۲۶ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۰۶

معاون آخوندی اعلام کرد:

سیاستهای جدید دولت برای نوسازی بافت‌های آسیب‌دیده

سیاستهای جدید دولت برای نوسازی بافت‌های آسیب‌دیده

معاون وزیر راه و شهرسازی، ارتقای کیفیت زندگی را سیاست وزارت راه و شهرسازی در حوزه بهسازی و نوسازی بافت‌های آسیب‌دیده شهری اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدسعید ایزدی در نشست بررسی سیاست های بازآفرینی شهری گفت: سیاست فعلی وزارت راه و شهرسازی در حوزه بهسازی و نوسازی بافت‌های آسیب دیده شهرها، در مرحله اول توجه به ارتقای کیفیت زندگی است؛ ضمن اینکه سیاست فعلی در ادامه طرح ها و برنامه های گذشته، توسعه شهری است. به این معنا که این گونه نیست سیاست فعلی، برگرفته از ذهن ما باشد؛ بلکه بر اساس آسیب شناسی سیاست های ۲۰ ساله اخیر است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: آنچه در حال حاضر شهرها را در معرض آسیب قرار داده، تنزل کیفیت آنها است؛ بنابراین سیاست بازآفرینی شهری با هدف ارتقای کیفیت زندگی در شهرها شکل گرفته و این کیفیت منحصر به زندگی فیزیکی نیست؛ بلکه ابعاد زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی شهرها را هم هدف قرار داده است.

وی با تاکید بر اهمیت دادن به وجوه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی شهرها در کنار وجه کالبدی آنها تصریح کرد: بنابراین یک دستگاه و سازمان به تنهایی نمی تواند سیاست گذار و مجری برنامه های بازآفرینی شهری باشد؛ دستگاههای متعددی در این حوزه وظایفی دارند؛ در حالی که هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد و هر کدام برنامه ها و سیاست های مد نظر خود را اعمال می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ایجاد ستاد بازآفرینی شهری برای برقراری ارتباط میان دستگاههای مسئول در حوزه بهسازی حاشیه شهرها و بافت های آسیب پذیر گفت: در سیاست بازآفرینی نوین، قرار است بین ۲۲ دستگاه مرتبط با حوزه بافت های آسیب پذیر ارتباط برقرار کنیم؛ به این صورت که مسائل مختلف هر دستگاه را احصا و اولویت بندی کرده و محله به محله موضوع اولویت دار را اجرا می کنیم. به عنوان مثال ممکن است در محله ای مشکل اصلی، زیرساخت ها باشد؛ اما در محله دیگر اولویت با تاسیس خانه بهداشت و در مرحله دیگر ساخت مدرسه؛ در این سیاست کلیدی ترین موضوع این است که نقش آفرینان اصلی در بهسازی بافت های آسیب پذیر خود مردم و ساکنان محله ها هستند.

ایزدی به راه اندازی نهادهای تسهیل گر در محله ها اشاره و خاطرنشان کرد: وظیفه این نهادها برقراری ارتباط با مردم و آموزش  آنها در خصوص لزوم نوسازی و بهسازی بافت آسیب پذیر چه در ابعاد کالبدی و چه درابعاد اجتماعی است؛ این نهادهای تسهیل گر به تدریج به سمت تبدیل شدن به نهادهای توسعه محله پیش می روند.

وی موضوعات مندرج در سند ملی بازآفرینی یادآور شد و ادامه داد: آنچه در سند ملی بازآفرینی تاکید شده این است که ناکارآمدی بافت ها شناسایی شود. این بافت ها شامل بافت های تاریخی، میانی، فرسوده و سکونت گاههای غیررسمی است که شیوه برخورد با ناکارآمدی در هر کدام از این بافت ها متفاوت بوده و باید راه حل متناسب با آن را بیابیم.

ایزدی ادامه داد: برخی می گویند نسخه بهسازی بافت فرسوده چیست؟ باید گفت که بازآفرینی شهری نسخه واحد ندارد و هر محله نسخه مربوط به خودش را می طلبد.

وی موضوع کیفیت زندگی را مبحثی مغفول مانده دانست و گفت: کیفیت زندگی نه در نظام برنامه ریزی ما دیده شده و نه در نظام آموزش عالی؛ در دانشکده های شهرسازی در گذشته دو واحد بهسازی بافت فرسوده وجود داشت که در حال حاضر این دو واحد حذف شده است که نشان می دهد بحث بهسازی و بازآفرینی شهری علیرغم آنکه یکی از معضلات اصلی کشور است اما در نظام آموزشی به آن توجه نشده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: باید از این مسیر اشتباه گذشته درس بگیریم و فردگرایی را از مدیریت شهری و بهسازی بافت های ناکارآمد حذف کنیم تا مردم در بطن موضوع بهسازی محله ها باشد.

کد خبر 4033649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha