به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عزالدین ظهر سه شنبه در مراسم بهره برداری از سد «شنجور» رزن با بیان اینکه احداث این سد در سال ۸۷ آغاز و در بهمن ماه سال گذشته آبگیری شده بود، گفت: برای ساخت این سد بیش از ۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی افزود: با توجه به بارش های مناسب حدود ۴ میلیون متر مکعب آب پشت سد جمع شد که به دلیل جابجایی دکل ها مجبور به تخلیه مقداری از آن شدیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان عنوان کرد: سد «شنجور» از نوع هسته رسی بوده و ارتفاع آن از کف زمین ۲۹ متر و طول تاج ۶۶۴ متر است و ۳ میلیون مترمکعب از آب این سد در شرب و صنعت و ۲ میلیون مترمکعب در کشاورزی مصرف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برای احداث این سد بیش از ۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است، یادآور شد: ۵۰ میلیون تومان تا مرحله آبگیری و ۱۰ میلیارد تومان پس از مرحله آبگیری برای این پروژه هزینه شده است.
عزالدین عنوان کرد: سد «شنجور» رزن با حجم قابل تنظیم ۵.۵ میلیون مترمکعب و حجم مخزن ۵.۲ میلیون مترمکعب به منظور تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی احداث شده و در حدود ۹ میلیون متر مکعب آورده سد خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان اظهار داشت: در صورت کمک های مالی و تامین بودجه سد نعمت آباد تا پایان سال آبگیری خواهد شد.
وی با اشاره به عملکرد استان همدان در طرح تعادل بخشی ادامه داد: با اجرای این طرح در استان همدان ۲۴۰۰ چاه غیرمجاز مسدود شد که در پی این انسداد ها ۲۱۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی شده است.
وی افزود: شهرستان رزن با ۹۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب از محل مسدود کردن چاه ها در استان همدان دارای مقام نخست است.
عزالدین با اشاره به کلنگ زنی سد «خرم رود» و «گرین» گفت: تمام این پروژه ها دورنمای خوبی از استان در حوزه آب ه در بحث شرب و چه در بحث کشاورزی ارائه خواهد داد.
وی اظهار داشت: ۲ تصفیه خانه بی یو تی در ملایر با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و تویسرکان با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد که تصفیه خانه ملایر تابستان سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان یادآور شد: یکی از مصارف سد «شنجور» انتقال آب آن به نیرو گاه شهید مفتح بود که عملیات انتقال آب به نیروگاه شهید مفتح از سال ۸۶ متوقف شد.
نظر شما