۱۷ آبان ۱۳۸۵، ۱۴:۰۳

/ جهان اسلام و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

گفتگو بهترین راهکار برای احترام به ادیان است

گفتگو بهترین راهکار برای احترام به ادیان است

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته ای که گذشت رهبران دینی جهان اسلام بر حقوق مسلمانان در کشورهای غربی و جلوگیری از یهودی سازی شهر قدس تأکید کرده، گفتگوی ادیان و تمدنها و احترام به ادیان الهی را به عنوان راهکاری برای سعادت بشر، مورد بررسی قرار دادند .

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر کل سازمان تربیت و علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی "تربیت و فرهنگ؛ همبستگی تمدنها" با اشاره به اینکه تعرض به اسلام، آموزه های آن و مسلمانان رو به افزایش است، گفت: این تعرضات و تجاوزات مانع نمی شود که ارتباط میان ادیان و فرهنگها و گفتگوی تمدنها صورت متوقف شده و ادامه نیابد.

دشمنی با اسلام مانعی برای گفتگوی ادیان و تمدنها نخواهد بود

دکتر عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیر کل سازمان تربیت و علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در دومین همایش بین المللی "تربیت و فرهنگ؛ همبستگی تمدنها" که در شهر شیشان مغرب برگزار شد، با بیان اینکه دشمنی با اسلام و آموزه های آن بسیار افزایش یافته، از رهبران دینی و سیاسی تأثیر گذار خواست تا در کشورهای منطقه ای و بین المللی نفوذ کرده و از این اتهامات جلوگیری به عمل آورند.

وی در این همایش تصریح کرد: باید مسلمانان را بیدار و آگاه کرد تا آنها به رشد و نمو دست یابند، از این رو اصرار برای برقرای ارتباط و ایجاد گفتگوی فرهنگها و تمدنها در راستای همبستگی و انسجام تمدنها بسیار مهم به نظر می رسد. با این شرایط بشر به مرحله ای از همزیستی فرهنگی و تمدنی در سایه ارزشهای حق جویی، عدالت و صلح دست خواهد یافت.

مدیر کل آیسیسکو به تلاش و اهتمام جوامع بین المللی برای گفتگو میان تمدنها و فرهنگها اشاره کرد و گفت: سازمان ملل متحد سال 2000 را سال بین المللی فرهنگ صلح و سال 2001 را سال بین المللی گفتگوی تمدنها معرفی کرد. سازمانهای بین المللی و کشورها در این راستا به برگزاری همایش، سمینار و نشستهایی پرداختند، یا کتابهایی درباره گفتگوی تمدنها منتشر کردند. همچنین برنامه ای برای سفیران به منظور گفتگوی میان تمدنها تنظیم کردند که همه اینها در چارچوب توصیه های سازمان ملل متحد منعقد شد.

گفتگو بهترین راهکار برای احترام به ادیان است

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان با تأکید بر اینکه اینکه گفتگو بهترین راهکار برای احترام به ادیان و عدم تعرض به انبیاء الهی محسوب می شود، اظهار داشت: گفتگوهای سازنده، از ایجاد بحران و تنش میان کشورهای جهان کاسته و بسترهای لازم برای مبارزه با خشونت و ارعاب را فراهم می کند.

دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در اجلاس " اسلام در آمریکای لاتین" اظهار داشت: اقلیت مسلمانی که در کشورهای غیر اسلامی زندگی می کنند، در رشد امت اسلامی تلاش بسیاری می کنند تا ضمن برقراری صلح در کنار غیر مسلمانان همزیستی مسالمت آمیز و تسامح نیز میان آنها ایجاد شود.

وی گفتگو را بهترین راهکار برای احترام به ادیان و عدم تعرض به انبیاء الهی توصیف و تصریح کرد: گفتگوهای سازنده از ایجاد بحران و تنش میان کشورهای جهان می کاهد و بسترهای لازم برای مبارزه با خشونت و ارعاب را فراهم می کند.

اجلاس چهار روزه " اسلام در آمریکای لاتین" از 8 آبان با همکاری انجمن جهانی مسلمانان و با هدف تبیین رسالت اسلام در آرژانتین برگزار شد.

گفتگوی ادیان و تمدنها راهکاری برای دستیابی به سعادت بشری است

در پی دیدار مفتی سوریه با هیئتی از رهبران دینی و فرهنگی دانمارک و نروژ که به منظور بهبود روابط کشورهای غربی و جهان اسلام در سوریه انجام شد، مفتی سوریه سعادت بشری را در گرو گفتگوی ادیان و تمدنها توصیف کرد و گفت: باید ارتباط میان مسلمانان و غیر مسلمانان با احترام به ادیان آسمانی افزایش یابد.

در این دیدار دکتر احمد حسون مفتی سوریه بر روح محبت، تسامح و برادری که میان کشورهای اسلامی و مسلمانان وجود دارد تأکید کرد و افزود: نه تنها مسلمانان باید به ادیان آسمانی احترام بگذارند بلکه غیر مسلمانان نیز باید علاوه بر عدم تعرض به ادیان الهی، قداست آموزه ها و تعالیم ادیان را پاس دارند.

احمد حسون در جمع این گروه از رهبران دانمارک و نروژ به ریاست کشیش لیسی رئیس مرکز گفتگوی اسلام و مسیحیت دانمارک گفت: مسلمانان با هر وسیله ای از دین خود دفاع می کنند و این دین را بسیار عزیز و محترم می شمارند، آنها خواهان برقراری احترام و همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان مختلف الهی هستند.

اسلام بر ضرورت همزیستی و گفتگوی فرهنگی ملتها تأکید دارد

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در دانشگاه ریکاردوی لیما در پرو با بیان اینکه اسلام همه مردم را به همزیستی مسالمت آمیز و گفتگوی فرهنگها، تمدنها و ادیان دعوت می کند، گفت: این سازمان خواستار همکاری با دانشگاههای غربی است تا آموزه های اسلام ضمن تحقیق و بررسی، معرفی و تبیین شوند.

دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان طی سفر خود به لیما پایتخت پرو در آمریکای جنوبی دیروز در دانشگاه ریکاردوی این شهر با بیان اهداف تعالیم اسلام و نقش دانشگاهها، در زمینه گفتگوی میان تمدنها، فرهنگها و ادیان سخنرانی کرد و گفت: اسلام دین محبت و صلح است و بر همزیستی مسالمت آمیز، گفتگو و تبادل اطلاعات و اخبار فرهنگی میان ملتها تشویق و تأکید دارد .

اقلیت مسلمان باید در کشورهای اروپایی از حقوق عادلانه برخوردار باشند

پادشاه اردن طی سخنرانی در هلند با اشاره به حقوقی که مسلمانان باید در کشورهای اروپایی از آن برخوردار باشند، گفت: مسلمانانی که در این کشورها زندگی می کنند باید با آزادی بتوانند عبادات و مراسم دینی خود را با پایبندی به ارزشها و قوانین ملی آنها اجرا کنند.

ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در دیدار با رئیس جمهور هلند با عنوان" رسالت اسلام و تفاهم میان ملتها" در میان دیپلماتها، سیاستمداران و اندیشمندان این کشور گفت: اقلیت مسلمانان ضمن حفظ هویت اسلامی خود باید شهروندانی مفید برای جامعه ای که در آن زندگی می کنند، باشند. مسلمانانی که در کشورهایی مانند کشورهای اروپایی زندگی می کنند باید از عدالت قوانین بهره برده و با آزادی کامل، عبادات و مراسم دینی خود را با پایبندی به ارزشها و قوانین ملی آن کشور اجرا کنند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ما باید رسالت اسلام را که مبتنی بر ارزشهای مشترک انسانی است، برای اقلیت مسلمان تبیین کنیم، اظهار داشت: دین اسلام از مسلمانان می خواهد در هر کشوری که زندگی می کنند به قوانین آن کشور احترام بگذارند.

حجاج امسال از پل جدید جمرات استفاده خواهند کرد

در پی حوادث ناگواری که هر سال بر اثر ازدحام جمعیت برای زائران در رمی جمرات رخ می دهد، عربستان طی طرحی در نظر گرفت به منظور کاهش حوادث و خسارات جانی به زائرن، پل گذشته را تخریب و پل جدیدی متناسب با امکانات و تکنولوژی معاصر تعبیه کند.

هر ساله بر اثر ازدحام در پل جمرات و انجام رمی، زائران بسیار زیادی جان می دهند، اگر چه حکومت عربستان هر سال به منظور کاهش این بحرانها طرحهای جدیدی ارائه می دهد، اما امسال با یک اقدام جدید سعی کرده تا با صرف هزینه بسیار، برای به حداقل رساندن این حوادث اقدام کند .

به منظور تصویب این طرح جدید، نشستها و سمینارهای بسیاری از سوی حکومت عربستان با رؤسای مراکز شهرسازی این کشور برگزار شد تا پس از رایزنیهای لازم و بهره گیری از تجارب کارشناسان برجسته این عرصه خدمت رسانی به زائران گسترش یافته و در کاهش حوادث ناگوار گامی اساسی بردارند.

گرایش به دین اسلام در ترکیه رو به افزایش است

سالهاست که در جنوب شرق استان دیاربکر ترکیه میان کردها و دولت ترکیه مشکلاتی وجود دارد که علت آن بروز و ظهور گروههای جدید اسلامی و گرایش روز افزون به این دین است .

سیاستمداران محلی می گویند که فعالیتهای دینی به ویژه اسلامی این منطقه که در مجاورت سوریه و ایران هستند افزایش یافته است .

حکومت سکولاریستی ترکیه از دوران مصطفی کمال آتاتورک ایجاد شد، از آن زمان تلاش برای ورود دین به جامعه افزایش چشمگیری یافته است. همچنین در انتخابات سال 2002 پس از پیروزی حزب عدالت و توسعه، مسلمانان آزادی بیشتری در عملکردهای خود به دست آوردند از جمله کاهش فقر و حجاب .

سیاستمداران و وکلا می گویند که نمازگزاران زیادی به مساجد روی می آورند و بسیارند سازمانهای غیر دولتی که به مسائل دینی توجه کنند، آنها علاوه بر کمک به نیازمندان، اماکنی را که به صورت غیر رسمی به اقامه نماز اختصاص دارد را افزایش می دهند.

صدقی زیلان وکیل مسلمان تصریح کرد: اسلام مانند درختی است که اگر چه بتوانند برگها و شاخه های آن را قطع کنند اما نمی توانند مانع رشد و نمو آن شوند. به ویژه با نزدیکی این استان به ایران، سوریه و عراق، طبیعی است که کردهای این منطقه خواهان دین و حکومتی دینی باشند. 

کشورهای اسلامی از یهودی سازی شهر قدس جلوگیری کنند

دبیر کل اتحادیه عرب از کشورهای اسلامی و عربی خواست به منظور جلوگیری از برنامه های اسرائیل برای یهودی سازی شهر قدس جایگاه خود را مشخص و تدابیر خاصی در این مورد اتخاذ کنند .

عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب از کشورهای اسلامی و بین المللی خواست به منظور عدم اهانت به هویت مسلمانان و جلوگیری از توهین به شهر تاریخی قدس، جایگاه و موضع خود را مشخص کنند.

دبیر کل اتحادیه عرب با بیان اینکه شهر تاریخی قدس جایگاه بسیار ویژه و حائز اهمیتی برای مسلمانان دارد، اظهار داشت: بیش از هزاران سال است که شهر قدس از شهرهای اسلامی به شمار می رود، از این رو به اسرائیل اجازه نمی دهند هر زمانی که بخواهند به آن توهین کرده و آن را مورد حملات خود قرار دهند.

همایش جهانی"پیامبر(ص)" در عربستان برگزار می شود

همایش جهانی پیامبر اکرم(ص) با عنوان "یاری پیامبر امت" از 26 تا 28 دسامبر ( 5 تا 7 دی) به منظور معرفی حضرت محمد (ص) و بررسی علل تعرض به نبی اکرم(ص) در مکه مکرمه برگزار می شود.

