مسعود میرمحمد صادقی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از خط قرمزهای اساسی ما در شرکت میزان حجم مخزن سد است که نباید از ۲۰۰ میلیون متر مکعب پایین تر باشد که در غیر این صورت با توجه به عدم آورد در پائیز امسال ممکن است مشکلاتی در تأمین آب شرب استان به وجود میآید.
وی ضمن ارائه گزارشی از منابع و مصارف استان به آمار بارش ها در حوزه های مختلف در مقایسه با میانگین بلند مدت آن پرداخت و افزود: در سد چم آسمان که محل اصلی آبگیری آب شرب اصفهان و یزد است در مقایسه با میزان بلند مدت ۲۵ درصد کاهش بارندگی داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: حجم سد زاینده رود هم اکنون حدود ۳۸۰ میلیون متر مکعب است.
وی ضمن تبیین خلاصه برنامه ابلاغی در سال آبی ۹۶-۹۵ در بخشهای آورد سد ، مصارف شرب و صنعت و کشاورزی، ادامه داد: تغییرات اقلیمی تأثیرات بسزایی در بارشهای این مناطق داشته است.
میرمحمد صادقی بیان داشت: طرح جامع مطالعات حقابه داران حوضه آبریز زاینده رود در حال حاضر به اتمام رسیده و با اعمال نظرات نمایندگان کشاورزان، انتظار می رود در صورت نهایی شدن و تأیید وزارت نیرو سال آبی آتی توزیع آب میان کشاورزان بر اساس آن انجام شود.
وی بیان کرد: با همکاری مردم، کشاورزان و دستگاه های اجرایی استان امیدواریم پر کردن چاه غیرمجاز طبق برنامه پیش بینی شده انجام پذیرد و برداشت از چاه های مجاز نیز با نصب کنتورهای هوشمند کنترل شود.
اصفهان رتبه ۱۳ خشکسالی در کشور را دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به متوسط بارش ها در استان اصفهان، گفت: در استان میانگین بارش ها کمتر از متوسط و میانگین کشوری است و مدیریت مصرف و کنترل ذخائر با جدیت و پشتکار در استان دنبال می شود.
وی با اعلام بارش متوسط ۱۲۵ میلیمتری در استان اصفهان گفت: طبق آمار رسمی اصفهان و چهار محال و بختیاری به ترتیب در رتبه سیزدهم و چهاردهم خشکسالی در کشور قرار گرفته اند.
میرمحمد صادقی ادامه داد: تاکنون میزان بارش ها در کوهرنگ هزار و ۳۵۲ میلی متر ثبت شده که مشابه با میانگین دراز مدت است اما همچنان در شرایط مطلوبی نیستم؛ به طوری که در منطقه شرق حوضه زاینده رود، ایستگاه ورزنه، با بارش ۵۴ میلیمتری نسبت به میانگین دراز مدت ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان این که ظرفیت کل مخزن سد زاینده رود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: در حال حاضر موجودی آب ذخیره شده در سد زاینده رود حدود ۳۸۹ میلیون متر مکعب است که حجم سد در میانگین دراز مدت حدود یک هزار میلیون متر مکعب بوده است.
وی به افزایش برداشت از سفره های آب زیرزمینی اشاره کرد و افزود: این اضافه برداشت مشکلات مختلفی را به دنبال دارد که مهمترین آن از دست رفتن منابع استاتیک آب زیر زمینی است.
نظر شما