۲۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۹:۴۷

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان مرکزی:

۲۵پرونده از ۳۴متخلف انتخابات ریاست جمهوری به مرجع قانونی ارائه شد

۲۵پرونده از ۳۴متخلف انتخابات ریاست جمهوری به مرجع قانونی ارائه شد

اراک- رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان مرکزی گفت: ۲۵پرونده از ۳۴متخلف انتخابات ریاست جمهوری سال جاری استان مرکزی به مراجع و مقامات قانونی ارائه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد باقر تقوی عراقی روز پنجشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان به فرمان امام خمینی (ره) اظهار داشت: ۲۵پرونده برای ۳۴نفر در ارتباط با تخلفات انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری همراه با مستندات تنظیم و برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شد.

وی با اشاره به اینکه برای برخی کیفرخواست صادر شده و بعضی هم به علت نقص در پرونده کارهای تکمیلی آن در حال انجام است، افزود: براساس قانون پرونده های استانداران و فرمانداران مراکز استان ها برای رسیدگی باید به مرجع قضایی تهران ارجاع شود لذا پرونده های استاندار و فرماندار اراک پس از تکمیل برای رسیدگی به دستگاه قضایی تهران ارسال شده است.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان مرکزی بیان داشت: پروندهای فرمانداران، دهیاران و بخشداران استان را دستگاه قضایی بررسی می کند.

تقوی عراقی ادامه داد: علاوه بر فرمانداران، بخشداران و دهیارانی که مرتکب تخلف شدند برخی از مسئولان و مدیران استان نیز با توجه به همه توصیه ها و تذکرات داده شد دست به تخلف زدند.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات استان مرکزی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه شورای نگهبان ۲۶تیرماه سال ۵۹ به فرمان امام راحل (ره) تاسیس شد، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان یک نهاد قانونی در کشور است و متمم مجلس می باشد، یعنی مجلس و مصوبات مجلس بدون حضور اعضای شورای نگهبان رسمیت قانونی ندارد و ۹اصل در قانون اساسی مربوط به شوراینگهبان است.

وی اظهار داشت: در شورای نگهبان شش فقیه فعالیت دارند که احکام اسلام را دنبال می کنند و این افراد علاوه بر فقاهت حقوق دان هم هستند. همچنین شش حقوقدان دیگر از اعضای دیگر شورای نگهبان هستند که این حقوقدان ها در عین حال اسلام شناس هم می باشند.

تقوی تصریح کرد: در قانون ۱۲ وظیفه مهم برای شورای نگهبان تعریف شده که تفسیر قانون اساسی، تطابق مصوبات مجلس شورای اسلامی با قانون اساسی و شرع مقدس اسلام ، نظارت بر سه انتخابات و یک همه پرسی است که این نظارت از  صفر تا صد است.

وی خاطر نشان کرد: شورای نگهبان در حوزه تعیین صلاحیت هم فعال است و در زمان انتخابات در مرکز یک شورای هفت نفره، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات را تشکیل می دهد که این هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در هر استانی یک هیات نظارت بر انتخابات استان تشکیل می دهد.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان مرکزی ادامه داد: این هیات استانی شش نفر را به تهران معرفی می کند برای هر شهرستان و تهران از بین شش نفر سه نفر را انتخاب می کند که در نهایت هیات سه نفره نظارت بر انتخابات در هر شهرستان تشکیل می شود.

تقوی در مورد الکترونیکی شدن انتخابات هم گفت: شورای نگهبان آمادگی همکاری را دارد مشروط بر اینکه از سوی وزارت کشور همه زیرساخت ها مهیا باشد تا به این ترتیب امکان تخلف در انتخابات وجود نداشته باشد.

کد خبر 4030155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha