به گزارش خبرنگار مهر ، اجراي طرح شير مدرسه با هدف توزيع در بين 11 ميليون دانش آموز واجد شرايط ، در حالي از ششم آبان 85 آغاز شد كه وزارت آموزش و پرورش در همين ابتداي كار نتوانست آن را به درستي و بدون نقص در سطح مدارس سراسر كشور اجرا كند.
بر اساس مصوبه شوراي اقتصاد ؛ وزارت آموزش و پرورش به عنوان دستگاه مباشر تامين و توزيع شير مدرسه ، موظف است تا پايان اسفند 85 ، تمامي دانش آموزان مقطع ابتدايي ، راهنمايي ( با اولويت دختران و مناطق محروم) مدارس شبانه روزي ، مهدهاي كودك تحت پوشش بهزيستي و وزارت آموزش و پرورش ، پيش دبستاني و مراكز شبانه روزي كودكان بي سرپرست سراسر كشور را حداكثر تا سقف جمعيت 11 ميليون نفر تحت پوشش اجراي برنامه توزيع شير رايگان قرار دهد.
به گزارش مهر ، اين مصوبه در حالي اعلام مي شود كه بهتر است بدانيم وزارت آموزش و پرورش در اجراي كامل آن در سطح كلانشهر تهران نيز ناموفق عمل كرده است. به طوري كه 6 منطقه از مناطق 22 گانه آموزش و پرورش هنوز از اجراي طرح شير مدرسه محرومند و مسئولان امر در توجيه اين قصور ، توزيع اضافه آن را مطرح مي كنند و اذعان مي دارند در اجراي قراردادهاي مالي با مشكل مواجه بوده اند.
همچنين ، برخي استان هاي محروم كشور همچون استان كردستان كه بيش از ديگر مناطق نيازمند تغذيه رايگان هستند ، هنوز از دريافت شير رايگان مدرسه محرومند.
اين درحال است كه سازمان مديريت و برنامه ريزي براي اجراي طرح شير مدرسه ، اعتباري مصوب كرده است.
بر اساس آنچه كه اعلام شده ، سقف اعتباري براي توزيع 165 هزار تن شير (سرانه 14 كيلوگرم) در مدارس ، 924 ميليارد ريال است.
يعني ، اگر اعتباري مصوب شده است ، براي همه استان ها و مدارس يكسان است و اينكه عنوان مي شود مشكل عدم توزيع شير رايگان در مدارس ، مشكلات عقد قرارداد با شركت هاي توليد كننده شير است ، نمي تواند توجيه مناسب و محكمه پسندي باشد.
به گزارش مهر ، تهيه و توزيع شير مدرسه كه پيش از اين در اختيار وزارت جهاد كشاورزي بود ، به دستور رئيس جمهوري در سال تحصيلي جاري به وزارت آموزش و پرورش واگذار شده است.
گويا به نظر مي رسد وزارت آموزش و پرورش در همين ابتداي راه ناموفق عمل كرده و بهتر بود توزيع آن به يك سازمان و نهاد غير دولتي سپرده مي شد تا دولت راحت تر بتواند پاسخگوي سهل انگاري ها شود.
كارشناس مسئول سلامت ، بهداشت و تندرستي سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در توضيح عدم توزيع شير در 6 منطقه آموزش و پرورش شهر تهران ، اعلام كرد: توزيع نشدن شير در مدارس 6 منطقه شهر تهران از نيمه دوم آبان و با افزايش تعداد روزها و ميزان دريافتي شير جبران خواهد شد.
به گفته مهناز تسليمي ، طرح شير مدرسه با توجه به انتقال دبيرخانه كميته شير و جهاد كشاورزي به سازمان هاي آموزش و پرورش و استاني شدن آن ، در دستور كار برنامه هاي استاني قرار دارد.
بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده ، دانش آموزان بايد 70 نوبت شير 200 سي سي دريافت كنند و دانش آموزاني كه تا كنون شير نگرفته اند در تعداد روزهاي بيشتر ، بعد از موعد مقرر (اسفند 85 ) ، همچنان شير دريافت خواهند كرد.
اين موضوع در حال عنوان مي شود كه همگان خوب مي دانيم ، اجراي اين طرح خود به خود در روزهاي آخر اسفند به صورت نيمه تعطيلي در مي آيد و كمتر كسي متوجه ضرورت اجراي كامل طرح است و اينكه مسئولان آموزش و پرورش قصد اجراي آن در آن طرف سال را دارند ، تا حدودي غير معمول است و شايد براي خاموش شدن انتقادات عنوان مي شود.
به اعتقاد يك متخصص زنان و زايمان ، بهتر است والدين به فرزندان خود مواد غذايي مغذي نظير شير و غذاهاي ساده و سبك نظير نان و پنير بدهند تا در زمان حضور در مدرسه به جاي مصرف چيپس و پفك از مواد غذايي مفيد براي بدن استفاده كنند.
همچنين ، بر اساس اظهارات يك مشاور و پژوهشگر علوم پزشكي ، جاي خالي صبحانه در مدارس مي تواند در دانش آموزان منجر به مشكلات بي شمار ياد گيري شود و طرح "صبحانه دسته جمعي" نقش موثري در كاهش اختلالات يادگيري دانش آموزان ايراني خواهد داشت...
به گزارش مهر ، طرح شير مدرسه و همچنين توزيع قرص آهن بين دانش آموزان دختر پايه هاي سوم راهنمايي و متوسطه و... ، اگر با اجراي كامل همراه باشد ، مي توان اميدوار بود كه وزارت آموزش و پرورش در اجراي وظايف خود موفق عمل كرده است و اگر غير اين باشد ، تنها يك شعار براي سرپوش گذاردن بر كاستي هاي مسئولان اين وزارتخانه خواهد بود.
نظر شما