به گزارش خبرنگار مهر، زهرا فرجی پیش از ظهر سه شنبه در نشست طرح توانمند سازی زنان روستایی استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: پیگیری طرح توانمندسازی زنان روستایی از یک سال قبل در کمیته تخصصی زنان روستایی استانداری مرکزی شروع شد.
وی افزود: سعی شده بود این طرح از اول سال جاری عملیاتی و اجرایی شود اما به دلایل هماهنگی های بسیار زیادی که برای اجرایی کردن آن در سطح استان و شهرستان های تابعه لازم بود اجرای این طرح زمان بیشتری برد و سه ماه به تاخیر افتاد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ضمن بیان اینکه ۵۱ درصد از جمعیت روستایی استان مرکزی را زنان تشکیل می دهند، خاطرنشان ساخت: از ضرورت های اجرای این طرح به نبود امکانات رفاهی، تفریحی و فرهنگی در روستاها، بالا رفتن سن ازدواج دختران روستایی، افزایش بیماری های جسمی و روحی، تمایل به استفاده از شبکه های مجازی، افزایش رفتارهای پرخطر، افزایش فرهنگ مصرف گرایی و تجمل گرایی، بیکاری دختران روستایی و عدم ارائه تسهیلات بانکی به آنها، بیمه نبودن و نداشتن مهارت های لازم می توان اشاره کرد.
فرجی بیان کرد: سابق بر این، این الگو را وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی پیاده کرده و همچنین طرح تسهیل گری که در سال ۷۹ توسط جهاد کشاورزی در بیش از ۳۰۰ روستای بالای ۵۰ خانوار استان انجام شده نمونه ای از طرح توانمندسازی است.
وی ادامه داد: هدف کلی این طرح توانمندسازی زنان و دختران روستایی از طریق ایجاد زمینه افزایش مشارکتشان در فعالیت های اجتماعی و ارایه آموزش های لازم به منظور تسریع در فرآیندهای اجراسازی طرح است، چرا که توجه به زنان روستایی از ضروریات است و در صورت عدم توجه در آینده دچار معضلات و ناهنجاری های بسیار خواهیم بود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی تصریح کرد: روش های مشارکتی و رابطه تعاملی بین دستگاه های اجرایی می تواند کمک بزرگی به این طرح که از امروز آغاز می شود باشد و این طرح برای دستگاه هایی که در سطح روستاها خدمات ارائه می دهند جدید نبوده و یکی از وظایف ذاتی این دستگاه های اجرایی ست.
فرجی گفت: مخاطبین این طرح زنان و دختران، زنان سرپرست خانوار روستایی، زنان کارآفرین و خلاق روستایی و همچنین زنان تولیدکننده هستند و در این طرح ۵۰ نفر از خانم های ۱۵ تا ۵۰ سال در دو مورد از روستاهای منتخب هر شهرستان باید مشغول به کار شوند که جمعا ۲۴ روستا می شود و انتخاب روستاها با نظر دهیاری ها برای تایید به فرمانداری ها می رود.
وی افزود: از شرایط این روستاها جمعیت بالای ۱۰۰ نفر و امکانات و فضاهای لازم برای تجمع خانم ها است و اولویت با روستایی است که دارای دهیار خانم هستند؛ مجری طرح دهیاری ها با همکاری سازمان های مردم نهاد هستند و در سطح هر شهرستان ریاست طرح با فرمانداران است.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی بیان کرد: دستگاه های اجرایی که باید خدمات ارائه دهند شامل مرکز بهداشت، جهاد، کمیته امداد، بهزیستی، ورزش و جوانان، تبلیغات اسلامی، خانه سازمان های مردم نهاد، کانون زنان بازرگان، جهاد دانشگاهی، فنی و حرفه ای، آموزش و پروش و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
فرجی خاطرنشان ساخت: در هر روستا باید حداقل یک طرح خود اشتغالی و کارآفرینی زنان روستایی در قالب این طرح عملیاتی و اجرایی شود و این فرایند توانمند سازی اشتغال بانوان باید همزمان در همه بخش ها پیش رود.
وی ادامه داد: به این ۵۰ زن روستانشین باید مشاوره، خدمات بهداشتی از جمله تست های غربالگری، مددکاری و آموزش های فنی و حرفه ای ارائه و یکی از این بانوان به عنوان تسهیل گر روستا انتخاب شود که نقش رابط بین زنان روستایی و دهیاری ها را بر عهده می گیرد.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی تشریح کرد: برنامه آموزشی دستگاه ها با توجه به نیاز سنجی های انجام شده و در سطح هر روستا به کمک نمایندگان دستگاه های اجرایی در شهرستان ها و هماهنگی با دهیاران تدوین و اجرا می شود.
وی افزود: روستاهای مشهدالکوبه و خیرآباد در شهرستان اراک، محسن آباد و کردیجان در آشتیان، رباط مراد و چهارچشمه در خمین، ورده و علیشاد در زرندیه، بزیجان و آبگرم در محلات، اسفندان و خسروبیگ در کمیجان، کرکان و بوران در خنداب، طراز ناهید و جوشقان در ساوه، راوه و قالهر در دلیجان، سوته و امیرآباد در فراهان، کزاز و رنجرود در شازند و خانک و نقوسان در تفرش مشمول این طرح می شوند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ادامه داد: در بحث اعتبارات، دستگاه های اجرایی باید در قالب وظایف ذاتی خود این کارها را انجام دهند زیرا خدمات رسانی به روستاها از وظایف دستگاه های مذکور است بنابراین برای برنامه های آموزشی به آن ها اعتباری تزریق نخواهد شد و این طرح از ۱۵ مرداد ماه به طور رسمی آغاز می شود.
فرجی در پایان گفت: این برنامه تا پایان سال جاری ادامه دارد و در اسفند ماه مورد تحلیل و ارزیابی قرار خواهد گرفت تا نقاط ضعف آن رفع شود و همچنین جشنواره ای با حضور دهیاران و منتخب مجریان طرح ها در روستاها برگزار خواهد شد.
نظر شما