به گزارش خبرنگار مهر، علی مالمیر بعدازظهر یکشنبه در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به فعالیت ۳۶ هزار نفر همدانی در حوزه صنایع دستی گفت: شاغلان عرصه صنایع دستی در استان همدان محلی برای عرضه و فروش محصولات خود ندارند.
وی با اشاره به اینکه ناآشنا بودن تولیدکنندگان صنایع دستی به بازاریابی، فروش و مراکز عرضه از جمله مشکلات اصلی در این بخش است، بر احیای رشتههای منسوخ شده تاکید کرد و گفت: سال گذشته سفال در شهر فرسفج احیا شد.
مالمیر با بیان اینکه لالجین در حوزه شهر جهانی سفال و برندسازی فعال شده است، گفت: تفاهمنامهای بین سازمان میراث فرهنگی و وزارت کشور در راستای ارتقای شاخصهای میراث فرهنگی در شهرها و روستاها امضا شده است.
۷۶ روستا در کشور برای اجرای طرح ضربتی اشتغال تعیین شده اند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه ۷۶ روستا در کشور برای اجرای طرح ضربتی اشتغال تعیین شده اند، عنوان کرد: طرح ضربتی اشتغال در ۴ روستای استان همدان اجرا می شود.
وی روستاهای «ورکانه»، «گشانی»، «ملحمدره» و «قلعهجوق» را روستاهای اجرای طرح ضربتی اشتغال اعلام کرد و گفت: ۲۴۳ میلیون تومان اعتبار برای هر روستا ابلاغ شده که در حوزه صنایع دستی، آموزش، میراث فرهنگی و اقامتهای بومگردی هزینه خواهد شد.
مالمیر به برنامه ریزی برای مرمت اصطبل روستای ورکانه اشاره کرد و یادآور شد: افزون بر ۶۰ قرارداد مرمتی در همدان منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه محل تخصیص اعتبار برای دستکندهای سامن و ارزانفود مشخص شده است، افزود: مقدمات اولیه برای بازدید از این مکان درحال آماده سازی است.
زیرساختهای روستای ورکانه پاسخگوی نیاز گردشگران نیست
فرماندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه پس از ساخت سریال علی البدل در روستای ورکانه حضور گردشگران در این روستا افزایش یافت، گفت: زیرساختهای این روستا پاسخگوی نیاز گردشگران نیست.
علی تعالی با بیان اینکه سرویس بهداشتی مناسب در روستای ورکانه وجود ندارد، ادامه داد: حضور مردم باعث مزاحمت برای باغدارها شده که رسیدگی به این مشکلات نیاز به اعتباراتی برای ایجاد زیرساخت دارد.
وی با بیان اینکه در روستای ورکانه، مبلغی برای ساخت سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: تعریض جاده منتهای به این روستا نیازمند اعتبار است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با اشاره به برگزاری جشنواره غذا در مردادماه سال جاری در همدان، گفت: اهداف جشنواره غذا معرفی برندها و فرهنگسازی استفاده از غذاهای سنتی دارای ارزش غذایی، تاریخی، پزشکی و دارویی است.
جشنواره غذا ۱۸ تا ۲۰ مردادماه در همدان برگزار خواهد شد
علی خاکسار با بیان اینکه این جشنواره ۱۸ تا ۲۰ مردادماه برگزار خواهد شد، گفت: جشنواره غذا در سه بخش بهترین غذا، بهترین محل عرضه و بهترین آشپز برگزار می شود که در این بخش سه پیش غذا، سه دسر و سه نوشیدنی برای داوری انتخاب خواهد شد.
خاکسار با اشاره به اینکه ۴۰ غرفه در این جشنواره برپا و به هر استان ۱۰ غرفه اختصاص داده میشود، گفت: بخشی از غرفهها برای ارائه برنامههای آیینی در نظر گرفته شده است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان بابیان اینکه جشنواره غذا در باغ نظری همدان برگزار خواهد شد، به برگزاری جشنواره تابستانی اشاره کرد و با بیان اینکه جشنواره تابستانی در سالهای گذشته در همدان برگزار شده است، اظهار داشت: جشنواره تابستانی از ۱۲ مرداد تا ۲۰ شهریورماه در همدان برگزار خواهد شد.
خاکسار با بیان اینکه برنامه تبلیغاتی جشنواره تابستانی از یکم مردادماه آغاز میشود، گفت: اجرای برنامههای شاد، اجرای تئاتر خیابانی، برپایی نمایشگاه عکس های قدیمی، برپایی نمایشگاه سنگهای قیمتی، جشن ویژه روز همدان و غیره از جمله برنامههای جشنواره تابستانی در همدان است.
برگزاری کنسرت موسیقی حامد همایون در همدان
وی از برگزاری کنسرت موسیقی حامد همایون در دوم شهریورماه در همدان خبر داد و افزود: جشنواره تابستانی با هدف معرفی بیشتر همدان برگزار خواهد شد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش، گفت: احیای رشتههای در حال منسوخ، ارتقای کیفیت محصولات با تغییر در شیوههای تولید و حمایت از واحدهای بستهبندی در برنامه قرار دارد.
علیرضا قاسمی توسعه گردشگری روستایی، ایجاد خوشههای صنایع دستی و طراحیهای مدرن را از اهداف آموزشهای انجام شده برشمرد و گفت: آموزش سراجی صنعتی، تراش سنگ قیمتی و مرواربافی در شهرستان همدان پیشبینی شده است.
قاسمی با تاکید بر اینکه موضوع برندسازی از درخواستهای صنعتگران است، گفت: دوره آموزش شاغلان در بخش طراحی سفال برگزار شده است.
نظر شما