به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی شامگاه پبنج شنبه در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های دینی و مذهبی استان کردستان که در استانداری برگزار شد، گفت: شئون به معنی رعایت کردن اقتدار هر کاری است و متناسب با شاد یا غمگین بودن برنامه باید شأن آن رعایت شود.
استاندار کردستان اظهار داشت: انقلابی که ۴۰ سال پیش صورت گرفت یک انقلاب فرهنگی با ماهیت اسلامی بود و دقیقاً برای دفاع از یک فرهنگ و باور شکل گرفت.
وی افزود: خانواده ها باید به مانند گذشته تربیت دینی فرزندان خود را برعهده بگیرند در حالی که این مهم را به سازمان های مختلف دولتی واگذار کرده اند.
زاهدی گفت: در تلاش برای مردمی کردن فعالیت های فرهنگی باشید و سعی کنید که اجرای این فعالیت ها از اختیارات دولت خارج شود.
استاندار کردستان به انواع سیاست اشاره کرد و گفت: سیاست ورزی و سیاست زدگی از انواع سیاست هستند که نوع سیاست ورزی آن در راستای اعتلای جمهوری اسلامی و آگاهی سیاسی مردم به دور از حمایت از جناح خاصی است و سیاست زدگی به معنای رقابت سیاسی است که به شکل قدیمی آن خوب است.
وی با بیان اینکه باید سیاست را از مجالس مذهبی دور کنیم، افزود: در صورتی که سیاست وارد مجالس مذهبی شود مردم از آنها دوری می کنند.
زاهدی با بیان اینکه باید عذا از شادی جدا شود، گفت: در مجلس عذا با آهنگی سینه زنی می شود و در مجلس شادی با همان آهنگ دست زده می شود که باید تنوعی در آنها ایجاد شود.
استاندار کردستان عنوان کرد: در روز هایی که جشن ملی انجام می گیرد باید به معنای واقع جشن گرفته شود تا مردم همیشه آرزو آمدن آن روزها را داشته باشند.
وی به جلوگیری از ورود خرافات به برنامه های مذهبی اشاره کرد و گفت: در مناطق شیعه نشین به دلیل وجود آیین های زیاد این اتفاق بسیار اتفاق می افتد که باید نظارت وآموزش خوبی انجام گیرد.
زاهدی با بیان اینکه لازمه وحدت پذیرش تنوع است و اگر تنوع را نپذیریم قطعا دچار مشکل خواهیم شد، افزود: آیین ها در طول تاریخ شکل گرفته و با مناطق مختلف تفاوت دارد به این معنی که اگر کسی در ایام محرم برای امام حسین سینه زنی نکرد به معنی این نیست که امام حسین و اهل بیت را دوست ندارد.
استاندار کردستان با بیان اینکه باید به فرهنگ هر منطقه توجه کرد و در راستای آن تصمیم گرفت، عنوان کرد: به عنوان مثال تنوع رنگ در لباس مردم کردستان دیده می شود و نباید تنوع رنگ را به عنوان بد حجابی قلم داد کرد اما همراه با تنوع رنگ باید شئونات اسلامی رعایت شود.
وی افزود: عرف هایی را که در هر منطقه رواج دارد در صورتی که به مسائل دینی ضربه نزند باید رعایت شود چون که جزو فرهنگی از مردم آن منطقه شده است.
زاهدی به مشارکت بانوان اشاره کرد و گفت: حضور و مشارکت بانوان در استان کردستان اندک است که باید این امر تقویت شود.
نظر شما