محورهایی چون مسئولیت کشورها و سازمانها و شوراهای رسمی و ملی در یاری پیامبر اکرم(ص)، وظیفه افراد و خانواده در یاری حضرت محمد(ص)، تعرض به پیامبر در عصر نبوت، تعرض در اواخر دولت عباسی، تعرضات در جنگهای صلیبی و تعرض در عصر معاصر برای این همایش پیش بینی شده است.

شرکت کنندگان در همایش فوق به بررسی اهداف دینی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تعرض کنندگان به حضرت محمد(ص)، اسلام و مسلمانان پرداخته و در راستای آن اهداف دین اسلام و آموزه های آن را نیز بررسی می کنند.

همایش "ابن خلدون" در اسپانیا برگزار می شود

همایش "ابن خلدون" از 3 تا 5 نوامبر ( 12 تا 14 آبان) در مرکز فرهنگ اسلامی مادرید با هدف بررسی تأثیر ابن خلدون بر علم اقتصاد برگزار می شود.

همایش "ابن خلدون" با همکاری جامعه ملی اسپانیا، مرکز فرهنگ اسلامی مادرید و سازمان تربیت وعلوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) که طی سه روز برگزار می شود به بررسی اندیشه ها، آراء و افکار ابن خلدون می پردازد.

شرکت کنندگان در این همایش از یک سو به بررسی تفکرات اقتصادی ابن خلدون و تأثیر او در علم اقتصاد پرداخته و از سوی دیگر تأثیر اقتصاد را بر مسائل سیاسی و اجتماعی جهان اسلام بررسی می کنند.

همایش "خشونت علیه کودکان" امروز برگزار می شود

همایش دو روزه علمی و پزشکی "خشونت علیه کودکان" با هدف بررسی دلایل آزار و اذیت کودکان و معرفی آموزه های اسلام در این مورد، از امروز در عربستان برگزار می شود.

با توجه به اینکه در طی سالهای اخیر خشونت علیه کودکان در جهان رو به افزایش است، شرکت کنندگان در این همایش به تبیین تبعات آزار و اذیت کودکان پرداخته و با ارائه راهکارهایی، چگونگی مبارزه با این مسئله و پیشگیری از آن را بررسی می کنند.

در این همایش دو روزه مسائل بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و دینی کودکان نیز بررسی می شوند.

همایش "نقش مدارس پزشکی در تمدن اسلامی" برگزار می شود

همایش " نقش مدارس پزشکی در تمدن اسلامی" از سوی سازمان تربیت و علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) به منظور معرفی اطباء مسلمان و تأثیر آنها در تمدن اسلامی از 13 تا 15 نوامبر ( 22 تا 24 آبان) در لیبی برگزار می شود.

هدف از برگزاری این همایش معرفی مدارس پزشکی در کشورهای اسلامی و معرفی نقش اطبای مسلمان در تأثیر پذیری از تمدن اسلامی با توجه به تلاشهای آنها در تألیف و توجه به گیاهان خواهد بود.

از محورهای مورد بررسی در این همایش می توان به تأسیس جنبش علمی پزشکی در تمدن اسلامی، ویژگیهای مدارس پزشکی اسلامی و نقش آنها در تعیین تمدن انسانی، تأثیر مدارس اسلامی در عصر ما و پس از آن اشاره کرد.

مبانی دین اسلام برای مسلمانان نیوزلند تبیین می شوند

مجمع جهانی جوانان مسلمان به منظور معرفی آموزه های اسلام و تبیین نقش و تأثیر جوانان مسلمان در جهان، اولین اردوی آموزش دین اسلام را برای مسلمانان نیوزیلند برگزار می کند.

برنامه های این اردو تنها به بررسی مسائل دینی و یا مباحث اسلامی اختصاص ندارد، بلکه این اردو برنامه های متعددی برای دو گروه جوان در نظر دارد که از آن می توان برنامه های فرهنگی، فعالیتهای ورزشی، برنامه های تحقیقاتی و مطالعه به همراه سخنرانیهای علمی و دینی متناسب با شرایط سنی افراد اشاره کرد. در این اردو سعی می شود ضمن معرفی نقش جوانان مسلمان در جهان، هویت اسلامی نیز برای آنها تشریح شود .

حل مسالمت آمیز مشکلات مسلمانان قابل ستایش است

دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی از تصمیمات سازنده حکومت تایلند برای رفع بحرانها و حل مسالمت آمیز اوضاع مسلمانان جنوب تایلند استقبال کرد و یادآور شد: رفع صلح آمیز مشکلات مسلمانان در نقاط مختلف جهان، قابل تقدیر و ستایش است .

 پروفسور اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی از اقدامات و تصمیمات سازنده و دائمی حکومت تایلند که برای رفع مشکلات مسلمانان جنوب تایلند در نظر گرفته تا به صورت مسالمت آمیزی برطرف شود، استقبال کرد.

مفتی مصر به لندن سفر کرد

مفتی مصر به منظور تبیین آموزه های این دین و زدودن چهره مخدوشی که از اسلام به جا مانده است به لندن سفر کرد تا میان شهروندان این کشور سخنرانی کند.

دکتر علی جمعه مفتی مصر در دیدار با دکتر روآن ویلیامز رئیس اسقفهای لندن به اهمیت همکاری و فعالیتهای مشترک میان گروههای مختلف مسلمان و مسیحی اشاره کرد و به منظور برقراری صلح و آرامش خواستار جلوگیری از خشونت، خشم و ترور شد.

وی در ادامه به تبادل اخبار و اطلاعات محققان و کارشناسان مسلمان و غیر مسلمان تأکید کرد و اظهار داشت: در این میان فعالیتهای دینی و فرهنگی گسترده ای صورت می گیرند که از آن می توان به ترجمه کتاب از زبان عربی به زبانهای دیگر و از زبانهای مختلف به زبان عربی اشاره کرد که البته بیشتر این کتابها دینی هستند.

فعالیتهای فرهنگی جهان اسلام بررسی می شوند

ششمین گردهمایی"فعالیتهای فرهنگی جهان اسلام" از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) 18 و 19 نوامبر (27 و 28 آبان) به منظور ارائه راهکارهایی برای همبستگی و انسجام فرهنگ اسلامی در الجزایر برگزار می شود.

در گردهمایی " فعالیتهای فرهنگی جهان اسلام" که آیسیسکو با همکاری وزارت فرهنگ الجزایر برگزار می کند، شرکت کنندگان ضمن فعال سازی فعالیتها و اقدامات فرهنگی در جهان اسلام به ارائه طرحهایی برای همبستگی و انسجام فرهنگ اسلامی می پردازد.

در این گردهمایی دو روزه کارشناسان فرهنگی به ارائه راهکارهایی برای توسعه و ترویج تکنولوژی معاصر در ارتباط با جهان اسلام پرداخته و تصمیماتی برای اجرای سیاستهای فرهنگی در جهان اسلام اتخاذ خواهند کرد.

نقش آموزش کودکان در فرهنگ گفتگو انکارناپذیر است

در نشست یک روزه " نقش معلم در اشاعه فرهنگ گفتگو" که دیروز در عربستان برگزار شد، شرکت کنندگان بر اینکه اگر فرهنگ گفتگو از میان خانواده ها شروع شود، طی سالهای آینده شاهد شکل گیری فرهنگ گفتگو به صورت وسیع خواهیم بود تأکید کردند.

دکتر فهد علیان مسئول بخش آموزشی ادارات آموزش و پرورش عربستان در این نشست به تفصیل درباره ادبیات گفتگو، ویژگیهای گفتگوهای مثبت و راههای توسعه آن اشاره کرد و افزود: اگر فرهنگ گفتگو از دوران کودکی، از خانواده ها و سپس مدارس شروع شود، در میان کودکان درونی شده و طی سالهای آینده شاهد شکل گیری فرهنگ گفتگو به صورت وسیع و گسترده تری خواهیم بود و کودکان امروز در آینده مسئله گفتگوی فرهنگها و ادیان را به شکل بسیار مطلوبتر و بهتر از امروز درک می کنند.

کد خبر 403428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha