سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 85 جمعا به 4 ميليون و 591 هزار و 256 خانوار مراجعه شد كه 4 ميليون و 261 هزار و 483 خانوار مورد سرشماري قرار گرفتند و 329 هزار و 773 خانوار نيز غايب بودند كه نسبت به كل خانوارهاي مورد مراجعه، درصد خانوارهاي غايب به 7 درصد رسيد.

مدد در مورد خانوارهاي غايب اضافه كرد:‌ براي سرشماري از اين خانوارها پس از ساعت اداري (پنج عصر) مجددا به آنها مراجعه مي‌شود و بنابراين از مردم درخواست داريم در اين ساعات حتما فردي در خانه براي پاسخ‌گويي به آمارگيرها حضور داشته باشد تا از مراجعه مجدد و افزايش هزينه‌هاي آمارگيري جلوگيري شود.

با اين حال، رئيس مركز آمار تاكيد كرد كه اگر خانواري در فرصت 20 روزه سرشماري تا 26 آبان‌ماه مورد سرشماري قرار نگرفت، يك يا دو روز مازاد بر مدت ياد شده فرصت در نظر گرفته شده است تا از آنها سرشماري صورت گيرد.

مدد در بخش ديگري از سخنان خود اعلام كرد كه دراين سرشماري دو نوع پرسشنامه وجود دارد: پرسشنامه‌هاي 26 سوالي و پرسشنامه‌هاي 56 سوالي؛ كه پرسشنامه‌هاي 56 سوالي براي جامعه نمونه آمارگيري است كه از آن براي طرح‌هاي آتي همچون طرح آمارگيري صنعت، آموزش و مسكن استفاده خواهد شد.

وي افزود: پرسشنامه‌هاي 26 سوالي از تمامي مردم پرسيده خواهد شد، اما پرسشنامه‌هاي 56 سوالي در شهرهاي بزرگ از 4 درصد مردم، در شهرهاي متوسط از 10 درصد مردم، و در شهرهاي كوچك از 20 درصد مردم پرسيده خواهد شد.

وي در مورد عملكرد استان‌ها نيز گفت: در شش روز نخست آمارگيري، استان زنجان با سرشماري 32.7 درصد فهرست خانوارها و استان خراسان شمالي با 32 درصد بهترين عملكرد را داشته‌اند، اما استان‌هاي لرستان با 17.5 درصد خانوار فهرست شده و خوزستان با 20.2 درصد پايين‌ترين عملكرد را داشته‌اند.

رئيس ستاد سرشماري كل كشور علت سطح پايين آمارگيري در استان‌هاي لرستان و خوزستان را شرايط نامساعد آب و هوايي و خصوصا بارندگي شديد عنوان كرد.

وي با اعلام اينكه سئوالات مربوط به شغل افراد خانواده‌ها در پرسشنامه‌ها منطبق با تعاريف استاندارد بين‌المللي و سازمان بين‌المللي كار است، گفت: از آنجا كه سازمان بين‌المللي كار در محاسبات خود جمعيت فعال را بالاي 10 سال و سازمان‌هاي كشورمان سن بالاي 15 سال را مورد محاسبه قرار مي‌دهند، دراين سرشماري هر دو سن مورد سوال قرار گرفته است.

مدد با اذعان بر مشكلات سخت‌افزاري و كمبود امكانات انجام سرشماري عمومي نفوس و مسكن امسال خصوصا در شهرهاي بزرگ تاكيد كرد كه ناگفته‌هاي فراوان در اين زمينه را بعد از انجام سرشماري بيان خواهد كرد.

وي با اعتراف بر اينكه مشكلات رفاهي، حمل و نقل و مكان استقرار آمارگيران خصوصا در شهرهاي بزرگ با سطح مطلوب فاصله دارد، گفت: متاسفانه در برخي مناطق، آمارگيران درسخت‌ترين شرايط در حال آمارگيري هستند و بعضي ستادها در فضاهاي نامناسب و كوچك و بدون امكانات لازم استقرار يافته‌اند.

وي افزود:‌ اين طرح، 15 هزار خودرو نياز داشت كه هيئت دولت به تمام دستگاه‌ها دستور داد خودروهاي مورد نياز آمارگيران را تامين كنند، اما از‌ آنجا كه بسياري از دستگاه‌هاي دولتي خودشان فاقد خودروهاي كافي هستند و از بخش خصوصي استفاده مي‌كنند در اين زمينه مجبور به استفاده از ناوگان خصوصي همچون تاكسي شده‌ايم كه البته هزينه آن را دستگاه‌هاي مربوطه تعيين مي‌كنند.

مدد همچنين از پرداخت قسط اول دستمزد آمارگيران تا فردا خبر داد و گفت: روز چهارشنبه به تمام دستگاه‌ها اعلام كرديم كه پرداخت اول را (50 هزار تومان) به آمارگيران انجام دهند كه اين اقدام در ساير شهرها و روستاها صورت گرفته و در تهران نيز تا فردا اين اقدام صورت خواهد گرفت.

وي حق‌الزحمه هر آمارگير را جمعا 300 هزار تومان اعلام كرد و افزود:‌ بنابر عملكرد آمارگيرها اين رقم داراي نوسان 25 درصدي است. به گفته مدد، 177 هزار نفر براي شركت در سرشماري مراجعه كردند كه نهايتا 67 هزار نفر بر اساس تحصيلات، تجربه، و نمره بالاتر در آموزش، انتخاب شدند.

رئيس مركز آمار درباره بودجه سرشماري امسال نيز گفت: مركز آمار پيشنهاد بودجه‌اي 67 ميليارد توماني را به هيئت دولت ارائه كرد كه بر اساس آن تمامي امكانات و تجهيزات توسط خود مركز آمار تامين مي‌شد، اما دولت با واگذاري بخشي از كار بر عهده دستگاه‌هاي دولتي اين رقم را به 37 ميليارد تومان تقليل داد و تاكنون 90 درصد اين رقم دريافت شده است و 10 درصد ديگر نيز در آينده تامين خواهد شد.

وي آبان ماه را بهترين ماه در كشور براي سرشماري عمومي نفوس و مسكن ذكر كرد چرا كه در اين ماه اكثر جمعيت كشور ساكن هستند، مدارس و دانشگاه‌ها فعالند و نسبت سفرهاي بين‌شهري نسبت به ماه‌هاي ديگر به حداقل مي‌رسد.

وي علت اينكه 62 درصد آمارگيرها خانم هستند را تجربه آمارگيري آزمايشي سال 84 عنوان كرد كه در آن آزمايش مشخص شد خانم‌هاي آمارگير نسب به آقايان دقيق‌ترند و درصد خطاي كمتري دارند، بعلاوه اينكه در خانه‌ها اكثرا خانم‌ها پاسخ‌گوي آمارگيرها هستند.

کد خبر 401922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha