به گزارش خبرنگار مهر، نشست هماهنگی ستاد هفته ترویج فرهنگ پهلوانی صبح امروز با حضور مجتبی جوهری رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای، جعفر سطوتی رئیس دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و مصطفی مرادی دبیر فدراسیون برگزار شد.
جوهری در ابتدای این نشست ضمن ارائه عملکرد اخیر فدراسیون پهلوانی از زمان حضورش به عنوان رئیس گفت: مهمترین دغدغه ما استفاده از تمامی پتانسیل و نیروهای موجود در سراسر کشور بود که بر این اساس طرح ایجاد تمرکز در استانها و تقسیم بندی هفتگانه را در کل کشور اجرایی کردیم. بدین ترتیب هر ۵ استان در یک گروه و تهران نیز به دلیل جمعیت و تراکم بیشتر به عنوان یک گروه مجزا قرار گرفت.
وی در ادامه به طراحی و تدوین آئین نامه جدید این فدراسیون اشاره کرد و گفت: ما با کمک ۲۵ کارشناس از سراسر کشور دعوت کردیم تا با توجه به برخی اشکالات در آئین نامه قبلی این فدراسیون وارد شور و مشورت شوند که خوشبختانه اصلاحات اولیه صورت گرفت و ما این آئین نامه را به تمامی استانها ارسال کردیم. خوشبختانه این آئین نامه در جلسه نهایی به سرانجام رسید و توانستیم این آئین نامه را حتی در بازیهای کشورهای اسلامی در باکو نیز به فدراسیون بین المللی ارائه دهیم.
رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای به عملکرد قابل تقدیر ملی پوشان این رشته در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در باکو نیز اشاره کرد و گفت: تیم ملی کشورمان پس از برگزاری چهار دوره اردوی آماده سازی در رشته های مختلف زورخانه ای و کشتی پهلوانی روانه این مسابقات شد که در نهایت توانستیم به عنوان پرافتخارترین تیم کاروان ورزشی ایران با ۶ مدال طلا و یک نقره به ایران بازگردیم.
جوهری به بحث تجهیز امکانات سخت افزاری و همچنین ایجاد تغییرات کارشناسی در روند برگزاری مسابقات با هدف مهیج ساختن این رشته ورزشی اشاره کرد و ادامه داد: استانداردسازی امکانات موجود یکی از اولویت های ماست که خوشبختانه این روند در حال اجراست. ضمن اینکه ما با ایجاد برخی تغییرات در نحوه برگزاری و همچنین وسایل این رشته (مثلا وزن میلهای ورزش زورخانه ای) توانستیم این رشته را با جذابیت بیشتری همراه سازیم تا تماشاگران خسته نشوند.
وی با تاکید فراوان بر رعایت اصل ورزش زورخانه ای در رشته کشتی پهلوانی گفت: ما در حال انجام اقداماتی هستیم که در واقع هر فردی که قصد راهیابی به کشتی پهلوانی و مدارج بالای این ورزش را دارد باید بطور حتم از فرایند ورزش های زورخانه ای و انجام رشته های مختلف این ورزش عبور کند. بدین ترتیب یک کشتی گیر پهلوانی باید به خوبی در ورزش های زورخانه ای و هنرهای فردی این رشته نیز تبحر داشته باشد.
رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای با اشاره به اقدامات علمی و تحقیقاتی این حوزه نیز گفت: ما توانستیم یکی از جامع ترین بانک های اطلاعاتی در ورزش پهلوانی و زورخانه ای را گردآوری کنیم تا بتوانیم به خوبی از پتانسیل های موجود در کشور بهره ببریم. بدین ترتیب تمامی فعالان این ورزش از جمله ورزشکاران، داوران، ناظران، مرشدان و پیشکسوتان در این بانک اطلاعاتی رتبه بندی شده اند. ضمن اینکه دانشگاه علمی کاربردی ما نیز همچنان در این حوزه مشغول فعالیت و تربیت نیروهای دانشگاهی و علمی است.
جوهری در پایان با تمجید از زحمات فدراسیون کشتی در بحث بین المللی کردن رشته کشتی پهلوانی به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: در تعامل و همکاری ما با فدراسیون کشتی هیچ شک وشبهه ای نیست اما نباید فراموش کرد که ورزش پهلوانی و زورخانه ای باید بصورت مستقل در محافل جهانی و بین المللی حضور داشته باشد و همچون رشته های سنتی کشورهای کره و آذربایجان و ترکیه، بصورت مجزا در جمع فدراسیون های ورزشی قرار گیرد. اصرار ما بر این است که ورزش پهلوانی و زورخانه ای باید به همین شکل و شمایل و با تمامی رشته هایی که در دل خود دارد در عرصه های بین المللی مطرح شود. مطمئنا نباید بخشی از این ورزش یعنی کشتی پهلوانی به عنوان زیر مجموعه کشتی های سنتی اتحادیه جهانی کشتی قرار گیرد. چراکه این ورزش قدمت و جذابیت های خاصی دارد که در طول هزاران سال پشت به پشت به نسل کنونی رسیده و ما باید میراث دار خوبی برای آن باشیم.
نظر شما